Σε νέες, άκρως προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την 30ή Αυγούστου 1922, ο Μπαχτσελί δημοσίευσε ένα μήνυμα στο οποίο αναφέρεται τόσο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τον τελευταίο αιώνα, όσο και στην «παρενόχληση» των τουρκικών F-16 από την Ελλάδα μέσω των S-300. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, το τελευταίο συμβάν «εχθρική μεταχείριση και προχωρημένη πρόκληση», όπως δημοσιεύει η Hürriyet.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα «στραγγίζει» την υπομονή της Τουρκίας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο και εντείνει τις παρενοχλήσεις της στον αέρα και στο έδαφος, γεγονός που αποτελεί μια ασύμμετρη αντανάκλαση των εκατοντάδων χρόνων του εφιάλτη που ζει εδώ και εκατό χρόνια.
Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στην αντίδραση των ΗΠΑ για τους S-400 της Τουρκίας, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει τη διορατικότητά της και δεν μπορεί να δει ότι έχουν κατέβει σε επίπεδο... αστυνομικού τμήματος.
«Σε αυτό το πλαίσιο, η εχθρότητα προς τους Τούρκους και το Ισλάμ τύφλωσε τη διοίκηση της Αθήνας, που αγνόησε τόσο τη συνείδηση του κόσμου όσο και το Διεθνές Δίκαιο υποστηρίζοντας τρομοκρατικές οργανώσεις. Ευχή μου είναι η σημερινή κυβέρνηση που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό να συνέλθει και να σταματήσει άμεσα να κυνηγάει την τρέλα. Διαφορετικά, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ βαρύτερο από τις 30 Αυγούστου 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας», υπογράμμισε ο Μπαχτσελί, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά τις ακραίες απειλές της Τουρκίας.
Μπαχτσελί: Η Γαλάζια Πατρίδα είναι κλεμμένος και κατοικημένος τόπος του τουρκικού έθνους
Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου ηγέτη αναφέρθηκε στην «Γαλάζια Πατρίδα» ως κλεμμένο και κατοικημένο τόπο του τουρκικού έθνους, σημειώνοντας ότι κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν θα πάρει το μέρος εκείνου που έχει άδικο. «Φυσικά, η αλήθεια θα βρει τη θέση της στο τέλος της ημέρας. Είναι απλώς θέμα χρόνου και διαθέσιμου περιβάλλοντος», τόνισε ο Μπαχτσελί.