Στον ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ο τέταρτος συλληφθείς για την υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. O 36χρονος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα (17/10)
Πρόκειται για διοικητικό υπάλληλο του νοσοκομείου «Μεταξά» ο οποίος κατοικεί στα δυτικά προάστια. Έκλεισε το ραντεβού με την 12χρονη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών και την βίασε στο αυτοκίνητο του στην περιοχή των Σεπολίων. Ο 36χρονος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (15/10).
Το μεσημέρι της Κυριακής, ο 36χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την απόλυση του.
Δείτε φωτογραφίες του 36χρονου:
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την τέταρτη σύλληψη:
«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες της 15-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.
Ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής».
Εκτός από τον 36χρονο, για την φρικιαστική αυτή υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για τον 53χρονο βιαστή – μαστροπό, Ηλία Μίχο και άλλους δύο βιαστές – πελάτες, τον 42χρονο Γιάννη Σοφιανίδη, οι οποίοι έχουν ήδη προφυλακιστεί και τον 33χρονο Α.Λ. που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.
Η μαρτυρία της 12χρονης οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ. στους δράστες
Το ανήλικο κορίτσι είχε δώσει ονόματα, επαγγελματικές ιδιότητες καθώς και χρώματα και μάρκες αυτοκινήτων για τουλάχιστον τρία άτομα ακόμη που την βιάσαν, δρομολογώντας το νέο κύκλο συλλήψεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρο αναμένεται νέος γύρος συλλήψεων, τριών για την ακρίβεια.
Ανάμεσα στα τρία εντάλματα που αναμένονται τις επόμενες ώρες και αυτό για τον «Μιχάλη» που δρούσε ως «αλιευτής» βιαστών και εισπράκτορας σε συνεργασία με τον Μίχο εκτελώντας το άκρως αρρωστημένο σχέδιό τους να εκδίδουν το 12χρονο κορίτσι, απειλώντας το και εκβιάζοντάς το.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και του Παναγιώτη Σπυρόπουλου, η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει τον «Μιχάλη» και τον έχει θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση. Σημειώνεται ότι το ίδιο το παιδί στην πρώτη του κατάθεση ήταν αυτό που περιέγραψε τον ρόλο του Μιχάλη.