*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Νοεμβρίου

Εκδήλωση Μνήμης για τον Ζήση Κατσαρίκα, από τον Σύλλογο Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης». Ποιοι παραβρέθηκαν (φώτο)

27 Νοεμβρίου

*Παρών αλλά αθόρυβος και σεμνά πίσω ο Κώστας Ζαγναφέρης, άφαντοι οι Σπύρος Τσιλιγγίρης, Γιάννης Μπούτος κ.ά.! 
 
Ο Δήμαρχος έβγαλε μια ...φωτογραφία στην έναρξη της εκδήλωσης με τον Πρόεδρο 
Γ. Μπίκο και....έφυγε! Ως συνήθως...


Με μεγάλη επιτυχία  και μεγάλη κοσμοσυρροή, ο  Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης» διοργάνωσε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ξάνθης την Κυριακή στις 27 Νοεμβρίου στις  11:00 το πρωί  εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ζήση Κατσαρίκα ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί ως μέλος του Δ.Σ. ενώ υπήρξε  επί πολλά χρόνια Γραμματέας, στο Επιμελητήριο Ξάνθης αλλά και ως ερευνητής και συγγραφέας της σαρακατσάνικης μουσικής και παράδοσης, με ιδιαίτερα σημαντικό έργο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξανθης Κώστας Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Δήμαρχος Τσέπελης που ωστόσο έφυγε αμέσως μετά τον χαιρετισμό του αφού έβγαλε ... πρώτα μια φωτογραφία με τον Πρόεδρο (!) Γιώργος Μπίκος,  ενώ μίλησαν για το πολυποίκιλο έργο του Ζήση Κατσαρίκα οι: Λουκάς Κατσαρός (Καθηγητής ΤΕΙ), Γεώργιος Κολοβός (Ηλεκτρονική Έκδοση «Πορτραίτα Σαρακατσαναίων»), Βασίλειος Μόλαρης (Καθηγητής Φ.Α.-ερευνητής), Σταύρος Μπόνιας (Ιατρός-παραδοσιακός ερμηνευτής), Ιωάννης Πιστόλας (π. πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου)

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Βασίλης Σερμπεζής (Καθηγητής ΔΠΘ και παραδοσιακός ερμηνευτής) με μεγάλη επιτυχία.

Στον χώρο της εκδήλωσης εκτέθηκαν βιβλία και ξυλόγλυπτα έργα του Ζήση Κατσαρίκα ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης που ωστόσο δεν μίλησε στην εκδήλωση και κάθισε με σεμνότητα στις πίσω θέσεις. 

Απουσίαζαν ο άφαντος βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης,. ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Μπούιτος, όπως και ο επί χρόνια επιστήθιος φίλος του Ζήση Κατσρίκα Στάμος Τριμίτζιος.

Βέβαια αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί αυτοί που παραβρέθηκα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, πήγαν εκεί γιατί είχαν και έχουν πραγματικά τον Ζήση στην καρδιά τους.

Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά το Next tv (κυκλοφορεί βίντεο στο διαδίκτυο) και θα παρουσιαστεί από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  καναλιού την Δευτέρα 28/11/ στις 21.00. 
 










Share this

Related Posts

Previous
Next Post »