*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιανουαρίου

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης των ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ.

09 Ιανουαρίου
Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει πλέον έμπρακτα στο πρόγραμμα ανακύκλωσης των ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ με τη συνεργασία και την υποστήριξη της εταιρίας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την διαχείριση αυτού του προγράμματος.
Σε σχετικό δελτίο τύπου του Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης αναφέρονται τα παρακάτω:

«Αγαπητοί συμπολίτες,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι ο Δήμος μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης των ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ.
Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος έχουμε την συνεργασία και την υποστήριξη της εταιρίας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την διαχείριση αυτού του προγράμματος.
Είμαστε σίγουροι ότι κατανοείτε τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, όχι μόνο γιατί περιορίζουμε κατά πολύ τα απορρίμματα που πηγαίνουν στη χωματερή, αλλά γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον από τις βλαβερές ουσίες που βρίσκονται σήμερα ανεξέλεγκτες παντού και ακόμα εξοικονομούμε πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.
Σας ζητούμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή σας στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα:
1. Όταν μία μεγάλη ηλεκτρική – ηλεκτρονική συσκευή (τηλεόραση, πλυντήριο, ψυγείο κτλ) πάψει να λειτουργεί, πρέπει να ειδοποιούμε την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης στο ΤΗΛ 2541022786 για να παραλάβει την παλιά συσκευή προς ανακύκλωση.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην βγάζετε στο πεζοδρόμιο Ηλεκτρικές Συσκευές αν δεν είστε σίγουροι ότι θα την πάρει ο Δήμος. Μόνο μέσω του Δήμου οι συσκευές προωθούνται προς την ανακύκλωση.
2. Τις μικρές μη χρήσιμες συσκευές σας μπορείτε να τις πετάξετε στα σημεία όπου είναι τοποθετημένο μικροί πράσινοι κάδοι με την ένδειξη της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ.
Τα σημεία αυτά είναι στην είσοδο του Δημαρχείου, στην Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, στη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., στο Κεντρικό ΚΑΠΗ και στο Παράρτημα της Χρύσας, στα γραφεία των κοινοτικών καταστημάτων Κιμμερίων και Ευμοίρου.
3. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης των παιδιών των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, με θέματα καθαριότητας της πόλης μας και την ανακύκλωση των Ηλεκτρικών – Ηλεκτρονικών συσκευών.
Πιλοτικά σε κάποια σχολεία θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης των συσκευών για να έχουν πρόσβαση και τα παιδιά, άλλωστε αυτοί είναι οι αυριανοί πολίτες και από τώρα πρέπει να διαμορφώσουμε την οικολογική τους συνείδηση.
Αγαπητοί συμπολίτες
Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σας στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού είναι καθοριστική, γίνεται με εύκολο τρόπο, συμβάλει δε ουσιαστικά στη νέα αντίληψη, για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Σας ζητούμε να κάνουμε όλοι την προσπάθεια αυτή για ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος
Τμήμα Καθαριότητας»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »