*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουλίου

Κατάμεστο το θερινό δημοτικό θέατρο Ξάνθης το βράδυ της Πέμπτης για τους ... Μπαμπάδες με Ρούμι! (φωτο)

19 Ιουλίου

«Μπαμπάδες με ρούμι» η θρυλική νεοελληνική κωμωδία  των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα με τα αλλεπάλληλα sold out και το χιούμορ που σκοτώνει, παρουσιάστηκε στο κατάμεστο θερινό δημοτικό αμφιθέατρο το βράδυ της Πέμπτης στα πλαίσια της θερινής περιοδείας της σε όλη την Ελλάδα. 


 
Η δροσιά του περιαστικού δάσους της πόλης της Ξάνθης σε συνδυασμό με τα ονόματα της παράστασης (Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς,  Νίκη Λάμη  και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ) ήταν λίαν ελκυστικοί παράγοτνες για να γεμίσει το καλοκαιρινό θέατρο προκειμένου οι Ξανθιώτες να παρακολουθήσουν  μία αιχμηρή σάτιρα, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1996 και διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία «ανανεωμένη» όσο γίνεται φυσικά στο... σημερινό έτος "Μπαμπάδες με Ρούμι...έτος 2024"

Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.  


  Άλλωστε  ιστορία των 5 ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της παράστασης είναι στην εποχή μας μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πλέον πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τί μπορεί να κρύβουν «στην κουζίνα τους».


 Προσωπικός σχολιασμός Η παράσταση δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο σκόρπισε το γέλιο σε πολλά σημεία της, κυρίως χάρης στην εξαιρετική πρωταγωνίστρια Βίκυ Σταυροπούλου.

Κατά τα λοιπά. ήταν μια  ευκαιρία για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα...μερικά πράγματα θα πρέπει να τα βλέπει κανείς άλλωστε, όσο πιο απλά γίνεται...

Π.Π. 



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »