*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Αυγούστου

τα παρΑΘΛΗΤΙΚΑ του Γιάννη Τσιλιγγιρίδη. Τον ΑΟΞ τον υποβίβασαν Αυγενάκης και Σία κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

12 Αυγούστου

 

*Γράφει ο Γιάννης Τσιλιγγιρίδης.

*Η ΑΟΞΑΡΑ  δεν θα πεθάνει ξερόλες και λέγετε εσείς ότι θέλετε και γράψτε ότι θέλετε  αφού έτσι γουστάρετε για να κάνετε το πάθος και το μίσος που έχετε πράξη να δείτε τον ΑΟΞ να πεθαίνει. Εδώ είμαστε  για να τα λέμε και φυσικά η ώρα που θα τα ακούσετε  δεν θα αργήσει.

 

Γιατί τόση χαρά με όλα όσα συμβαίνον στον ΑΟΞ και αυτό το επισημαίνουμε  βλέποντας  τι γράφετε καθημερινά στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Όταν  ο ΑΟΞ θα λυτρωθεί τι θα έχετε να πείτε άραγε αφού βέβαια θα εκτεθείτε  στα μάτια όλων των ξανθιωτών;

 

Ο ΑΟΞ έχει περάσει κατά καιρούς πολλές φουρτούνες και μπόρεσε και τις ξεπέρασε όμως αυτή η φουρτούνα είναι  διαφορετική, και πολύ δύσκολη καθώς και έχει να κάνει με  τα τεράστια οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τις παλαιές φουρτούνες. Μέσα από αυτές όμως θα δείτε ότι η ΑΟΞΑΡΑ θα  βγει στην ξεριά  γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία και θα λέμε κάλιο αργά παρά ΠΟΤΕ.

 

Κανείς δεν θα πιστεύει  ότι ο ΑΟΞ κατάφερε και βρήκε λύση όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι  εξελίξεις και όλα θα μπούνε στον ίσιο δρόμο  και θα επιστρέψουν τα χαμόγελα στα χείλη όλων μας ακόμη και αυτών των λίγων που θέλουν η κατρακύλα της ομάδας  να συνεχιστεί.

 

Τον ΑΟΞ  τον υποβίβασαν και δεν έπεσε αγωνιστικά και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε  και θα πρέπει σε κάθε  ευκαιρία να το τονίζουμε για να  μάθουν οι νέοι τι έχει γίνει αλλά και να θυμηθούν και οι παλαιοί τι ποδοσφαιρικό έγκλημα έχει γίνει  στον ΑΟΞ. Το ποιοι συνετέλεσαν στο έγκλημα είναι γνωστοί και θα τους κρίνει η ιστορία.

 

18 ομάδες της SL2και της Γ΄ εθνικής δεν έχουν προχωρήσει στην εγγραφή αθλητικού Μητρώο της ΓΓΑ που σημαίνει  πως θα χρειαστεί  ακόμη περισσότερος χρόνος ώστε να καταρτίσουν τους  δυο ομίλους και τι θα γίνει με την Γ΄ εθνική. Θα  ισχύει το πλάνο με 4 ομίλους η θα  προστεθεί άλλος ένας όμιλος;

 

Και ποιος δεν επικοινώνησε με τον πρώην πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας και διαιτητή της Α΄ εθνικής Θανάση Βέλλιο να τον εκφράσουν την συμπάθεια τους και την ευγνωμοσύνη τους  για όσα έχει προσφέρει στην ξανθιώτικη διαιτησία και απεφάσισε να  αποσυρθεί ώστε να δώσει την ευκαιρία  στους νεώτερους να συνεχίσουν το έργο που  αφήνει  ο κ. Βέλλιος.

 

Χθες  αναμενόταν η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ στο θέμα  των τριών προσφυγών Πανδραμαϊκού, Ορφέα Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. Ενώ  ήταν να   ανακοινωθεί την Πέμπτη το μεσημέρι αφού ήδη είχαν αποφασίσει, το άφησαν για χθες την ώρα που κλείναμε την στήλη μας. Ούτε το Κυπριακό να ήταν κ. πρόεδρε της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο.

 

Ποιος είναι ο παλαίμαχος διαιτητής που κάθε βράδυ παρακολουθεί το Τούρκικο σήριαλ « ο ΑΠΙΣΤΟΣ» με αποτέλεσμα σε διάφορα  τσιμπούσια   να μην  πηγαίνει  διότι διαρκεί 3 ώρες περίπου. Καλά τόσο ενδιαφέρον  έχει και προτιμάει το Τούρκικο και στήνει τους  κολλητούς του να πάνε για τσίπουρο;

 

Καθημερινά σε συναντήσεις που έχουμε σε ποδοσφαιρικά στέκια, στους δρόμους με φίλους του ποδοσφαίρου όλοι μας εμψυχώνουν και τάσσονται στις θέσεις και απόψεις που εκφράζουμε και λέμε στις  αθλητικές μας εκπομπές με το θέμα του ΑΟΞ. Κάποιοι  μας επισημαίνουν  οι φίλοι δεν τα βλέπουν γιατί δεν  λένε η να γράψουν κάτι; 

Κανένας δεν είναι πιο  ΑΟΞΑΡΑΣ από τον άλλον   γιατί αυτή η ομάδα μας ενώνει όλους τους ξανθιώτες και  όλοι μας θα λέγαμε κρινόμαστε με αυτά που λέμε και γράφουμε αλλά κυρίως   γιατί σιωπούν όταν στις καλές εποχές ήταν όλοι στην πρώτη γραμμή της ειδησιογραφίας και της προβολής ενώ τώρα είναι χαμένοι; Ας προβληματιστούν για την σιωπή τους  εκτός αν τα βλέπουν όλα ρόδινα.

 

Μόλις  ξημερώσει μια νέα  ημέρα για την ΑΟΞΑΡΑ θα δείτε πάλι κάποιοι θα τρέχουν από πίσω  για να πάρουν τα πρωτεία ενώ τώρα όλοι τους είναι άφαντοι γιατί  άραγε; Που είναι χαμένοι και άφησαν ένα μέλος να έχει αναλάβει ένα  μεγάλο τεράστιο φορτίου  ώστε να υπάρχει λειτουργικότητα  στην ομάδα του ΑΟΞ.

 ...

Αυτό το μέλος που δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Γκλαβίνη την πρώτη χρονιά οι λαλίστατοι τον είχαν στην περιθωριοποίηση γιατί ήθελαν να παίξουν τα παιχνίδια τους και να κάνουν αυτά που τους βόλευαν. Και όμως ήρθε η ώρα ο ιδιοκτήτης του ΑΟΞ Βασίλης Παπαδημητρίου να τον εμπιστευθεί και να έχει σε μόνιμη βάση επικοινωνία μόνο με τον Ανδρέα Γκλαβίνη τον μοναδικό ξανθιώτη που είναι μέλος της ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί και βλέπουμε έναν άνθρωπο που στηρίζει τον ιδιοκτήτη γιατί αυτό το επιβάλλει το ήθος και η προσωπικότητα  του μοναδικού μέλους του ΑΟΞ, ενώ  οι πρώην είχαν μάλλον άλλα σχέδια και πλάνα και έβλεπαν τον ιδιοκτήτη από άλλο μετερίζι. Να θυμίσουμε  για πολλοστή φορά όταν ο κ. Γκλαβίνης μας είχε αποκαλύψει όλοι να φύγουνε   εγώ από το καράβι του Βασίλη Παπαδημητρίου θα  πηδήξω τελευταίος. Αυτό το κάνει πράξη και τον τιμά τον Ανδρέα Γκλαβίνη( μη μας πείτε ότι γλύφουμε τον κ. Γκλαβίνη ) και για αυτό χαίρει μεγάλης εκτίμησης,  σεβασμού  και αγάπης από όλους τους φιλάθλους γιατί αν την είχε κάνει και αυτός τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά. 

 ....

Από την Δράμα  ένας φίλος του ποδοσφαίρου που παρακολουθεί τις εκπομπές μας έστειλε ένα μήνυμα και  γράφει ότι  πιέζεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος  να πάρει την σωστή απόφαση που είναι η δικαίωση των τριών ομάδων και για αυτό την καθυστερούν( ίσως  αυτή την ώρα  να έχει εκδοθεί η ανακοίνωση) γιατί φοβάται το κόστος. Μα αν δεν δικαιωθούν υπάρχει μετά η επιτροπή Δεοντολογίας και θα πάνε όλα τα μέλη της ΕΠΟ για παράβαση καθήκοντος και  μπορεί να εκπέσουν των αξιωμάτων τους. 

 

Ποιοι είναι οι επόμενοι νεαροί που για διαφόρους λόγους τους έδιωξαν οι προηγούμενοι που είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στον ΑΟΞ μετά την θετική εξέλιξη που είχε η περίπτωση του Σιμάρ Χασάν Ογλού; Μήπως ήρθε η ώρα να δούνε και την υπόθεση του Κουτσούμπα του Άρη Αβάτου;

 ....

Και μόνο που τα παιδιά δείχνουν θέληση και επιθυμία να επιστρέψουν και να βοηθήσουν στο νέο  ξεκίνημα τους τιμάει και για αυτό οι αρμόδιοι της ομάδας πρέπει να   τρέξουν αυτές τις υποθέσεις. Άλλο είναι να δίνεις υπέρογκα ποσά  για να φέρνεις τον Μπάτζιο, τον Φαζό( δεν έχουμε τίποτα με τους ποδοσφαιριστές) και άλλο είναι να δαπανήσει  ένα μικρό ποσό να αποκτήσεις ποδοσφαιριστές όπως τον Κουτσούμπα, Σαμπανίδη, Χατζητερζόγλου, Κοτόπουλο,  για τον Φεϊζή Χασάν Ογλού δεν αναφερόμαστε αφού έχει υπογράψει στον Μακεδονικό, Τορομανίδη, Μαυρόπουλο κ.α. Για αυτά τα λάθη δεν θα απολογηθεί κανείς;

 

Πόσο καιρό γράφαμε και τονίζαμε στις εκπομπές μας ότι και το πρωτάθλημα της SL2 και η Γ΄ εθνική  δύσκολα ξα ξεκινήσει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν να που ήρθε η ώρα να δικαιωθούμε μετά την λίγκα δηλαδή τηςSL2 και τώρα  με την Γ΄ εθνική όπου η ΕΠΟ ανακοίνωσε αντί 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει 2 Οκτωβρίου. Μήπως εκτεθείτε πάλι γιατί το βλέπουμε δύσκολο;

 ...

Εκεί που δεν θα έχετε πρόβλημα θα είναι μόνο  η διεξαγωγή των αγώνων κυπέλλου Ελλάδος της Α΄ φάσης ανάμεσα στις κυπελλούχες ομάδες των ενώσεων όπου έχει ανακοινωθεί και η κλήρωση και είναι η 19 Αυγούστου χωρίς να ξέρουν ακόμη πότε θα διεξαχθούν αφού και εδώ υπάρχει πρόβλημα. Ελληνικό ποδόσφαιρο το μεγαλείο σου.

 ....

Μετά μας λένε γιατί οι έλληνες φίλαθλοι είναι δύσπιστοι  και αμφισβητούν το ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες  μα εξ αιτίας  όλων αυτών που συμβαίνουν που δεν υπάρχει σταθερότητα, φερεγγυότητα, και φυσικά  σοβαρό πρόβλημα με τις διάφορες επιτροπές οι οποίες  δεν  εκδίδουν τις αποφάσεις τους νωρίς ώστε να  ξεκινήσουν όλα  με ομαλότητα και όχι να εκκρεμούν  ενστάσεις, προσφυγές, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι ενάρξεις όλων των πρωταθλημάτων. Η μοναδική χώρα που δεν έχει  ξεκινήσει  τις επίσημες υποχρεώσεις ενώ αλλού ήδη βρίσκονται στην Τρίτη και τέταρτη αγωνιστική.

 ....

Μετά τους γνωστούς τύπους που προκάλεσαν την μεγάλη ζημιά στον ΑΟΞ δεν πρέπει να απολογηθούν στους ξανθιώτες,  και κάποια αστέρια που το παίζουν δημοσιογράφοι και κάθε λίγο και λιγάκι αγκαλιά με το πληκτρολόγιο έκαναν διάφορες αναρτήσεις και έκρυβαν στην εποχή του Ιεροκλή Στολτίδη τι  συνέβαινε  μέσα στην ομάδα και όλα τα έβλεπαν ρόδινα και ποτέ δεν τον άσκησαν  κριτική όχι μόνο τον πρώην αλλά και κάποιους άλλους . ποιος ξέρει για ποιους λόγους; Μη  μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί  δεν είναι ο σκοπός μας να ξύσουμε πληγές  αλλά οι ξανθιώτες ξέρουν ποιοι είναι διότι σε μια μέρα  το πρωί έλεγαν  άλλα το βράδυ άλλα μόνο και μόνο να πλήξουν πρώην προπονητές αλλά και να καλύψουν τον Ιεροκλή Στολτίδη. Όλα έχουν την σειρά τους υπομονή να έχουν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »