*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Σεπτεμβρίου

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια ΑΜΘ λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

10 Σεπτεμβρίου


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) προχωρά στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη το επικαιροποιημένο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ εξέδωσε προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ως εκ τούτου, κρίθηκε αναγκαία η διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας, προκειμένου να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα όλων των εμπλεκομένων.

Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που είχαν οριστεί για αύριο, θα μετατεθούν για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και βρίσκεται σε επιφυλακή για να παρέμβει σε περίπτωση έκτακτων αναγκών. Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων ή άλλων δυσάρεστων συμβάντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο που λαμβάνεται με γνώμονα την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ η επαναλειτουργία τους θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης και τις ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών για την ασφαλή διαχείριση της κατάστασης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »