*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

30 Ιανουαρίου
*Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία τοπικά διαθέτει πολλούς πολιτικούς κύρους και τεράστιας μάλιστα εμβέλειας… γι’ αυτό και ο Νομός Ξάνθης από γαλάζιος, έγινε… καταπράσινος! Παρ’ ότι ο ένας εξ’ αυτών διετέλεσε και επί 5ετία μάλιστα Υπουργός.
-Γεγονός που θα μπορούσε να γίνει ακόμη και best seller με τόσους πολιτικούς συγγραφείς που διαθέτουμε ενταύθα… Και τα βιβλία μάλιστα να αναγνώσκονται! Κι όχι απλά να σκονίζονται στις βιβλιοθήκες.
……
*Καθότι όσους κι αν ρώτησα αν θυμούνται έστω τους τίτλους των βιβλίων που εξέδωσαν οι κύριοι Αλέκος Κοντός - Σγουρίδης, στην αρχή με κοίταξαν αμήχανα, μετά χαμογέλασαν και τέλος εσιώπησαν… Ούτε ένας όμως δεν «θυμόταν» κι ας είχαν γεμίσει ασφυκτικά τις παρουσιάστεις τους!
……
*Κι έχουμε και λέμε, για την «πλούσια» κάβα των πολιτικών που διαθέτει η ενταύθα Νέα Δημοκρατία με αξιοκρατική σειρά μάλιστα.
Ένα. Τον πολιτικό Κοντό των υϊών και κολλητών, δύο, τον πολιτικό Παυλίδη των Μπαρών και των εγώ(ν), τρίτο τον πολιτικό Ζαγναφέρη των εργολάβων και των φουντουκιών, τέταρτο τον πολιτικό Τσαλίδη του Κόκκαλη και του Αγκόρτζα, τέταρτο τον πολιτικό κ. Στάμο ήδη αναβαθμισθέντα και σε Πρόεδρο της Δημαρχιακής, πέμπτο τον πολιτικό Θεολόγο Καλαϊντζη επί 20ετία «επαγγελματία» δημοτικό σύμβουλο και… σύμβολο του Δροσερού, έκτο την πολιτικό Δημούδη των βασιλόπιτων και του ΟΑΕΔ και έβδομο και καλύτερο τον κ. Παπαχρήστου, Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης με έδρα το καφέ «Πύρρος».
-Πολιτικό… ελπίδας; Μη την ψάχνετε όπως θάλεγε κι ο Θόδωρος ο «κουμπάρος»…
….
*Από αυτήν δηλαδή την άποψη και συμφωνώ με όλους τους αντιπάλους μου, όχι μόνο δεν χωράω, αλλά και… «περισσεύω» εγώ για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας… Καθότι είμαι… απροσάρμοστος τελείως με την πολιτική κουλτούρα όλων τους.
……
*Για παράδειγμα αν με ρωτούσε ο κ.Καραμανλής τι πρεσβεύω και ποιους εκπροσωπώ τι θα δήλωνα…;
-Ότι θέλω να εκπροσωπήσω τους αδικημένους, τους περιφρονημένους και τους καταφρονημένους… πρώτα γαλάζιους και μετά πράσινους και κόκκινους ψηφοφόρους που όλοι τους έχουν εδώ και χρόνια στο «δούλεμα» και στην «ξεφτίλα»; Μα στη περίπτωση αυτή θα κινδύνευα να χαρακτηριστώ… γραφικός!
-Ενώ εκείνοι… Μόνο τους τίτλους των πτυχίων τους να προτάξουν… θα αισθανθώ χειρότερη… «πατάτα» από αυτή του Κατσαρίκα…
……
*Εγώ λοιπόν και οι άλλοι…
Κάπως έτσι βλέπω λοιπόν τους διαφορετικούς κόσμους που εκφράζω με τους
περισσότερους γαλάζιους ενταύθα πολιτικούς… που δεν βλέπουν ότι μαζί τους η Νέα Δημοκρατία θα πατώσει και πάλι στη Ξάνθη.
Και νοιάζονται απλά για το πολιτικό βόλεμά τους και δεν πάει να ξανάρθει για άλλα 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ!
……
*Καθότι εγώ δεν είμαι και δεν θα γίνω ποτέ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!
-Θα είμαι όμως ο ΕΑΥΤΟΣ μου!!!
-Κι αυτό ίσως φοβούνται περισσότερο και τόσες «μέρες» κράζουνε, γαβγίζουνε και περιφέρουν τη μιζέρια τους… νομίζοντας ότι θα μειώσουνε εμένα, ενώ στη πραγματικότητα αδικούν ακόμη και τα λίγα καλά που απέμειναν μέσα τους…
……
*Ε, αδέλφια… Γίνετε αυτό που είστε και θέλετε… όσο όμως κι αν προσπαθείτε, μη προκαλείτε άλλο την ανοχή μας. Ποτάμι ήρεμο είναι η ψυχή μας, όταν όμως θεριεύει… «τιτανικούς» μπορεί και βουλιάζει!
(Σ.Σ. Αφιερωμένο στους ελεύθερους πολίτες που ότι κι να γίνει, δεν χάνουν ποτέ την ελπίδα τους… Γιατί… Η καινούργια μέρα, είναι μια καινούργια μέρα! Π.Π.)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »