*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαρτίου

Ο Στράτος, οι πρώτες μεταγραφές στα δημοτικά, το ψηψοδέλτιο της Ν.Δ. στη Ξάνθη και η ώρα της Μαίρης Τσιακίρογλου.

17 Μαρτίου

 

*Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Τσέπελη είναι η...απληστία, η ανασφάλεια και ο ... εαυτός του! Τυχαία εκλέχθηκε Δήμαρχος Ξάνθης, αλλά όσα  λεφτά (του Δήμου) κι αν "δώσει" στους "παπαγάλους" του, ο σεβασμός δεν κερδίζεται με το χρήμα.... Και φυσικά πρέπει να κάνουν σοβαρά λάθη κι οι αντίπαλοί του, για να ...επανεκλεγεί! Με τόσους "ορκισμένους" πρώην φίλους που έχασε κι έχουν γίνει πλέον...."ορκισμένοι" εχθροί! Άστο καλύτερα...

 

*Εκλογές 2023. Προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει αμέσως μετά τον Απρίλιο για την οριστική ημερομηνία των Εθνικών εκλογών τον Μάιο που θα είναι καθοριστικές για τις εν γένει πολιτικές  εξελίξεις...

Η κατάσταση (τουλάχιστον τοπικά), φαίνεται ήρεμη, με επίκεντρο την κάθοδο του Στράτου Κοντού που ήδη ξεκίνησε με μια δική του "επικοινωνιακή" πολιτική που φαίνεται να  αποδίδει...κι όπως αναμένονταν, πάνε μόνοι τους οι περισσότεροι, ζητώντας του να κατέβουν μαζί του.

Κάνει επαφές, βλέπει κόσμο, ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα πρώτα τουλάχιστον 50 ονόματα για να φανεί και η δυναμική του ψηφοδελτίου του και περιμένουμε όλοι τη συνέχεια...και την "κάβα" που θα ακολουθήσει

Πρωτίστως πάντως ο Δήμαρχος Τσέπελης θα επιδιώξει να "ξαναμπεί"  στην 2η Κυριακή, γιατί κακά τα ψέματα, ποντάροντας πρωτίστως στον "αδύναμο" επικεφαλής των "4" Σάββα Μελισσόπουλο.

Κι όχι στον εαυτό του.

......

*Πρώτο ξεκαθάρισμα.  Δεν ξέρω πως κινείται ο Στράτος Κοντός, μου είπαν κάποια (νέα) ονόματα τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν γνωρίζω, θα δώσει βάση στην γενιά των 40άρηδων και 45άρηδων -όπως κυκλοφορεί ευρέως- και εύχομαι να πάει το ίδιο καλά, όπως ανατρεπτικά ξεκίνησε ,,,,

 Μια μοναδική συμβουλή. Ν' ακούει μόνο την καρδιά του και κανέναν άλλον.

Έχει πολλές αρετές, τον "περίμεναν"και τον "περιμένουν" πως και πως οι Ξανθιώτες αηδιασμένοι από την κατάσταση στην πόλη μετά την εκλογή του Τσέπελη  και κανείς δεν αμφιβάλει ότι είναι το μεγάλο "φαβορί" για το Δήμο Ξάνθης! 

Έστω λοιπόν κι αν φαντάζει "δύσκολο" να πάρει τον Δήμο με την πρώτη Κυριακή (ποσοστό 43.5%) όπως υποστηρίζουν οι  φανατικοί υποστηριχτές του η ροή  του χωρίς να κάνει τίποτα είναι ήδη εντυπωσιακή...και δεν πρέπει να συνεχίσει να το καθυστερεί. 

Να δω πάντως και τον συνδυασμό του αλλά και ποιοι θα τον πλαισιώσουν γιατί εκτός των άλλων έχει και μια μεγάλη "μαγιά" από την πρώην παράταξη του Μπάμπη Δημαρχόπουλου και η Σταυρούπολη αλλά και τα Κιμμέρια είναι τα μεγάλα του όπλα, εκτός από τον Αστικό πληθυσμό. 

......

*Και φυσικά για τον Αλέκο δεν θα κάνω κανένα σχόλιο.

Καθότι ο σημερινός Αλέκος Κοντός, δεν έχει καμιά σχέση με αυτόν που εγώ νόμιζα  ότι γνωρίζω...! Οπότε τώρα είμαστε πολύ καλύτερα... .Αυτός με τα "μέλια" και "τ' αμπέλια"  κι εγώ αυτός που ήμουν.

Σίγουρα πάντως οι δημοτικές εκλογές του 2023 δεν θα είναι για μένα μια ψυχοφθόρα διαδικασία  όπως παλιά...

-Και στο κάτω κάτω  της γραφής, αν θέλουν και για δεύτερη 5ετία Τσέπελη οι Ξανθιώτες για να ολοκληρώσει και την ... ανακαίνιση του 3όροφου της πλατείας Αντίκα...Ε ας τον "πάρουν"! 

(σ.σ. Εδώ δεν αποκλείω πλέον και ο Στράτος να εκλεγεί νέος Δήμαρχος Ξάνθης, τον πρώτο που θα βάλει απέναντι να είμαι πάλι εγώ...Η "πάστα" μου...Άλλωστε περιμένω να δω και ποια πρόσωπα-κόλακες  θα επιχειρήσουν να εμφανιστούν δίπλα του ...)  

......

*Οι πρώτες μεταγραφές πάντως που κυκλοφόρησαν ευρέως από την πλευρά του Μανώλη Τσέπελη πλην της Ειρήνης Χαριτωνίδου που έγινε το...πουλέν του (!) και δεν ξέρω πως θα του "βγει" τελικά, είναι αυτή του αδελφού του γιατρού Τιμούρ τον οποίο έπεισε να κατέβει ο Σουά αλλά είναι πολύ μκρότερης εμβέλειας του αδελφού του, της Προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης και δικηγόρου του Δέσποινας Χατζηφωτιάδου που προορίζει για Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και για...διάδοχο (!), του Προέδρου της ΔΕΕΠ Αλέξη Νταμπουρατζή (σ.σ. Που δεν είναι σίγουρη πάντως μετά την κάθοδο του Στράτου αν θα κατέβει μαζί του...), ενώ είναι άγνωστο αν θα κατέβει εκ νέου μαζί του και ο κουμπάρος του Παντελής Παντέλος  ή η σύζυγός του. 

Έκλεισε επίσης λόγω Φανουράκη με τον Τσέπελη η εξαίρετη Χριστίνα Παπαδοπούλου, σύζυγο του παλιού δημοτικού συμβούλου Νίκου Παπαδόπουλου που "άδειασε" τον Γιάννη Δρεμσίζη, έχει όμως ήδη και  πολλές και σοβαρές απώλειες! Που όσο περνάει ο καιρός, αυτές θα αυξάνουν.....

Απώλειες που σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει ούτε με τον αδύναμο πλέον Χασάν Ογλού Φερτούν, ούτε όμως και με τον Λεβέντ στα Κιμμέρια αφού η απώλεια του Σιαμπάν Μπαντάκ είναι τεράστια.

Ενδεχομένως πάντως ο Δήμαρχος Τσέπελη να έχει"κρυφά" χαρτιά -αν και στην ουσία πρωτίστως αυτός "χειρίζεται" όλον τον προεκλογικό του αγώνα με την στήριξη του non paper. Θανάση Ξυνίδη!!! 

Έχει όμως κι ένα φοβερό αδύνατο σημείο που λέγεται ανασφάλεια! Κι αυτό δύσκολα πολεμιέται!

Και εισπράττει ήδη -μετά την κάθοδο του Στράτου Κοντού- και τα πρώτα τρανταχτά ΟΧΙ,  όπως για παράδειγμα Πόντια υποψήφια και με τον Μπάμπη που προσπάθησε να "πείσει" ο Στέφανος Ιγιαννίδης να πάει μαζί τους και του απάντησε αρνητικά αφού κατεβαίνει τελικά με τον Στράτο. 

Άλλες μεταγραφές που ίσως αποδειχθούν ωστόσο "μούφα"; Ο γνωστός Τσαμούρ, ενώ ήδη του κάνουν "νερά' κάποιοι νυν δημοτικοί  του σύμβουλοι όπως ο Ηλίας Ασκαρίδης... Αίνιγμα αποτελεί η περίπτωση του Στέλιου Γουναρίδη, επιστήθιου επί χρόνια υποστηριχτεί του Αλέκου Κοντού, ενώ κομμάτι δύσκολο να κατέβει μαζί του ο Αντώνης Πασχάλης, φοβούμενος μη δεν εκλεγεί.

.....

*Σοβαρός (και ο μεγαλύτερος...) αντίπαλος για τον Δήμαρχο Τσέπελη φυσικά παραμένει ο...  εαυτός του,   το....ανύπαρκτο έργο και οι "υποσχέσεις" του, που αποδείχθηκαν φρούδες για μεταξωτές κορδέλες! Αφού από  αυτά που υποσχέθηκε στις εκλογές του 2019, τίποτα δεν υλοποίησε!!!  Και φυσικά ο γιατρός και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης που κατά πολλούς είναι ο αδύναμος κρίκος του. 

Ο Δήμαρχος Τσέπελης θα έχει επίσης τρομερές απώλειες στη Σταυρούπολη όπου τα ποσοστά του Στράτου είναι πολύ ψηλά- έχει χάσει οριστικά τον Γιάννη Τσεγγελίδη που κατεβάζει τον εξαιρετικό γιο του με τον Στράτο - και πρωτίστως έχει μεγάλες απώλειες  στον αστικό πληθυσμό!

Ενώ φανατικοί υποστηριχτές του στις δημοτικές εκλογές του 2019, έχουν ήδη εξελιχθεί σε....φανατικούς πολέμιους! Και δεν εννοώ μόνο την πρώην διευθύντρια του εκλογικού του κέντρου κ.Πούλιου. 

.....

*Από την πλευρά του Σάββα Μελισσόπουλου που κρατάει -μέχρι τώρα τουλάχιστον- συμπαγή την παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους, θα εξαρτηθεί η δυναμική που θα έχουν και οι συνεργαζόμενοι Γιώργος Χατζηθεοδώρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Πασχάλης Λύρατζης, είναι η μεγάλη του δύναμη είναι οι δυο μειονοτικοί στα Κιμμέρια και πρωτίστως ο γιατρός παθολόγος Βασίλης Παπαδόπουλος και φυσικά ο Πάνος Σταυρακάρας. Έχει πολύ καλό συνδυασμό και έμψυχο υλικό, μειονεκτεί όμως ο...αρχηγός! Και το κακό είναι οτι δεν το έχει αντιληφθεί ο ίδιος....

......

*Ποιο είναι τα μεγάλα ατού του Στράτου Κοντού. Πρωτίστως ο εαυτός του, η απλότητά του, η εμφάνισή του και η ειλικρίνειά του. 

-Ντόμπρος 100% χωρίς πονηράδεςς, χωρίς κόμπλεξ, δεν λέει ψέματα και δεν λειτουργεί σαν "πολιτικάντης". Οτι είναι να στο πει, θα στο πει face to face.

Και φυσικά ο "αέρας" του νικητή που αν χρειαστεί, θα συγκρουστεί ακόμη και με τον πατέρα του Αλέκο Κοντό για το μεγάλο του όραμα "ν' αλλάξει" την πόλη., όπως έχει χαράξει όμως αυτός ακόμη κι αν χρειαστεί ως Δήμαρχος να πάρει και μεγάλες αποφάσεις. Γιατί κακά τα ψέματα, τίποτε δεν έχει γίνει στην πόλη τα τελευταία χρόνια.

Κι έχει επίσης ρεύμα και υψηλή ψυχολογία!!! Κι όσο θα τον γνωρίζουν οι πολίτες στις προσωπικές επαφές, αυτό θα αυξάνεται γιατί εκτός των άλλων είναι και σεμνό και ντόμπρο παιδί.

Κι όχι άλλα από μπροστά κι άλλα από πίσω . 

-Πρέπει δηλαδή να κάνει .. σοβαρά λάθη από δω και πέρα για να "ελπίζουν" οι "αντίπαλοί του". 

.....

*Και πάω στις Εθνικές εκλογές. 

Ψηφοδέλτιο Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης. Πρώτη συμβουλή. Ας γίνουν εκεί στου Μαξίμου λίγο περισσότερο "σοβαροί" γιατί μόνο τυχαία βέβαια δεν "μπήκε" στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το όνομα της Σοφίας Ψωμά...! Και γελάει και το παρδαλό κατσίκι.... 

-Ας σοβαρευτούν δηλαδή λιγάκι ορισμένοι σύμβουλοι. 

....

*Κι όσο για την επιλογή του Ντελή Γιουσούφ να "μπει"ο ίδιος τελικά το ψηφοδέλτιο της  Ν.Δ. και να "κόψει" έναν ισχυρό μειονοτικό -την αποκάλυψη έκανε και ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης  Ιρφάν Χατζηγκενέ στην Ανοιχτή γραμμή της Πέμπτης,,- επίσης μη σοβαρή και ανάξια σχολιασμού. 

....

*Το θέμα ωστόσο είναι άλλο. Θα βάλει τελικά η Ν.Δ. στη Ξάνθη τον Κώστα Ζαγναφέρη για να ισχυροποιήσει το ψηφοδέλτιό της, ή θ'  αφήσει τον. παντελώς αδύναμο και ανύπαρκτο Δημήτρη Σαλτούρο κάνοντας το "χατήρι" του  άφαντου Σπύρου Τσιλιγγίρη;

Αυτό είναι και στο χέρι του Χρήστου Μέτιου, μόνο που αυτή τη φορά "κινδυνεύει" να βρει μπροστά του τις λάθος επιλογές του και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ..! Αφού είναι εμφανές πως μετά την τραγωδία των Τεμπών τα πάντα έχουν αλλάξει...

Και η κάθοδος του Στράτου Κοντού δείχνει και πόσο  "λάθος" ήταν να επενδύσει ο Μέτιος για μια ακόμη φορά στον Δήμαρχο Τσέπελη που υπάρχει φόβος να αποδειχθεί και ο αδύναμος κρίκος του.

....

*Κι αφήνω τελευταία την Μαίρη Τσιακίρογλου που ξεκίνησε για να είμαι ειλικρινής πολύ εντυπωσιακά και δυνατά τον προεκλογικό της αγώνα.

Δεν ξέρω πόσο αποφασισμένη είναι να συγκρουστεί ακόμη και με σκληρά κατεστημένα, έχει όμως τα φόντα να πάρει με το μέρος του όλες τις γυναίκες και τους νέους ψηφοφόρους δημιουργώντας την δική της επανάσταση. κι έχει επίσης μεγάλο ατού το χαμόγελο και την απλότητά της. 

Ο χρόνος ήδη λειτουργεί υπέρ της, από την ώρα που έχει τουλάχιστον 1.5 τουλάχιστον μήνα μπροστά της. 

Δουλειά, προσωπικές επαφές, χαμόγελο, σεμνότης, ταπεινότης και...τσαμπουκάς όπου χρειάζεται. Είναι καιρός η Ξάνθη να αποκτήσει την πρώτη ΓΥΝΑΙΚΑ βουλευτή. 

-Είναι η ώρα της Μαίρης Τσιακίρογλου.  Αρκεί να το πιστέψει πρωτίστως η ίδια βέβαια...

.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »