*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Απριλίου

"΄'Εσκισε" το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης και στον Μαθηματικό Διαγωνισμό στην Πάτρα! Οι ειδήσεις αλλιώς...

16 Απριλίου


Σοφίας Θεού Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε και το νότιο κλίτος του ιερού μας ναού δόξα τω Θεώ

(Από την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης)

........................................

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης για την Έκθεση Σκαφών του Αντώνη Γραβάνη στο Φανάρι Κομοτηνής σχολιάζοντας τα παρακάτω:


«Σήμερα (Κυριακή 14 Απριλίου) μαζί με τον Περιφερειάρχη κ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΟΨΙΔΗ, τον πρόεδρο του Επαγελματόβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ Αντώνη Γραβάνη. ΕΠΙΣΚΕΦΘΉΚΑΜΕ, την πρώτη Έκθεση Σκαφών Αναψυχής στο Φανάρι.

Εντυπωσιαστήκαμε με την οργάνωση την κόσμο συρροή αλλά και την ποιότητα των σκαφών που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε μία από τις "Ναυαρχίδες" Τουρισμού της περιφέρειας μας !!!

Τέτοιες πρωτοβουλίες μόνο θετικά σποτελάσματα μπορούν να φέρουν στον Τουρισμό της περιοχής μας!!!!

Θερμά Συγχαρητήρια στους Άξιους διοργανωτές!!!

Antonis Kosmidis

Την επόμενη έκθεση ίσως θα μπορούσαμε να την προετοιμάσουμε στο Πόρτο Λάγος! Γιατί όχι;

Stathis Papadopoulos

Κάτι γίνεται...και φαίνεται... Μπράβο σας...”.

-Ερώτηση κρίσεως! Γιατί Πρόεδρε το Μπράβο Σου δεν απευθύνεται και παρόντα Δημήτρη Μπένη που συνετέλεσε στην παραπάνω έκθεση; 

.....


*Αξίζει να φιλοξενήσω στην στήλη δυο φωτογραφίες από την επίσκεψη του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης στον Ναό των Αγίων 4ων Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο

......

*Και η δεύτερη φωτογραφία που επέλεξα για τη στήλη. Κι εύχομαι φυσικά πολλά τέτοια ταξίδια για τους μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης που εδώ και χρόνια, βγάζει επιστήμονες «διαμάντια» κατά γενική ομολογία..!

......


*Δεν ξέρω πόσοι έχουν απομείνει από τους «παλιούς» στο νέο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη στη Ξάνθη...

Αλλά αν λάβω υπόψη από την τελευταία οργανωτική που είχαν στο Έλενα και τα όσα μου λένε...

-Μεγάλη πολιτική «φτώχια» αλλά και ελάχιστη απήχηση... Και κυρίως στη Μειονότητα!

Όπου η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ παίζει πλέον καθαρά με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής!!!

Αλλά για το θέμα θα επανέρθω!

(σ.σ. Ο Στογιαννίδης πάντως μπήκε στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη ανακοινώθηκε χθες το ΄όνομά του...)

.......

*Ερώτημα κρίσεως. Άλλη πολιτική ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Πρότυπο» Χρήστος Παππάς κι άλλη πολιτική ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και εξαιρετικός επιστήμονας και τεχνοκράτης Συμεών Λαφτσόπουλος; Ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική για το «χρήμα» που ξόδεψε για το Καρναβάλι 2024 ο Δήμος Ξάνθης; Μπερδεύτηκα...

 

Απίστευτο μποτιλιάρισμα πριν το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο
–Ουρές χιλιομέτρων από Τούρκους τουρίστες


Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματισθεί στον Έβρο και ειδικότερα στη γέφυρα μεταξύ Βρυσούλα – Πέπλος, λίγο πριν το Τελωνείο των Κήπων από αυτοκίνητα με Τούρκους ταξιδιώτες οι οποίοι επιστρέφουν στην Τουρκία μετά τις ολιγοήμερες διακοπές τους στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι ταξιδιώτες αφού έκαναν τις διακοπές τους στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι τη βίζα και προσπαθούν να μπουν στην Τουρκία σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων στον Έβρο.

Στην ανάρτηση του e-evros αναφέρονται, μεταξύ άλλων: «Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην γέφυρα μεταξύ Βρυσούλα – Πέπλος, λίγο πριν το Τελωνείο των Κήπων.

Οι άμοιροι ταξιδιώτες, υπολόγισαν χωρίς… το Ελληνικό Δημόσιο και αντιμετωπίζουν μία κατάσταση πέρα από τα όρια της ταλαιπωρίας και της αγανάκτησης καθώς προσπαθούν να μπουν στην Τουρκία μετά τις ολιγοήμερες διακοπές τους για… τουρισμό.

Η ουρά εκτείνεται σε απόσταση που φτάνει τα 6-7 χιλιόμετρα, πυκνώνοντας την κυκλοφορία και προκαλώντας μια μεγάλη ταλαιπωρία για όσους βρίσκονται εκείνη την ώρα στον δρόμο».

 

Γυναίκα με συνεργό, αποπειράθηκαν να κλέψουν μοτοσικλέτα στην Ξάνθη!

Συνελήφθη την 15-4-2024 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, μια ημεδαπή, διότι νωρίτερα από κοινού με άγνωστο συνεργό της που αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα από την πόλη της Ξάνθης. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

 

Τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης
στη 2η θέση Μαθητικού Διαγωνισμού στην Πάτρα

Από το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα των τριών μαθητών μας που συμμετείχαν στην τελική φάση του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης Alan Turing 2023-24, στην Πάτρα, κατέκτησε τη Δεύτερη θέση! Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας, τον Γαϊταντζή Χρήστο, Γ1, τον Ουζούνη Κωνσταντίνο Γ4 και τον Στατέλλη Χαράλαμπο Α5 για την προσπάθεια και την επιτυχία τους! Συγχαρητήρια επίσης στις οικογένειές τους που στήριξαν ως το τέλος την προσπάθεια των παιδιών τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής», το οποίο, με την μεσολάβηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, εξασφάλισε τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μαθητών στην Πάτρα.

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και

η Διευθύντρια,

Φωτεινή Νεστορίδου»

 

Ξάνθη: Φωτιά στα Κιμμέρια – Πρόστιμο 500 ευρώ σε κάτοικο της περιοχής


«Τσουχτερό» πρόστιμο επέβαλε την Κυριακή το μεσημέρι η Πυροσβεστική Ξάνθης σε έναν κάτοικο της περιοχής, για τη φωτιά που έβαλε σε οικοπεδικό χώρο, χωρίς ωστόσο την λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Συνολικά, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, το οποίο βεβαιώθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ξάνθης, καθώς όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική ο εν λόγω πολίτης δεν έλαβε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης.

Αντίστοιχο πρόστιμο βεβαιώθηκε την Κυριακή και σε έναν κάτοικο στη Θάσο, που επίσης δεν έλαβε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Δασύλλιο Σκάλας Πρίνου.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα βεβαίωσε σχεδόν 10 αντίστοιχα πρόστιμα, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αστυνομική επιχείρηση στο παλαιό κτηριακό συγκρότημα
του τμήματος της Νομικής του ΔΠΘ

Πρωινές ώρες τo Σάββατο 13 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο παλαιό κτηριακό συγκρότημα του τμήματος της Νομικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 11:30.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων κατέλαβε χώρο του ανωτέρω κτηριακού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι Πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τη διατήρηση της τάξης.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

 

Λάρισα: Πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση πάρκινγκ
–Κατέληξαν και οι δυο στο νοσοκομείο

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα μεταξύ δύο ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr το συμβάν έγινε επί της οδού Οικονόμου Εξ Οικονόμων, όταν οι δύο πρωταγωνιστές λογομάχησαν για μία θέση πάρκινγκ. Δυστυχώς, όμως, δεν έμειναν στις κουβέντες, αλλά ήρθαν και στα χέρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αμφότεροι στα άνω άκρα.

Στο σημείο μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, ενώ έσπευσε και η αστυνομία.

Οι δύο άντρες ωστόσο δε μεταφέρθηκαν στο τμήμα για τα περαιτέρω, αλλά στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »