*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιανουαρίου

Όλες οι αρμοδιότητες. Αμισθί νέα Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού & Παιδείας η Ειρήνη Χαριτωνίδου. (φώτο)

30 Ιανουαρίου

Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης όρισε σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023) νέα Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας, την Ειρήνη Χαριτωνίδου.

Η τελετή είχε εορταστικό χαρακτήρα. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ζεστασιά, ενώ η οικογένεια και οι στενοί της φίλοι έδωσαν το παρών, για να μοιραστούν μαζί της αυτή τη σημαντική στιγμή.

Η Ειρήνη Χαριτωνίδου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή αλλά και για την αποδοχή της σκέψης της: να αναλάβει τη θέση αυτή, αμισθί. «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε προς όφελος της πόλης και του Δήμου μας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εύχομαι να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες σας, αλλά και στις προσδοκίες της κοινωνίας μας, την οποία όλοι υπηρετούμε» 

Ο Δήμαρχος την καλωσόρισε σημειώνοντας ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ανθρώπους, ανεξαρτήτως ιδεολογιών, με ιδέες και όρεξη για δουλειά. Της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει επισημαίνοντας πως το «ταξίδι της εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό».



ΑΠΟΦΑΣΗ 51

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Έχοντας υπ’ όψη :

1. Τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2690/99 (ΦΕΚ 45/τ.Α’/9.3.1999): «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις», περί μεταβίβασης αρμοδιότητας των διοικητικών οργάνων - Εξουσιοδότηση των διοικητικών οργάνων προς υπογραφή.

2. Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/τ.Α’/8.6.2006) “Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας”, όπως ισχύουν.

3. Τις διατάξεις των άρθρων 58, 59 και 66 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α’/7.6.2010): “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, όπως έχουν τροποποιηθεί αντικατασταθεί και ισχύουν.

4. Τον ΟΕΥ του Δήμου Ξάνθης, όπως δημοσιεύθηκε στο με αριθμό 1419/τ.Β΄/12.6.2013 ΦΕΚ και τροποποιήθηκε με τα με αριθμό 3217/τ.Β΄/14.9.2017, 3095/τ.Β΄/1.8.2019 ΦΕΚ και 3467/τ.Β΄/5.7.2022 ΦΕΚ.

5. Τη με αριθμό πρωτ. 662/11.1.2023 Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλου Χαριτωνίδου Ειρήνης του Κωνσταντίνου.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

 

Α1. Τον ορισμό της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Χαριτωνίδου Ειρήνης του Κωνσταντίνου,  ως άμισθη Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας.

 

Α2. Να προΐσταται του Γραφείου Τουρισμού, Πολιτισμού και του Γραφείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού των κεντρικών υπηρεσιών του Δήμου, με εξαίρεση την έκδοση των πράξεων που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για το διορισμό, τις κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές, τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης και την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου.

Να εκδίδει τις άδειες που προβλέπονται από τις διατάξεις που διέπουν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών των οποίων προΐσταται, εκτός εάν άλλως προβλέπεται από ειδικές διατάξεις.

Να εισηγείται στα αρμόδια όργανα του Δήμου τα θέματα των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών των οποίων προΐσταται και να αναλαμβάνει την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων.

Να ασκεί πολιτική εποπτεία επί των δράσεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και να προωθεί πολιτικές κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες που προΐσταται.

Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται  με εξαίρεση τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες που υπάγονται διοικητικά στις παραπάνω κεντρικές υπηρεσίες.

Α3. Εξουσιοδοτεί την Άμισθη Αντιδήμαρχο Χαριτωνίδου Ειρήνη του Κωνσταντίνου να υπογράφει όλες τις αποφάσεις, άδειες, πράξεις και έγγραφα που εκδίδονται κατ’ ενάσκηση των παραπάνω αρμοδιοτήτων της, εκτός εάν άλλως προβλέπεται από ειδικές διατάξεις.

 

                                                            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

                                               

                                                     ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Χ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »