*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Απριλίου

Αυλαία με Κυπουργό έριξε και φέτος το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024».

28 Απριλίου

 



Αυλαία με Κυπουργό ως συνήθως έριξε και φέτος το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024» το απόγευμα του Σαββάτου με τις αεροφωτογραφίες του Στάθη Σκουφά δυστυχώς να απεικονίζουν την πραγματικότητα ακόμη και την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων όπου η συμμετοχή του ντόπιου πληθυσμού δυστυχώς ήταν πολύ μικρή και πάλι...

Αναλυτικότερα. 

Μαθητές 21 Μουσικών σχολείων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ένα Μουσικό Σχολείο από την Ρουμανία  βρέθηκαν στην Ξάνθη προσφέροντας ένα άρτιο μουσικό υπερθέαμα, πλημμυρίζοντας την πόλη με τις μελωδικές φωνές τους από την περασμένη Τετάρτη.

Με φετινό αρνητικό ωστόσο την απουσία του κόσμου, ένα αρνητικό σημείωμα για το οποίο εξέφρασαν την απορία τους και οι....οργανωτές με πρώτο φυσικά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μ. Τσέπελη που ωστόσο και πάλι «διαφήμισε» το... μαγαζί του από το πρόγραμμα! Όπως και με το Καρναβάλι....

Το Φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων αποτελεί θεσμό για την Ξάνθη και κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς που παραμένουν μάλιστα στην περιοχή για αρκετές ημέρες. Φέτος ωστόσο εμφάνισε μεγάλες αδυναμίες, τόσο στην οργανωτικό τομέα όσο και στην προβολή του με αποτέλεσμα σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις  που ξεκίνησαν  την Τετάρτη 24 Απριλίου να γίνουν με ελάχιστη παρουσία του κόσμου. Ευτυχώς ήταν οι μαθητές και γονείς των μουσικών σχολείων.

Η τελετή λήξης περιελάβανε και φέτος μια μεγάλη συναυλία με μαέστρο όπως κάθε χρόνο  τον Νίκο Κυπουργό που πληρώνονταν και πληρώνεται φυσικά αδρά για τις παραπάνω υπηρεσίας του εδώ και χρόνια.  (σ.σ. Αλλά φαντάζομαι δεν είναι ο μόνος στο είδος...)

Μαθητές και μαθήτριες των 22 συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων ερμήνευσαν μελωδίες σε μια μεγάλη αποχαιρετιστήρια συναυλία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Με το μήνυμα ωστόσο των γιορτών να είναι ίδιο με αυτό του κάκιστου φετινού Καρναβαλιού. Ανανέωση εδώ και τώρα...αφού ακόμη και οι ίδιοι οι "Οργανωτές" του Δήμου Ξάνθης δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την έκπληξη και την απορία τους για τον απουσία του κόσμου...χωρίς ίχνος ωστόσο αυτοκριτικής για την δική τους ευθύνη. Ευτυχώς υπήρξαν οι ίδιοι οι μαθητές και οι γονείς και έδωσαν το παρόν, ενώ σημειώνω την άρτια οργάνωση και φέτος του Στράτου Βαρσάμη που ήταν απο το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία, "στήνοντας" το σκηνικό της τελευταίας μέρας...

"Μ"

(σ.σ. Πικρή η αλήθεια βέβαια σε ορισμένα πράγματα, αλλά φιλτάτη. Ειδικά όταν η ανεπάρκεια πλέον κάνει «τούμπανο» και απλά ορισμένοι την έχουν... «κρυφό» καμάρι!)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »