*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαΐου

"Έκοψε" την καλημέρα στον Ντελή του Δήμου Μύκης, ο "παντελονάτος" Ντελή Γιουσούφ. Οι ειδήσεις αλλιώς..

29 Μαΐου


Πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Elisso στην Ξάνθη, τα αποκαλυπτήρια, του 2ου ηλεκτροκίνητου μονοθέσιου της Democritus Racing Team, με το συμβολικό όνομα «Οδύσσεια». Μπράβο παιδιά!

……………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Αυτή φορά... «δαγκωτό» Ερντογάν ψήφισαν οι μειονοτικοί στην Θράκη σύμφωνα με πληροφορίες μου, σε αντίθεση με την πρώτη φορά...

Να επηρεάστηκαν μόνο από τις δημοσκοπήσεις, ή τέτοια γραμμή πήραν από τους «Ψευτομουφτήδες» Ξάνθης και Ροδόπης; Λέω…

......


 

*Στο μεταξύ πυρ και μανία είναι ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιουσούφ Ντελή με τον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Ριτβάν, ο οποίος τον «δούλεψε» κανονικά, όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος...

Μάλιστα όπως μαθαίνω, του έκοψε κυριολεκτικά την καλημέρα, ενώ μέχρι πρότινος τον στήριζε εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

-Δεν πειράζει Ντελή Ριτβάν, έρχονται δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη και θα χρειαστείς την στήριξή του!

......

*Αν κατάλαβα καλά και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αβδήρων και τον (κάποτε» πρώην υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. Σάκη Κριτσίνη που δεν τόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνο όταν τον πήρα από την «Ανοιχτή γραμμή», ο «άφαντος» Σπύρος Τσιλιγγίρης θα τον «βοηθήσει» κι αυτόν;

Ή απλά θα συμβεί το γνωστό, ο σώζων εαυτόν σωθείτε;

(σ.σ. Διότι πήγε και στο εκλογικό του κέντρο να πανηγυρίσει... Μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα του ....Γιώργου Τσιτιρίδη!),

......

*Μια ακόμη θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή το Σαββατοκύριακο στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης.

Η χελώνα εντοπίστηκε στην περιοχή των Αβδήρων, ενώ έφερε πάνω της τραύματα προφανώς από κάποια δίχτυα ή καμάκια ψαράδων…

…….

*Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον πέντε νεκρές χελώνες στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης, σε Μυρωδάτο και Άβδηρα.

Για τη νεκρή θαλάσσια χελώνα ειδοποιήθηκε και το Λιμενικό.

……

*Σχεδόν 60 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία. Όπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν τα περίεργα αλλά και τα ευτράπελα στα εκλογικά κέντρα.

.....

 

*Ο πρώην αποτυχημένος αντ' αυτού αντιδήμαρχος του πρώην Δήμαρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου Κυριάκος Παπαδόπουλος, μας συνιστά λέει.....υπομονή μέχρι να "βγάλει" λέει τα ονόματα ο Στράτος Κοντός και μας χλευάζει κι όλας!

-Τόσους μήνες κάνατε....υπομονή, κάντε λίγο ακόμη! 

(σ.σ. Αλέκο να τον "βρίσω" τον "εκλογομάγειρα" της Σταυρούπολης και αντιδήμαρχο της Βάσως Μεταξά  ή να κάνω ....τον "Πόντιο" που δεν ακούει; Βρε που μπλέξαμε..Εδώ μούρχεται...!.) 

……


*Γυναίκα στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε να πάει να ψηφίσει μαζί με το αρνί της. Το χαριτωμένο αρνάκι, που φορούσε μπλούζα, την ακολούθησε ακόμη και πίσω από το παραβάν.

.......

*Σε άλλο εκλογικό κέντρο ένας πολίτης ήταν τόσο αποφασισμένος να ψηφίσει που πήγε στην κάλπη με νοσοκομειακό φορείο. Ο ηλικιωμένος που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας μεταφέρθηκε με το φορείο στο εκλογικό κέντρο και καταχειροκροτήθηκε για την επιμονή του από τους ψηφοφόρους.

-Τούρκοι! Σουλτάνος... υποτελείς!

.......

*Ένας άνδρας περίπου 60 ετών βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής μαχαιρωμένος σε χωριό των Τρικάλων.

Όπως αναφέρει το tv10.gr ο άνδρας έφερε τραύματα στο κεφάλι και βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, έξω από τη Ράξα Τρικάλων.

Η Αστυνομία έφτασε αμέσως στο σημείο και ο άντρας μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Τρικάλων.

 

Ξάνθη: Το 2ο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο τους παρουσίασαν οι φοιτητές

 

Tα αποκαλυπτήρια, του 2ου ηλεκτροκίνητου μονοθέσιου της Democritus Racing Team, με το συμβολικό όνομα «Οδύσσεια», πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία των πρυτανικών αρχών, καθηγητών, εκπροσώπων των χορηγών, φοιτητών και πλήθος κόσμου.


Ακαριαίος ο θάνατος της 6χρονης από το Δροσερό που καταπλακώθηκε
από τσιμεντόλιθο -Σοκάρουν τα ευρήματα των ιατροδικαστών


Ασύλληπτη είναι η τραγωδία που συνέβη στο Δροσερό Ξάνθης με ένα κοριτσάκι μόλις 6 ετών να καταπλακώνεται από τσιμεντόλιθο και να χάνει τη ζωή του.

Όλα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής και ενώ το κοριτσάκι βρισκόταν δίπλα στο τοιχίο που χώριζε τις αυλές δυο σπιτιών. Άγνωστο πως, το τοιχίο υποχώρησε και ένας τεράστιος τσιμεντόλιθος βάρους 3-5 κιλών έπεσε στο κεφάλι του παιδιού.

Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν την εικόνα του παιδιού. Είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με καταστροφή και έξοδο της εγκεφαλικής ουσίας με το θάνατο του κοριτσιού να είναι ακαριαίος. Ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα για το παιδί που δεν άντεξε και έχασε τη ζωή του καθώς τα οστά του κεφαλιού σε αυτή την ηλικία δεν έχουν τις ίδιες αντοχές όπως εξήγησαν ιατροδικαστές στη «Ζούγκλα» με τα οστά ενός ενήλικα. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία ενώ από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Οι γονείς που μετέφεραν το παιδί ουσιαστικά νεκρό στο νοσοκομείο ενημέρωσαν τους γιατρούς ότι έπεσε πάνω στο κεφαλάκι του ο τσιμεντόλιθος ενώ έξω από τα επείγοντα συγκεντρώθηκαν οι συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού που πάγωσαν με την είδηση του θανάτου του μικρού παιδιού. Όλοι έκαναν λόγο για ένα απίθανο περιστατικό με θύμα την 6χρονη που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της δίπλα από το τοιχίο .

Η αστυνομία διερευνά τώρα πως υποχώρησε το τοιχίο καθώς όπως όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια πρόχειρη κατασκευή που έμελλε να είναι θανατηφόρα για το κοριτσάκι. Η πρώτη αυτοψία έδειξε ότι υποχώρησε ένα κομμάτι του τοιχίου στο σημείο ακριβώς όπου βρισκόταν το παιδί.

Η νεκροψία νεκροτομή ολοκληρώνεται σε λίγο και αμέσως μετά οι τραγικοί γονείς συγγενείς και φίλοι της οικογένειας θα πουν το τελευταίο αντίο στη μικρούλα.

 

Πάνω από 2.700 εγκρίσεις και 11.400 προεγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» της ΔΥΠΑ

Σχετικά με την υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου», η ΔΥΠΑ ενημερώνει ότι σε διάστημα 8 εβδομάδων, από 3 Απριλίου μέχρι 26 Μαΐου:

Υποβλήθηκαν συνολικά 32.939 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν ήδη αξιολογηθεί 16.187, δηλαδή σχεδόν 1 στις 2 (49%)

-Από τις 16.187 αξιολογημένες αιτήσεις έλαβαν προέγκριση 11.440, δηλαδή πάνω από 7 στις 10 (71%), με μέσο όρο ποσού προέγκρισης 112.743€, ενώ οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις

-Από τις 11.440 προεγκρίσεις έχουν  ήδη εγκριθεί 2.729 δάνεια, δηλαδή σχεδόν 1 στις 4 (24%), καθώς έχει ήδη βρεθεί ακίνητο και έχει ξεκινήσει ο νομικός και τεχνικός έλεγχος, με μέσο όρο ποσού έγκρισης 104.747€

-Συνολικά, για τα 2.729 εγκεκριμένα δάνεια έχουν δεσμευθεί 214.390.983€, δηλαδή το 57% της αρχικής χρηματοδότησης των 375.000.000€ της ΔΥΠΑ

-Το 66% των εγκεκριμένων δανείων αφορά αγορά πρώτης κατοικίας από ζευγάρια

-Το 38% των εγκεκριμένων δανείων αφορά αγορά πρώτης κατοικίας στην Αττική, το 22% στην Κεντρική Μακεδονία, το 6% στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το 6% στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» νέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών μπορούν να αποκτήσουν κατοικία με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς, καθώς το 75% του κεφαλαίου χορηγείται άτοκα από τη ΔΥΠΑ, ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους (και όσους αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα) το δάνειο είναι άτοκο στο σύνολό του.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/spitimou

 

Σύλληψη ενός αλλοδαπού για ληστεία σε βάρος ημεδαπού στο δρόμο του Εχίνου. Του πήρε με τη βία το αυτοκίνητο!

Συνελήφθη την 27-5-2023 το μεσημέρι στη Ξάνθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος ημεδαπού. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας σε οικισμό της Ξάνθης, ο δράστης προσέγγισε ημεδαπό με το πρόσχημα λήψης οδηγιών και με τη χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε από την κατοχή του παθόντα το Ι.Χ.Φ. όχημά του, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού εντοπίσθηκε άμεσα ο δράστης να οδηγεί το ανωτέρω όχημα και σε σήμα στάσης των αστυνομικών δεν συμμορφώθηκε και επιχείρησε να διαφύγει χωρίς να τα καταφέρει. Το αφαιρεθέν  όχημα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον παθόντα ιδιοκτήτη του, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης.

 

Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό
της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Κυριακή (28-5-2023) το πρωί σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »