*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Οκτωβρίου

ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Πεζοπορική διαδρομή στο ΔΡΥΜΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ, το Σάββατο 8/10/22

05 Οκτωβρίου

 



Πεζοπορούμε το Σάββατο στις 8/10/2022 στον ΔΡΥΜΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ συμμετέχωντας στο πρόγραμμα "ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ" του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεργασία με τον Περιπατητικό & Φυσιολατρικό Όμιλο Πενταλόφου Ν. Έβρου " ΔΡΥΜΟΣ".

Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από το στάδιο "Φώτης Κοσμάς" με προορισμό τα ΄΄Μαντένια ΄΄ στα Πετρωτά. (Τα Πετρωτά είναι φημισμένα για τα μαντένια τους – τα σκαμμένα λατομεία αποτελούν μια εμβληματική τοποθεσία εξόρυξης, αποτελώντας για χρόνια τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ του χωριού. Κάποια από αυτά χρονολογούνται στο 1909, ενώ σύμφωνα με την παράδοση, οι περισσότερες οικογένειες είχαν το δικό τους προσωπικό μαντένι).

Παρακαλώ όπως δηλώσετε στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής το δυνατόν συντομότερο διότι οι θέσεις για το λεωφορείο θα είναι 50 και του οποίου το κόστος θα είναι προσφορά του Συλλόγου του Δρυμού στα πλαίσια του προγράμματος "ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ".

Εννοείται ότι οποίος επιθυμεί μπορεί να μας ακολουθήσει με Ι. Χ. Η διαδρομή θα είναι κατά το πλείστον κατηφορική γύρω στα 8-9 χιλιόμετρα μονής κατεύθυνσης. Θα ξεκινήσουμε από το Καταφύγιο του Δρυμού στην περιοχή της Μπάρας Γυαλιάς όπου θα είναι και το σημείο συνάντησης μας στις 9:30-10:00 το πρωί του Σαββάτου και ο προορισμός μας τα ΜΑΝΤΕΝΙΑ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε με το λεωφορείο στο μουσείο πέτρας στα ΠΕΤΡΩΤΑ όπου και θα μας γίνει ξενάγηση.

Μετά θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπική ταβέρνα της γύρω περιοχής που θα γίνει γνωστό με νεότερη ανακοίνωση ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από την Κομοτηνή όπου και θα ξεκινήσει στις 6:15 από το "Σπαθί" και από την Αλεξανδρούπολη στις 7:00 στο στάδιο "Φώτης Κοσμάς".

Εφ όσον υπάρχουν κενές θέσεις στο λεωφορείο, θα συμπληρωθεί από τις υπόλοιπες ενδιάμεσες περιοχές ( Φέρες-Σουφλί-Διδυμότειχο - Ορεστιάδα). θα γίνει επικοινωνία και συνεννόηση το Σάββατο.

Εγγραφές στην φόρμα: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfakJIN7jS.../viewform...

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ μπορείτε να κάνετε και την εγγραφή σας, ως μέλη του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ.

Αρχηγός αποστολής-Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054.

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Παράρτημα Νομού Έβρου.

θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ.

Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ανάληψη ευθύνης.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

Επικοινωνία: web: www.dromeasthrace.eu

FB: Δρομέας Θράκης – INSTA: dromeasthrace Τηλ. 6937318054 - 6907605015

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »