*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουλίου

Απο τζόγο σκίζει η πατρίς! Παράνομος στοιχηματισμός στη Superleague 2! "Φτωχός" συγγενής και στα ...φανάρια η Ξάνθη!

04 Ιουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!!

Superleague 2: Έφοδος της Interpol για κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού! Από... τζόγο πάμε καλά!


Δεν ξέρω πόσο προοδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το στοίχημα όμως και ο τζόγος, σίγουρα «σκίζουν»!

Και διαβάστε και το τελευταίο...

H Interpol πραγματοποίησε έφοδο σε παράγοντες της Superleague 2, στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξάγεται για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η «Live Sport» η Ιnterpol σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, έκανε ταυτόχρονη έφοδο σε παράγοντες από το πρωτάθλημα της Superleague 2, αναφορικά με την πάταξη του κυκλώματος για τον παράνομο στοίχημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω επιχείρηση ετοιμαζόταν εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου το παράνομο στοίχημα που λαμβάνει μέρος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να εξαλειφθεί.

Η χώρα μας και το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στο στόχαστρο, ενώ τα υπόλοιπα κράτη είναι η Αυστρία, η Σουηδία, η Σλοβενία, η Τσεχία και η Σλοβακία.

Μάλιστα στη συνέχεια θα γίνουν και οι απαραίτητες ανακρίσεις από τις Αρχές.

(σ.σ. Περιμένω να δω τι εξελίξεις θα έχει η συγκεκριμένη ιστορία…).

 

ΠΑΝΤΑΧΟΥ «ΠΑΤΟΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ!

«Φτωχός συγγενής» (δυστυχώς...) η Ξάνθη ακόμη και στα φανάρια!

Το ότι η Ξάνθη είναι γενικά μια πόλη στην οποία οι λέξεις ανάπτυξη και πρόοδος αποτελούν όνειρο θερινής νύχτος μπορεί πολύ εύκολα να το διαπιστώσει κανείς, κάνοντας απλά μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Παράλληλα, είναι μια πόλη εξαιρετικά αφιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία. Οι μπάρες αναπήρων, όσες τουλάχιστον υπάρχουν, είναι σχεδόν μονίμως κατειλημμένες ενώ το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις στάθμευσης που φέρουν τη σχετική σήμανση. Η πόλη υστερεί και σε βασικές υποδομές, όπως τα ηχητικά συστήματα που τοποθετούνται πλέον (και στα σύγχρονα αστικά κέντρα θεωρούνται αυτονόητα) στα φανάρια των πόλεων. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο, γειτονικές περιοχές, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αυτές, καταγράφουν μικρά, μικρά αλλά σημαντικά, άλματα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γειτονική Καβάλα στην οποία λειτουργούν σύγχρονα ηχητικά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί σε διαβάσεις πεζών με φωτεινούς σηματοδότες, για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Μάλιστα τέτοιου είδους συστήματα διαθέτει η Καβάλα από το 2008 (!), τα οποία μπορεί στη συνέχεια να είχαν εγκαταλειφθεί και να αντιμετώπιζαν προβλήματα, ωστόσο έγιναν οι ενέργειες να τεθούν εκ νέου σε λειτουργία και να τοποθετηθούν νέα, σύγχρονα συστήματα.

Πρόκειται για υποδομές που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες το 2023, ειδικά σε πόλεις όπως η Ξάνθη η οποία δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε άρτο και θέαμα ετησίως, και ταυτόχρονα οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα βασικά!

Στα φανάρια της γειτονικής Καβάλας (όπως και στα φανάρια της Κομοτηνής) λειτουργεί φυσικά και σύστημα χρονομέτρησης που ενημερώνει πεζούς και οδηγούς για το πότε ακριβώς θα ανάψει πράσινο και κόκκινο αντίστοιχα.

Γιώργος Μαυρίδης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »