*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Απριλίου

Την Τετάρτη 3 Απριλίου η δίκη για το σκάνδαλο στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας, Δήμου Ξάνθης. Τι θα πει (πάλι) ο Πάνος Αμβροσιάδης;

02 Απριλίου



-Έχει σειρά 10 στο πινάκιο, ωστόσο όλα δείχνουν πιθανή αναβολή της πολύκροτης υπόθεσης, αφού απουσιάζει εκτός ο Θανάσης Ξυνίδης. Υπό ... δικαστική έρευνα (ακόμη), για το ποιοι "πήραν" τελικά τα λεφτά απο το ταμείο του Δήμου Ξάνθης!

Αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου με σειρά 10 στο πινάκιο θα εκδικαστεί στο 3μελές Εφετείο Κομοτηνής «Για Απιστία σε βαθμό πλημ/τος» η γνωστή υπόθεση σκανδάλου με τα «χρήματα» που πάρθηκαν από το ταμείο της πρώην Κοινωνικής Μέριμνας και αποκάλυψε επί δημαρχίας Τσέπελη ο τότε Πρόεδρος Πάνος Αμβροσιάδης μιλώντας μάλιστα για «μεγάλη βόμβα» συνεπικουρούμενος μάλιστα από την γνωστή Φένια Τσαγκάλα και φιλικά ΜΜΕ της προσκείμενα στον τότε Δήμαρχο. 


 
Μάλιστα επί 2-3 χρόνια περίπου η δημοτική παράταξη «Αγάπη για τη Ξάνθη μας», ρωτούσε και ξαναρωτούσε για την συγκεκριμένη υπόθεση ζητώντας πλήρη «εξιχνίαση» της υπόθεσης, ενώ ήδη η υπάλληλος του Δήμου Ξάνθης που εμπλέκονταν στην ιστορία, «ενέπλεκε ονόματα πρώην αντιδημάρχων αλλά και υπαλλήλων» που πλην της ίδιας, είχαν βάλει «και αυτά χέρι στα Ταμεία του Δήμου Ξάνθης».

Στη συνέχεια όμως τι συνέβη, τι άλλαξε και τι έγινε, το παραπάνω «σκάνδαλο» έγινε προσπάθεια να συγκαλυφθεί, απειλήθηκε μάλιστα ο υπάλληλος της Κοινωνικής Πρόνοιας Βαγγέλης Τσακίρης και στο πρωτόδικο δικαστήριο, η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και το θέμα απασχόλησε και πάλι έντονα την Τοπική Κοινωνία.

Από τους τότε κατηγορούμενους αθωώθηκαν δυο υπάλληλοι και συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Τσακίρης και η Τάνια Καπετονοπούλου, γνωστή για το ήθος και την εντιμότητάς της, ενώ καταδικάστηκαν:

1. Η πρώην ταμίας του Δήμου Ξάνθης Βάσω Μεταξά τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή (καθαρό ποινικό μητρώο) για απιστία σε βαθμό πλημ/τος διότι «δόθηκαν χρήματα και μειώθηκε το αρχικό ποσόν που πάρθηκε από τα ταμεία του Δήμου Ξάνθης και κατέβηκε κάτω από 100.000 ευρώ»

2. Με 1.5 χρόνο φυλακή ο τότε Πρόεδρος Τάσος Θεοδωρίδης

3. Με ποινή φυλάκισης 1 έτους άλλα 5 μέλη του Διοικητικού συμβουλίου.

Η υπόθεση αν εκδικαστεί αναμένεται με ενδιαφέρον, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί κι άλλη δικαστική έρευνα για το αδίκημα της Απιστίας και ποιοι πήραν τελικά τα χρήματα που προς το παρόν βρίσκεται ακόμη υπό Εισαγγελική Έρευνα και ουδείς γνωρίζει προς το παρόν σε τι στάδιο βρίσκεται. Αποτελεί ωστόσο ένα ερώτημα της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης και την Εισαγγελία Ξάνθης.

Δικηγόρος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Τάσου Θεοδωρίδη και υπαλλήλων είναι ο Κώστας Κουρτίδης με έναν ακόμη δικηγόρο από το δικηγορικό του γραφείο, ενώ στην πρωτόδικη δίκη είχε παραστεί ως δικηγόρος υπεράσπισης και ο κύριος  Γιάννης Τσιλιγγίρης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »