*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιουλίου

ΤώΡΑ... ΞύΠΝΗΣΑΝ»; Με τα «μαγαζιά υγειονομικού» ενδιαφέροντος, και το «σύστημα» εντός και εκτός των Δήμων!

09 Ιουλίου


-Διαλόγους των φερόμενων μελών -δημοτικών υπαλλήλων- του κυκλώματος εκβίασης καταστηματαρχών περιλαμβάνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί.



-«Δεν γίνεται να δίνουμε 16.000 και να μας κλείνετε» -Αποκαλυπτικοί διάλογοι από το κύκλωμα δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων με «εκβιαζόμενο» επιχειρηματία!

Χάρις σε έναν επαγγελματία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που «κουράστηκε» αλλά και «σιχάθηκε» να τους τα «δίνει» και να τον «εκβιάζουν» παράλληλα για να αυξήσουν την «ταρίφα» του, αποκαλύφθηκε «κύκλωμα» δημοτικών υπαλλήλων, δημοτικών αστυνομικών μπράβων και ενός «παραμάγαζου» εκβιαστών που ξεκίνησε να λειτουργεί επί 1/1/2023 (Δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης), αλλά εμείς έχουμε την εντύπωση ότι....

-Αυτή η ιστορία ή παρόμοιες, έχουν «βάθος» πολλών ετών, μολονότι επί «κορονοϊού» είχαν θεσπιστεί ειδικοί προνομιακοί νόμοι ειδικά για τους κοινόχρηστους χώρους!!! 

«Δεν γίνεται να δίνουμε 16.000 και να μας κλείνετε»  ήταν το ξέσπασμα επιχειρηματία που ΣΙΧΑΘΗΚΕ να τους τα «δίνει» με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου γενικά για τους Δήμους σε όλη τη χώρα όπου μόνο τυχαία «δεν κάνουν» τα στραβά μάτια αντιδήμαρχοι, υπηρεσίες των δήμων κλπ μολονότι το μπάχαλο είναι καθημερινό και μπορεί να το αντιληφθεί κι ο τελευταίος πολίτης με καταλήψεις ολόκληρων πεζοδρομίων αλλά και διαβάσεις τυφλών που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς αναζητώντας απλά την άδεια των καταστημάτων που είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τι τραπεζοκαθίσματα δικαιούνται εντός και εκτός καταστημάτων!!!

Πράγματα γνωστά φυσικά και για τους υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης και για τους αντιδημάρχους αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα και ειδικά για τη Ξάνθη και της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων με προϊστάμενο τον γνωστό Θεόδωρο Πριγκόπουλο!!! Αφού δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις για να συγκρίνει κανείς πως ήταν συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πριν μερικά χρόνια και να αναζητήσει τα... πεζοδρόμια που έχουν καταργηθεί εντελώς ή τους ημιυπαίθριους χώρους και τις παράνομες συνενώσεις διαφορετικών ιδιοκτησιών στην Π. Πόλη για παράδειγμα!!!

Το παραπάνω θέμα είναι ωστόσο τόσο μεγάλο –ειδικά για τη Ξάνθη- αφού το «σύστημα» των μαγαζιών κρατεί τουλάχιστον 30 χρόνια και σε αυτό είναι «αναμιγμένοι» και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης.

 


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ  ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ «ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Αποκαλυπτικοί λοιπόν οι διάλογοι από το κύκλωμα δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων με «εκβιαζόμενο» επιχειρηματία που τον αναδημοσιεύουμε διότι θεωρούμε ότι η παραπάνω «υπόθεση» σε μικρότερο ίσως βαθμό «οργάνωσης» έχει παρακλάδια και σε δεκάδες άλλους δήμους της χώρας!!!

Όπως έχει γίνει γνωστό η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη 14 ατόμων, μελών κυκλώματος. Όλοι τους υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων ή της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες για να μην κάνουν ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους κατηγορούμενους, είναι Τμηματάρχης της Δημοτικής Αστυνομίας, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, υπάλληλος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 9 υπάλληλοι, που δεν είχαν ρόλο ως μέλη της οργάνωσης, αλλά υποβοηθούσαν το έργο της.

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν περισσότερες από 400.000 ευρώ, ενώ η λεία από την παράνομη δράση, εκτιμάται πως ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ το χρόνο.

Κεντρικό ρόλο έπαιζε μια γυναίκα δημόσια υπάλληλος.

Οι διάλογοι και τα μηνύματα του κυκλώματος εκβιαστών με τους δημόσιους υπαλλήλους

Χαρακτηριστικοί για τη δράση του κυκλώματος είναι και οι διάλογοι που έρχονται στο φως, αλλά και τα μηνύματα, όπως το παρακάτω, από κάποιον ενοχλημένο ιδιοκτήτη καταστήματος που παρότι πλήρωνε στο κύκλωμα οι έλεγχοι συνεχίζονταν και μόλις είχε ενημερωθεί ότι θα του αφαιρούσαν όλα τα τραπεζοκαθίσματα.

«Θεωρώ το να δίνουμε 12.000 και πέρυσι 16.000 ευρώ και να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση δεν είναι ότι καλύτερο. Η προστασία ποια είναι δηλαδή, να μας κλείσουν δυο μέρες και να τραβήξουμε εμείς σφραγίδα, αυτή είναι η προστασία και να δίνουμε αυτά τα χρήματα».

Σε άλλο διάλογο η εν λόγω υπάλληλος παίρνει τηλέφωνο καταστηματάρχη για να του ζητήσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο κύκλωμα.

-Κατηγορούμενη: Μου τα έχεις αφήσει;

-Καταστηματάρχης: Για ποια μιλάμε τώρα; Θύμισε μου.

-Κατηγορούμενη: Ε, 1.000, εε στην χχχχχχχχ. 22 του μηνός έχουμε.

-Καταστηματάρχης: 22 ή 25 είπαμε;

-Κατηγορούμενη: 22.

-Καταστηματάρχης: 25 είπαμε για το, τη δημοτική, ε;

-Κατηγορούμενη: 22 είπαμε να μου δώσεις τα πρώτα. Περίμενε να σου πω και τις ημερομηνίες γιατί τα έχω συμπληρώσει δεν κάνω λάθος. Τα γραφα την ώρα που μου τα λεγες. Λοιπόν, 22, 22 που είναι σήμερα και 29 τα υπόλοιπα. 22 του μηνός 1.000, 29 του μηνός 1.250 ευρώ. Και μετά το Πάσχα.

-Καταστηματάρχης: Τα 1.000 για το Υγειονομικό είναι αυτά; Α όχι όχι τα σπάσαμε σε δύο.

-Κατηγορούμενη: Οχι όχι

-Καταστηματάρχης: Ναι εντάξει εντάξει. 1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα.

-Κατηγορούμενη: Εντάξει, 29 τη Δευτέρα.

-Καταστηματάρχης: Εντάξει εντάξει. Ωραία θα στα αφήσω

-Κατηγορούμενη: Ωραία, οπότε άφησέ τα μου και στείλε μου ένα μήνυμα ότι τα άφησες, για να στείλω τον χχχχ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »