*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Οκτωβρίου

παραΑΘΛΗΤΙΚΑ με τον Γ. Τσιλιγγιρίδη: Δεν κατέβηκε με τον ΑΠΟΞ ο Ορφέας Ξάνθης. Ποιοί πήγαν στο Παιχνίδι της Χρυσούπολης

14 Οκτωβρίου

 

Γιατί κ. Λανουά   δεν πηγαίνετε να παρακολουθήσετε  παιχνίδια  της SL2 ώστε να βγάλετε συμπεράσματα για  τους διαιτητές αλλά και βοηθούς; Εσείς δεν λέγατε για την αξιοποίηση  των νέων  διαιτητών πως όμως θα  τους αξιολογήσετε;

 Δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ο Ορφέας  Ξάνθης  στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΞ  στο γήπεδο της Λευκόπετρας κάτι που κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία  του συλλόγου. 

-Πέρα από τον μηδενισμό αναμένεται και επί πρόσθετη  ποινή με αφαίρεση βαθμών. 

Πεντάσφαιρος και πρώτη νίκη και πρώτοι βαθμοί οι μπέμπηδες  του Αποστόλη Κουτρουλό Α.Ο.Βιστωνίδας που κέρδισαν μέσα στην Κεντητή όπου μετά  τον αγώνα έλεγαν αφού κάναμε την αρχή ανάλογη θα είναι και η συνέχεια. Πάντα πίστευαν στον Α.Ο. Βιστωνίδας  πως  κάποια στιγμή θα σπάσει το ρόδι όπως και έγινε.

Από την άλλοι  η νέα ομάδα του Π.Μελά Κουτσού επικράτησε με σκορ 1-5 εκτός έδρας  επί της Ελπίδας Γενησέας ενώ όπως έλεγαν μπορούσε  το σκορ να ήταν ακόμη μεγαλύτερο όπως και η Ελπίδα  μπορούσε να είχε πετύχει και κάποιο άλλο τέρμα.Με την νίκη αυτή ο Π.Μελάς Κουτσού μείωσε την διαφορά του από τον πρωτοπόρο  ΑΟΞ στον ένα  βαθμό μετά  την εντός έδρας ισοπαλία   με την Ασπίδα Ξάνθης.

Στην 4η αγωνιστική είχαμε συνολικά 17 τέρματα  με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν τα περισσότερα  14 και τρία  οι γηπεδούχοι ενώ  σημειώθηκαν  δύο ισοπαλίες και δεν κέρδισε καμία ομάδα ως γηπεδούχος.. και είχαμε τρεις νίκες των φιλοξενουμένων.

Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ ο Λεύκιππος Ξάνθης κατασπάραξε τον Πανσεραϊκό  με 81-59 και σκόρπισε πολλές ελπίδες που αν παίζει  τέτοιο  ποιοτικό μπάσκετ και είναι αποτελεσματικός  σίγουρα θα έρθουν  ανάλογα  τέτοια  σκορ. Όλα τα παιδιά έφτασαν  στο απόλυτο  της απόδοσης τους.

Τα λέγαμε  πως βουνό με βουνό δεν σμίγουν αλλά μας χλεύαζαν να που ήρθε η ώρα που  έστω και λίγο αργά που δικαιωθήκαμε όπως γίνεται  πάντα  γιατί αυτή η στήλη έχει γίνει για να λέει αλήθεια, να μιλάει με  ειλικρίνεια και  να την ενδιαφέρει η αποκλειστικότητα που έρχεται με την δική σας στήριξη των αναγνωστών μας.λίγη υπομονή ακόμη  και θα δείτε τις εξελίξεις που δεν είναι ποδοσφαιρική αλλά  επενδυτική.

Στην Β΄1 κατηγορία σημειώθηκαν συνολικά  23 τέρματα  ,12 οι φιλοξενούμενοι   11 οι γηπεδούχοι και είχαμε δύο ισοπαλίες και με την ομάδα του Α.Ο Σήμαντρα να σημειώνει  σκορ μαμούθ σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Α.Ο. Κοτύλης 1-8 ,στην 4η αγωνιστική  είχαμε μόνο μια ομάδα να επικρατεί σε εκτός έδρας αναμέτρηση και αυτή ήταν ο Α.Ο. Σήμαντρα ενώ  σημειώθηκαν τρεις νίκες των φιλοξενουμένων.

Όσο για την κορυφή  ο Άτλας Σελίνου νιώθει την μοναξιά  της πρώτης θέσης μετρά την εκτός έδρας ισοπαλία του Ερ. Αστέρα Σελέρου όπου σκόνταψε στην Γοργόνα  από τον Αετό και έμεινε στο  1-1 , όμως διατηρεί  την δεύτερη θέση με 1Ο βαθμούς ενώ ο Άτλας είναι πρώτος με 12 βαθμούς και είναι η μοναδική ομάδα  που έχει 4χ4.

Ρε απιθανε  Δαμιανέ Ευθυμιάδη  αυτό το ατόπημα που διέπραξες με την διαιτητίνα Αναστασία Μηλοπούλου το γνωρίζει ο αρχιδιαιτητής κ. Λανουά ; Να ορίζεις διαιτητή  ενώ ήταν κομμένος και μόλις προχθές Κυριακή πήρε μέρος στα αγωνιστικά ΤΕΣΤ. Γιατί λοιπόν  κ.κ. της ΚΕΔ  να μην προβληματιζόμαστε με αυτά που κάνετε;

 Πλήγμα αλλά και κρίμα να χαθεί ο διαιτητής της ΕΠΣ Θράκης  Χρήστος Κακουλίδης που ήταν στα πρόθυρα να ανέβει κατηγορία αφού στα ΤΕΣΤ της περασμένης Κυριακής ξανακοπηκε για  δεύτερη φορά. Επίσης να πούμε ότι  δεν έτρεξε ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Κυκλάδων και πρώην της ΕΠΣ Θράκης που σημαίνει πως θα τελειώσει εκτός και τον δεχτούν να ορίζετε παρανομώντας που από αυτήν  ΚΕΔ όλα είναι πιθανά.

Δείτε ποιοι τα πέρασαν  που ανάμεσα σε αυτά είναι  και ο Θωμάς Μαυρίδης  της ΕΠΣ Ημαθίας και την Κυριακή θα πάρει τον πρώτο του ορισμό. Χορόζογλου, Αντωνίου,Σιντώρης, Κόκκινος που την Κυριακή και αυτός θα πάρει ορισμό( κρατήστε αυτά που υπογραμμίζουμε). Νέα εποχή, νέα δεδομένα με νέους επιλεκτικούς ορισμούς.

 Στην Χρυσούπολη  βρέθηκαν οι αγνοί οπαδοί  του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Άνθιμος Ιωαννίδης (συνεργάτης μας) Φεράτ Ογλού , Στέφανος Παϊτάρης καθώς και ο σύμβουλος της ΕΠΣ Ξάνθης  Χασάν Νορή Ογλου και παρακολούθησαν  τον αγώνα Νέστος Χρυσούπολης-Ποσειδώνας Μηχανιώνας. Να σημειώσουμε όπως γράψαμε την περασμένη εβδομάδα  παρατηρητής αγώνα ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Τριάντης.

Ένα  κακό δεκαπεντάλεπτο  του Νέστου Χρυσούπολης  το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Ποσειδώνα Μηχανιώνας και απέσπασε ισοπαλία αν και ισοφαρίστηκε με εκτέλεση πέναλτι του μόνιμου σκόρερ του Σέα. Όταν προηγείσαι  με 1-Ο  χάνεις δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο μοιραία  θα το πληρώσεις.

Αυτή την φορά ο διαιτητής της ΕΠΣ ¨Εβρου Αναστάσιος  Φιλιππίδης  που σφύριξε το παιχνίδι Νέστος-Ποσειδώνας Μηχανιώνας 2-2 ήταν γενικά καλός  μια και απέφυγε να κάνει χοντρά λάθη όπως  μας είχε συνηθίσει. Πρέπει όμως να αποβάλει   τις κάρτες που δείχνει με μεγάλη ευκολία διότι όλα τα δυνατά μαρκαρίσματα  δεν είναι και κίτρινη κάρτα.

 Έδιωξε ο Πανθρακικός  τον Γιώργο Μαραντά όμως ακόμη δεν έχουν σταυρώσει  νίκη και όταν φέρνεις  σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές ισοπαλία  απομακρύνεσαι από τον στόχο που είναι η κατάκτηση του τίτλου.Άλλη μια  ισοπαλία οριστικά  βγαίνει από το παιχνίδι και είναι κρίμα αυτή η ομάδα να μην παλέψει  για τον τίτλο.

Στην 4η αγωνιστική είχαμε πάλι τέσσερεις ισοπαλίες  και πέντε νίκες των γηπεδούχων  και καμία των φιλοξενουμένων. Επίσης σημειώθηκαν 26 γκολ  τα 2Ο τα σημείωσαν οι γηπεδούχοι και έξη  οι φιλοξενούμενοι. Οι ισοπαλίες είχαν την ιδιορρυθμία να λήξουν δύο παιχνίδια με 2-2 και δύο με Ο-Ο.

Μόνη  στην κορυφή της βαθμολογίας   στην Β2 κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης μετά την εντός έδρας ισοπαλία της Θύελλας Μαγγάνων. Έτσι το απόλυτο νικών τα έχει μόνη της η Αναγέννηση Π. Χρύσας που έκανε το 4χ4 και δείχνει πως  θα κατακτήσει τον τίτλο. Εδώ  σημειώθηκαν  22 τέρματα 14 πέτυχαν οι γηπεδούχοι και οκτώ οι φιλοξενούμενοι.

Δεν άντεξε  στην πίεση των γηπεδούχων ο Άρης Αβάτου και ηττήθηκε εκτός έδρας στην Αμμουδιά Σερρών  από τον Ηρακλή με σκορ 2-Ο. Κατά διαστήματα  ο Άρης  έδειξε πως μπορεί να  φτάσει σε ένα γκολ ώστε να μπει μετά στο παιχνίδι όμως δεν κατέστη δυνατόν και ο Άρης γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη  ήττα στο πρωτάθλημα.

Μια σπουδαία εκδήλωση πραγματοποίησε  η Ακαδημία ποδοσφαίρου  του Ηρακλή Ζυγού με κύριο ομιλητή τον ψυχολόγο, επικοινωνιολόγο επιστημονικό συνεργάτη των σχολών  UEFA της ΕΠΟ  κ. Αχιλλέα Υφαντίδη.Ο κ. Υφαντίδης  παραστατικός και απλός  στην σκέψη και θέση του ώστε να γίνει κατανοητός από όλους.Ομιλία  μεταξύ Ακαδημίας και οικογένειας  με  στόχο  την εξέλιξη  και την πρόοδο  των παιδιών  σε ένα καλύτερο  μέλλον στον χώρο του αναπτυξιακού  ποδοσφαίρου  και της κοινωνίας  γενικότερα. 2 ΦΩΤΟ  από την σπουδαία εκδήλωση όπου παραβρέθηκε και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων.   

 Γιατί κ. Λανουά αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ δεν πηγαίνετε να παρακολουθήστε  παιχνίδια της SL2 ώστε  να έχετε σαφείς  εικόνα  για τους νέους διαιτητές που μελλοντικά  θα προωθηθούν στην μεγάλη κατηγορία πλην αυτών που θα ανακοινώστε και θα τους  ορίζεται ως τέταρτους;

Η εκδήλωση που πραγματοποίησε  η νεοσύστατη  ομάδα  Αθλητική Ένωση  Θράκης έχει γίνει θέμα συζήτησης  από οργανωτικής πλευράς  αλλά και της μεγάλης τιμής που έγινε σε ένα παιδί χρυσό και με σημαντική προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι άλλος  από την μεγάλη προσωπικότητα  τον Ζήση Βρύζα. Ότι δεν έχουν κάνει κάποιοι άλλοι να τιμήσουν   τον Ζήση Βρύζα το έκανε ο Ανδρέας Γκλαβίνης και οι στενοί του συνεργάτες και  για αυτό έλεγαν όλοι εύγε στην πρωτοβουλία που πήρε ο κ.Γκλαβίνης.

 

Για να δούμε αύριο στους νέους ορισμούς ο θείος πρώην άνθρωπος της ΚΕΔ θα  φροντίσει να οριστεί ο ανιψιός  η θα τον ξεκουράσουν  για  να τον  ορίσουν  την 6η αγωνιστική διότι θα υπάρξουν και ντέρμπι  η  θα αποφευχθεί άλλος ένας  επιλεκτικός και προκλητικός ορισμός; Μιλάμε για τον Γιώργο Δροσίνη της ΕΠΣ Θράκης που  στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές σφύριξε και στα τέσσερα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »