*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιανουαρίου

Ερώτηση του βουλευτή Ν. Ξάνθης Π. Σγουρίδη για την τουρκική προκλητικότητα στο Φαρμακονήσι!

09 Ιανουαρίου


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης για την τουρκική προκλητικότητα στο Φαρμακονήσι!
Στην ερώτησή του ο κ. Σγουρίδης αναφέρει τα παρακάτω:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Αθήνα 8/1/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:
Εξωτερικών
Εθνικής Άμυνας

Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική προκλητικότητα σε σχέση με την παραβίαση των ελληνικών εναέριων και θαλάσσιων συνόρων στην περιοχή του Φαρμακονησίου έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε καμία μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και υλικού προς το νησί να διεξάγεται με ασφάλεια όπως και καμία επιχείρηση διάσωσης στην γύρω περιοχή.
Βάσει πληροφοριών οι διαταγές του Τουρκικού Κέντρου Επιχειρήσεων προς τους τούρκους πιλότους είναι να παραμένουν στην περιοχή επειδή θεωρούν ότι το Φαρμακονήσι δεν έχει εναέριο χώρο αλλά εντάσσεται στον τουρκικό. Αυτό δημιουργεί κινδύνους εμπλοκής των ενόπλων μας δυνάμεων.
Οι προκλήσεις της Τουρκίας κλιμακώνονται και σε διεθνές επίπεδο με παρεμβάσεις όπως αυτή προς το Διεθνή Υδατογραφικό Οργανισμό για ανάληψη του δικαιώματος έκδοσης Διεθνών Ναυτιλιακών Χαρτών κλίμακας 1 προς 250.000 για την περιοχή του Αιγαίου με το σκεπτικό ότι στο Αιγαίο υπάρχουν αμφισβητούμενα νησιά και περιοχές που συνιστούν γκρίζες ζώνες.
Ενόψει των ανωτέρω
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
-Πως σκοπεύουν να αντιδράσουν ώστε να διασφαλισθούν τα εθνικά μας συμφέροντα και να μην θιγούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;
-Έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για να συνεχισθεί η ασφαλής μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και υλικού με ελικόπτερα όπως γίνεται μέχρι σήμερα στο Φαρμακονήσι και να μπορούμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή χωρίς τουρκικές παρενοχλήσεις;
Ο ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Σγουρίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »