*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Ιουνίου

Θ. ΜΙΧΟΓΛΟΥ: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Τοπείρου μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι

22 Ιουνίου

 

ΣΕ κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Δήμος Τοπείρου, μετά το τρομερό χαλάζι και τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Αναλυτικότερα>

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων και χαλαζόπτωσης έπληξαν ξανά τον Δήμο Τοπείρου. Εξαιτίας των ανωτέρω φαινομένων παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές σε κύριες υποδομές, όπως δημοτικές οδούς, στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά - αποστραγγιστικά κανάλια κ.α.

Ο Δήμος μας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας σύμφωνα με την Α204/13-06-2022 απόφαση του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου.

Μέχρι αυτή την ώρα συνεργεία του Δήμου προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές από την κακοκαιρία, όπως η απομάκρυνση πεσμένων δέντρων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και η αποκατάσταση των συνθήκων ηλεκτροφωτισμού από κατεστραμμένες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στα αγροτεμάχια παρατηρούνται ολικές καταστροφές καλλιεργειών σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας. Το μεγάλο μέγεθος της ζημιάς επέρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την πορεία της καλλιέργειας.

Έπειτα από διαβεβαίωση του ΕΛΓΑ αρμόδια κλιμάκια θα επισκεφτούν άμεσα την περιοχή μας για την αποτύπωση των ζημιών. Ο Δήμος Τοπείρου από την πρώτη στιγμή κινεί τη σχετική διαδικασία ώστε οι παραγωγοί να προβούν σε ενέργειες για την αναγγελία ζημιάς από την καταιγίδα.

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε  όλο το Νομό αλλά και την πόλη της Ξάνθης. 

Αναλυτικότερα: Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Τετάρτης την Ξάνθη, με τους ουρανούς να "μαυρίζουν" και μέσα σε λίγα λεπτά να ξεσπάει μια απίστευτη χαλαζόπτωση όχι μόνο στην ύπαιθρο αλλά και μέσα στη πόλη  Ξάνθης και να ακολουθεί  στη συνέχεια έντονη βροχόπτωση.

Μάλιστα η  ισχυρή χαλαζόπτωση συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση αρκετών λεπτών που στη διάβα της σάρωσε τα πάντα. 

Αρκετά ήταν τα φανάρια, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης που τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν κλαδιά δέντρων ενώ πολλοί μιλούν ακόμη και για ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή της Κρεμαστής, του Ολβίου, του Δεκάρχου και του Ευλάλου με την ολοσχερή καταστροφή πολλών καλλιεργειών όπως ηλιοτρόπια, καλαμπόκια, αμπελώνες κλπ .

Ζημιές σημειώθηκαν σε πολλές κολώνες της ΔΕΗ , ενώ έπεσαν και δέντρα.





Share this

Related Posts

Previous
Next Post »