*Εγώ τον "θέλω" και τον προκαλώ μάλιστα τον Δημήτρη Μπένη (αν το μπορεί...), να επιστρέψει απο την Κύπρο και να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Τσέπελη στις εκλογές του Οκτώβρη 2023!! Ιδού η Ξάνθη....Σας περιμένει! ΄Όλους μαζί, στην συσκευασία του....ενός!
*Κάποτε με τον Δημήτρη Μπένη....υπήρξαμε όχι απλά φίλοι, αλλά "αδέλφια"! Κάποτε...Και κυρίως την περίοδο του 1992 στο Νοσοκομείο Παπανικολάου όπου εκείνος είχε "στεγαστεί" σε ένα τροχόσπιτο με την αδελφή του στην Αιματολογική Κλινική που νοσηλεύονταν ο Αείμνηστος Κώστας Μπένης για να προσέχουν, τον Μέντορά μου και Δήμαρχο της ΨΥΧΗΣ και της ζωής Μου!
Και η φωτογραφία του είναι "κορνιζαρισμένη" και σήμερα στο γραφείο μου στο "Μ" και με ακολουθεί σε όλες τις "μεταφορές" των εφημερίδων.
Κι εγώ σε μια καρέκλα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου αρκετά μακρύτερα βέβαια...στην Παθολογική κλινική!
Και κάθε πρωί συναντιόμασταν για καφέ κατά τις 7 η ώρα...και τα λέγαμε!!! Κάθε πρωί...
-Κάποτε..στη Δύση...Πριν την Δύση Του!
.....
*Και το ίδιο κάποτε, όταν ο Δημήτρης Μπένης με τον Θανάση Ξυνίδη και τον πρώην συνέταιρό του τον Γιάννη Παπαμαράκη ίδρυσαν την δική τους ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (σ.σ. Αμέσως μετά τον θάνατο του Φ. Αμοιρίδη όταν ανέλαβε Δήμαρχος ο Λάκης Στυλιανίδης τον Γενάρη του 2000...) προκειμένου να "αντισταθούν" στον γνωστό Τσέπελη του ΦΥΣΙΣ που "θησαύριζε" στο Δήμο Ξάνθης κι έκανε την τεράστια σημερινή του περιουσία...
Και πάλι εκεί! Μαζί τους! Κι όταν ο Δημήτρης Μπένης μάζευε υπογραφές για να καταφύγουν στο ΣτΕ στο ξενοδοχείο του Γιάννη Ιερόπουλου...! Με δικηγόρο τον Θωμά Ξανθόπουλο.
Και πάλι ..Μαζόχα.!!! Δίπλα τους....Χωρίς ένα ευρώ!!! Στους αγώνες ΤΟΥ (ς) -κι όχι στις απευθείας αναθέσεις του με τον Λάκη- πάντα μπροστά... !!! Ποτέ δεν λιποψύχησα,.... Ποτέ δεν τους πούλησα!
...
*Και φυσικά το ίδιο έγινε και στη συνέχεια όταν ο Θανάσης πήγε με τον Πούλιο και κατήγγειλε τα "λαμόγια" που μπήκαν στο Δήμο για να...θησαυρίσουν! Και συνεχίζουν.... Και σήμερα Απρίλιο 2023!Και πάλι πρωτοσέλιδα... Και πάλι μπροστά!
Ο χαρακτήρας μου; Η ..."μαλακ...Μου" όπως λένε πολλοί γιατί κι εγώ θα μπορούσα σήμερα να θησαυρίζω με αναθέσεις χιλιάδων ευρώ από το "δίδυμο" Τσέπελης-Φανουράκης;
-Η ... "πάστα" μου!
Αλλά και τι να κάνω... Όπως έλεγε κι ο αγαπημένος ποιητής της ζωής μου ο Ταγκόρ, "τα ιδανικά δεν έχουν ανάγκη από αγάπη..."!
Αυτό έμαθα μόνο να κάνω καλά! Κι αυτό έκανα κι όταν ο Σωκράτης "γκρέμισε" τον Σγουριδισμό στις εκλογές του 2009. Και πάλι το ίδιο....! "Ξενυχτούσα" με ένα τηλέφωνο στο χέρι...και αγωνιούσα πιο πολύ κι απο τον Θανάση! Εδώ είναι...ρωτήστε τον!
Κι ας με έστελναν στο .... "αυτόφωρο' κάποια λαμόγια γιατί τα έλεγα..."λαμόγιο" και κατέληξαν τελικά στη....ΦΥΛΑΚΗ!!
....
*Μια ζωή....ΑΥΘΕΝΤΙΚΌΣ. Ταξίδια....και αχαλίνωτοι νέοι δρόμοι! Μια ζωή...Και με λάθη βέβαια....αλλά και ποτέ δεν "πρόδωσα" ότι λάτρεψα και ερωτεύτηκα στη ζωή μου....
-Είτε ήταν γυναίκα, ήταν η δημοσιογραφία, ή Ανοιχτή γραμμή ...Θηλυκού Γένους!
......
*Και πάμε και στο δια ταύτα! Για δυο ημέρες λοιπόν μέσα στις μέρες του Πάσχα, μόλις για δυο μέρες....
Εμφανίστηκε στη Ξάνθη απο την Κύπρο όπου εργάζεται η εξαιρετική γυναίκα του (υπάλληλος στο ΥΠΕΞ) αλλά και ο ίδιος ο Δημήτρης Μπένης, προφανώς για να "θυμηθεί" τα "παλιά" αλλά και να βγάλει και μια "φωτογραφία" με....ποιόν;
Με τον Δήμαρχο Τσέπελη, κατά του οποίου ήταν - "υποτίθεται" ήταν- ο πλέον πολέμιος από το 2000 για να "σώσει" την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες απο τα ...."απόβλητα" και το ΦΎΣΙΣ!
Που θα δηλητηρίαζαν το περιβάλλον και τον τόπο μας!
Και ο οποίος ξαφνικά -απο τις δημοτικές εκλογές του 2019 και μετά- έγινε...."θαυμαστής" και..."υπερασπιστής" του Τσέπελη!
Και δεν θέλω φυσικά να πιστέψω ότι μια "απευθείας ανάθεση" στο ασφαλιστικό γραφείο του εξαιρετικού ανεψιού του ή κάτι άλλο....τον μετέτρεψαν και σε "διαφημιστή" Του, για να έρθει απο την Κύπρο για δυο μέρες και να σπεύσει να..."φωτογραφηθεί" μαζί του!
(σ.σ. Και βέβαια δεν θα τους "θυμίσω" τα λόγια του Γιάννη Παπαμαρκάκη....καθότι δεν είναι ναι μεν ενεργοί πολίτες...είναι όμως...ενεργειακοί!)
.....
*Και επί της ουσίας:
"Ένα ταπεινό λοιπόν παραπολιτικό στη στήλη του Λούκυ Λουκ και ειλικρινά απορώ για ποιο λόγο, έκανε τόσο έξω φρενών και τάραξε τόσο πολύ τον Δημήτρη Μπένη, από την ώρα που δεν σχολίασα τίποτα σε βάρος του!!!
.....
*Τι έγραφε λοιπόν το παραπολιτικό μου επί λέξη κάτω απο την φωτογραφία που βλέπετε πιο πάνω ως λεζάντα αναφερόμενος στην "ευτυχία"του Δήμαρχου Τσέπελη που καμάρωνε στην φωτογραφία:
Μέχρι και τον Μπένη έφερα από την Κύπρο, για να «σχεδιάσουμε» μαζί με τον Θανάση το νέο... εργοστάσιο... «λυματολάσπης» στη Ξάνθη! Είναι στη... ΦΥΣΗ Μου! 33 χρόνια..
Και απλά ρωτούσα τον γνωστό Τσέπελη σχολιάζοντας την "φωτογραφία":
(Για να «τρομάξει» ο Στράτος, ή για να... τρομάξεις τον... Αλέκο;! Η για να επιβεβαιώσεις... την ανασφάλειά Σου; Αλλά αφού μας ήρθε απο την Κύπρο και ο Δημήτρης (Μπένης), ας σου κάνει μια παρέμβαση, να σταματήσει τουλάχιστον ο "πόλεμος" Σου κατά της Μούσας που λέγεται Σόφη Μπασματζή! )
.....
*Και εξηγούμαι.... Πριν 2 μήνες περίπου κι εντελώς τυχαία μάλιστα, συνάντησα με έναν κολλητό μου την Μαγική Σόφη Μπασματζή που εργάζεται στην υπηρεσία Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης (Μούσα Mου και δεν το έχω κρύψει ποτέ...) και επάνω στην κουβέντα, την ρώτησα με αφέλεια, "πως τα πας στο Δήμο με Δήμαρχο τον Τσέπελη, τον οποίο στήριξες και στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Και πήρα επί λέξη την απάντηση, "επικοινωνούμε πλέον με ...εξώδικα!", αφού ναι μεν πήγε στην Υπηρεσία Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης για να προσφέρει και κάποτε μάλιστα για θέματα τουριστικής ανάπτυξης, μέχρι και σε αρμόδιο υπουργείο πήγε με τον "άφαντο" Σπύρο Τσιλιγγίρη! Αλλά απο την ημέρα που το "πρόβαλα" ξαφνικά την.."έφαγε" το σκοτάδι!!!
Τουτέστιν την...."πέταξαν" στη κυριολεξία στο γραφεία της Κοινωνικής Πρόνοιας στον Πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας !!! Όπου δεν έκανε τίποτα...ενώ ήθελε να προσφέρει! Κάτι με ανάλογο δηλαδή με αυτό που έκανε στον ίδιο Τομέα (Τουρισμού) και ο γιος του Τσεγγελίδη και παραιτήθηκε! Γιατί δεν γούσταρε να πληρώνεται και να μην προσφέρει!!
Κι ενώ στο πρώην Δημαρχείο (στην Π. Πόλη) όπου υποτίθεται με εγκαίνια και φανφάρες ο Τσέπελης είχε μεταφέρει την....Υπηρεσία Τουρισμού το καλοκαίρι μέσα στις γιορτές Π. Πόλης 2022, αλλά δεν υπήρχε ούτε...καρέκλα!!!
Και κυριολεκτώ όταν λέω, την "πέταξαν" ενώ η ίδια ήθελε μόνο να προσφέρει στον ίδιο τον Δήμο και στην Τουριστική Ανάπτυξη της πόλης!
(σ.σ. Θα "σώσει'" τώρα τον....τουρισμό στη Ξάνθη η Χαριτωνίδου κατά της οποίας έχουν ξεσηκωθεί οι υπάλληλοι στο Δήμο Τοπείρου, γιατί...."λουφάρει" και δεν πατάει στο γραφείο της και την "ανέχεται" δυστυχώς και ο Θωμάς Μίχογλου!)
....
*Αντί λοιπόν ο Δημήτρης Μπένης (του οποίου στην ουσία ζήτησα την συνδρομή...), να παρέμβει στον "φίλο" του τον Τσέπελη προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος μιας υπαλλήλου και κοινής μας φίλης που ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στον Αείμνηστο Δήμαρχο Κώστα Μπένη!
Αυτός είχε το θράσος να "θυμώσει' .... μαζί μου!!! Κι όχι με τον "εαυτό" του! Ή με τους δαίμονές του για τον Αλέκο Κοντό!
Υπέρ του οποίου (Αλέκου Κοντού) έβγαζε πολιτικούς προεκλογικούς λόγους και τον εκθείαζε το 2009 στο γαλάζιο σαλόνι του Hotel Νατάσσα αλλά και στη συνέχεια, εκθειάζοντας την προσφορά και το έργο του για την Ξάνθη και την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας!!! Ο ίδιος Δημήτρης Μπένης που τώρα βρίζει τον ...Αλέκο Κοντό γιατί δεν τον έκανε...Δήμαρχο Ξάνθης, ενώ λογικά με το όνομα που κατέχει, δια περιπάτου θα έπαιρνε τον Δήμο!
.......
*Καθαρά και σταράτα λοιπόν "παλιόφιλε" Δημήτρη Μπένη δυο λόγια...
-Άνδρας σημαίνει πρωτίστως να στηρίζει κάποιος τις επιλογές του.
Κι αυτό τουλάχιστον κάνω εγώ....κάθε φορά "πολεμάνε" άτομα που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στη πόλη. Είτε ήταν θέατρο, είτε ήταν στις μαζορέτες, είτε είναι στο Δήμο.
Και η Σόφη μην ξεχνάς οτι είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του Κώστα Μπένη στο Δήμο Ξάνθης απο την εποχή της Θρακικής Σκηνής και της Χαρίκλειας Μαργαριτοπούλου ακόμη στην Οδοντιατρική Μονάδα. Και πάντα εκτός από όμορφη και μαγική ήταν σεμνή, εργατική και ξεχωριστή....! Και δεν "πείραξε" κανέναν...!
- Και απλά "πείραζε" μόνο γιατί ήταν ολίγον.... Παπαδοπουλική! Και τις απαγορεύτηκε ακόμη και να έρχεται στο "Μ" για έναν καφέ... Για τέτοια κακία και κόμπλεξ μιλάμε!
...
*Αντί λοιπόν ο Δημήτρης Μπένης που ήξερα χρόνια, να πάρει ένα τηλέφωνο στην Σόφη και να ακούσει τα δίκαια παράπονά της γιατί τον στήριξε και ως υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης, χωρίς λόγο, τα έβαλε και πάλι ... μαζί μου!!! Με την δικαιολογία ότι την φωτογραφία έβγαλε ο Θανάσης στο διαδίκτυο...ενώ ο ίδιος δεν "ξέχασε" φυσικά το ...χαμόγελο και το υπερήφανο "κόρδωμα"!
Γνωρίζοντας και πάλι αυτό που του είπα και στα δικαστήρια που είχαμε! Ο "δαίμονας" που πολεμάς πρώην "φίλε", δεν λέγεται Πάνος Παπαδόπουλος ή Χρήστος Χριστοφόρου ή Αλέκος Κοντός, αλλά μόνο....Δημήτρης Μπένης! .
Κι όπως σου είχα πει και τότε ...
Θα μπορούσες να με "νικήσεις"Δημήτρη Μου κι εσύ αλλά και οι υπόλοιποι όψιμοι φίλοι σου, μόνο αν γινόμουν σαν κι εσάς.... αλλά εγώ παρέμεινα αυθεντικός και δεν με αλλοίωσαν στους χρόνους, ούτε οι εργολαβίες του θείου του από τις Σέρρες, ούτε οι χιλιάδες ευρώ που πλην του Τσέπελη και του Φανουράκη, έδινες κι εσύ ως Αντιδήμαρχος του Λάκη Στυλιανίδη!
Μολονότι Μας συκοφάντησαν (σ.σ. Δεν σεβάστηκαν ούτε την κόρη μου...) και τους καταδίκασες στα δικαστήρια! Και στο Εφετείιο αλλά και στις αγωγές σου...
-Και μετά συμβιβάστηκες μαζί τους γιατί θα σε έβγαζαν .....Δήμαρχο Ξάνθης στις εκλογές του 2014 και ήρθες΄...3ος και καταϊδρωμένος!!! Να στα θυμίσω αν δεν τα θυμάσαι...!
Και παραμένω μόνο ο εαυτός μου...όπως την εποχή που συναντιόμασταν στο Νοσοκομείου του Παπανικολάου!
Όπως δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάς ότι σε στήριξα χωρίς ούτε μια δραχμή κι όταν κατέβηκες Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, κόντρα σε Λάκη Στυλιανίδη και Τσέπελη του...ΦΥΣΙΣ και των....τροφοδοτών λογαριασμών επί Αμοιρίδη και Στυλιανίδη!!!
-Αλλά και στις δημοτικές εκλογές του 2014 με Χάρη Χόχολη, Γιάννη Τσεγγελίδη κλπ Και πάλι χωρίς ένα ευρώ!
Έτσι για την ιστορία....
-Και φυσικά Χριστός Ανέστη!
6 μήνες έμειναν άλλωστε! Και θα σε ήθελα μάλιστα εγώ και όχι ο Αλέκος (αν το μπορείς φυσικά...) και...Υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Τσέπελη!!! Ιδού λοιπόν η Ρόδος...!
.....
*Κι ένα τελευταίο που δεν έχει σχέση με τα παραπάνω. Επειδή λοιπόν πολλοί "ενοχλήθηκαν" γιατί χαρακτήρισα "Οραματιστή" τον επίσης πρώην φίλο μου πλέον Ματθαίο Σαββίδη που από τον Πούλιο το 2010, κατέβηκε στις εκλογές του 2019 με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο και έκανε .... επίσημη μεταγραφή πριν λίγες μέρες στην παράταξη Τσέπελη, ξεχνώντας προφανώς τις χυδαιολογίες και τους ευτελισμούς που δέχτηκε την προεκλογική περίοδο από νυν "φίλους¨του...κι εγώ τον στήριζα!
Οφείλω μια λιτή απάντηση...
Γιατί δεν ενοχλείστε που πήγαν με τον Τσέπελη αυτοί που επί χρόνια τον έλεγαν ... "λαμόγιο" και "θησαύριζε" και τα έχετε μόνο με τον Ματθαίο Σαββίδη επειδή στο Xanthi Cannel είχε πει με "εικόνα και ήχο" μπράβο στον τότε Δήμαρχο Μπάμπη που απήλλαξε τον Δήμο απο τα..."βαρίδια" Τσέπελη-Φανουράκη;
Όταν τον έκανε εντεταλμένο Σύμβουλό του! Ο Ματθαίος Ορθοπεδικός γιατρός και ο Τσέπελης...απόφοιτος Δημοτικού!!
...
*Ωστόσο απαντάω και στο έτερο ερώτημά σας....! Ναι μόνο ένας Τσέπελης δεν θα "φοβόταν" τους ... Εισαγγελείς Ξάνθης και θα ¨πλήρωνε΄' παράνομα τον Τσαμούρ να κάνει "παράνομα" γραφεία στο Λεύκιππο στο ετοιμόρροπο κτίριο του Αρίωνα!!!
-Να συμφωνήσω αλλά κι εσείς είστε "κότες" που δεν τολμήσατε να τους μηνύσετε!! Όλους μαζί....Τσέπελη, Τσαμούρ, Ματθαίο Σαββίδη, Κατερίνα Μανά αλλά και -γιατί όχι;- τους Εισαγγελείς Ξάνθης! Καμία ασυλία στην παρανομία και στους παράνομους.
(σ.σ. Το ίδιο ισχύει φυσικά και με το υπηρεσιακό τζιπ του Δήμου που μετέτρεψε σε ιδιωτικό από 1/9/2019 και παρκάρει στο σπίτι του στη Χρύσα και του το πληρώνουν οι δημότες!!)
.....
*Και στο φινάλε....Απο την ώρα που ο σημερινός λοιπόν που ο Εισαγγελέας Ξάνθης Ξενοφών Λίτσας δεν παρενέβη αυτεπάγγελτα στις καραμπινάτες παρανομίες στον ΑΡΙΩΝΑ (σ.σ. Μη γίνει μόνο κανείς σεισμός και τότε να δούμε τι θα κάνουν και οι Εισαγγελείς Ξάνθης), εγώ τι έπρεπε δηλαδή να κάνω;
Να μηνύσω εγώ τον σημερινό Εισαγγελέα Ξάνθης .Ξενοφώντα Κίτσα; (σ..σ Και για τον Αρίωνα αλλά και για το υπηρεσιακό τζιπ...)
Κάτι που δεν τόλμησε να πράξουν ούτε οι "4" της αντιπολίτευσης όταν μπήκαν στο κολυμβητήριο και τις..."διαπίστωσαν"; Αλλά ούτε ο Γιώργος Παπαδόπουλος (Γκόγκος) που τα έγραφε στο fb;
-Αλλά γι' αυτούς κουβέντα...Και ειδικά εσείς οι πρώην και νυν "4" κι ο νοών νοείτω...
( σ.σ. Πάντως για να είμαι ειλικρινής οτι αποτελεί και ερώτημα της Τοπικής Κοινωνίας η Στάση των Εισαγγελέων Ξάνθης και για τις παρανομίες στον ετοιμόρροπο Αρίωνα και φυσικά και για το υπηρεσιακό τζιπ...Ή θα μπορούσα να...μηνυθώ εγώ όπως με τα σκάνδαλα του Απόστολου Αγκόρτσα στην Αγριανή που έγιναν η αιτία για να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν απο την Δικαιοσύνη οι παρανομίες του πρώην Αντιδήμαρχου)















