*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Απριλίου

Ο Γιώργος Πετρίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ; "Έφυγε" ο Γιώργος Ζακώνης. Οι ειδήσεις αλλιώς...

12 Απριλίου


Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά πραγματοποιήθηκαν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

…………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Σίγουρα δεν θα ξαφνιάσει η αποκλειστική είδηση του «Μ» ότι ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης κατά πάσα πιθανότητα (σ.σ. Είχε σοβαρές συναντήσεις τον τελευταίο καιρό), θα κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

..….

*Σημειώνω ότι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, ο Γιώργος Πετρίδης, προσλήφθηκε επιστημονικός σύμβουλος του Προέδρου της ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Συγκεκριμένα, προσελήφθη με την υπ’ αριθμ. 11/10-1-2020 απόφαση, ως επιστημονικός συνεργάτης του Προέδρου της ΠΕΔ ΑΜ-Θ και Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, με διάρκεια θητείας ίση με αυτή του προέδρου και χωρίς δικαίωμα παράτασης ή μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου.

Μάλιστα ο τόπος παροχής εργασίας καθορίστηκε το γραφείο της έδρας της ΠΕΔ στην Κομοτηνή όπου έχει και την άνεση φυσικά να οργανωθεί για τις Περιφερειακές εκλογές 2023.

…..

*Σε ηλικία 67 ετών απεβίωσε το περασμένο Σάββατο ο γνωστός Κομοτηναίος επιχειρηματίας Γιώργος Ζακώνης, ίσως ο πιο πετυχημένος στον κλάδο στην περιοχή μας.

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 10/04 στις 12:30 το μεσημέρι, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Σημειώνω ότι η οικογένεια// του εκλιπόντος ζήτησε από τους φίλους του αντί στεφάνων , να ενισχυθεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής”.

-Καλό του ταξίδι από τη στήλη.

…….

*«Η Ενεργειακή Κρίση και η Άμυνα της Χώρας» στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώσαν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 η Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας και οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Καβάλας, Θάσου, Νέστου και Παγγαίου.

Κεντρικός oμιλητής ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του Υπουργού, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που πήραμε- τέθηκαν σοβαρά ζητήματα όπως, η ενεργειακή κρίση σήμερα, η υγειονομική κρίση αλλά και η γεωπολιτική κρίση που ταλανίζει τον πλανήτη μας.

……

*Με την υπ’ αριθμ. 1850/24-03-2022 ανακοίνωση του ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 17647/18-03-2022 απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ε. Τουρνά, μέχρι την 30η Απριλίου 2022 οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόληψης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκταση της. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων θα επιβάλλονται οι νόμιμες ρυθμίσεις και κυρώσεις.

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (09:00) Η ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης καλεί τα μέλη που θεώρησαν την άδεια θήρας την κυνηγετική περίοδο 2021-2022 στην Επαναληπτική Ετήσια Γενική Συνέλευση με αρχαιρεσίες, την Κυριακή 17 Απριλίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ώρα έναρξης 9:00 πρωινή με τα παρακάτω θέματα :

ΘΕΜΑ 1ο Ορισμός Προέδρου Γενικής Συνέλευσης

ΘΕΜΑ 2ο Έκθεση πεπραγμένων απερχόμενου Δ. Σ.

ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2021

ΘΕΜΑ 4ο Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής Κ. Σ. Ξάνθης

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022

ΘΕΜΑ 6ο Επιβολή πρόσθετης εισφοράς υπέρ Συλλόγου

ΘΕΜΑ 7ο Ανακοινώσεις - προτάσεις

ΘΕΜΑ 8ο Ορισμός εφορευτικής επιτροπής και Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής

Για το δικαίωμα ψήφου τα μέλη πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια θήρας θεωρημένη για την κυνηγετική περίοδο 2021-2022, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

ΤΟ Δ/Σ

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΞΟΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Σας καλούμε στην εικοστή όγδοη εθελοντική αιμοδοσία του έτους, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 από τις 16:30μμ έως και τις 20:30μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών.

Μια αιμοδοσία που απευθύνεται και στους κατοίκους των γύρω οικισμών όπως της Γαλάνης, του Αγίου Αθανασίου, της Θαλασσιάς, του Ν. Ολβίου, του Τυμπάνου και του Παραδείσου.

Τονίζουμε. όπως κάθε φορά ότι είναι ευκαιρία που μπορεί και βγαίνει κάθε φορά η κινητή μονάδα αιμοδοσίας και δίνει την ευκαιρία σε όσους δε μπορούν ή αδυνατούν ή δεν το επιθυμούν να μεταβούν στο Νοσοκομείο μας για να αιμοδοτήσουν.

Σας περιμένουμε λοιπόν να αιμοδοτήσετε με ασφάλεια και άνεση, σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο, με την υποστήριξη της κινητής μονάδος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Παίρνουμε μαζί μας τη μασκούλα μας όπως προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και είτε έχουμε εμβολιαστεί είτε όχι δεν έχει καθόλου σημασία αφού μπορούμε και πρέπει να αιμοδοτήσουμε.

Με την συμπαράσταση του Αθλητικού Ομίλου "ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ".

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

 

Energean: Συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους πυροσβέστες και τους εργαζόμενους στην Καβάλα

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία Energean μετά την φωτιά σε δεξαμενή του εργοστασίου το περασμένο Σάββατο αναφέρει τα παρακάτω:

Το βράδυ του Σαββάτου 9 Απριλίου και περί τις 21.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δεξαμενή συγκέντρωσης πετρελαιωμένων νερών στις χερσαίες εγκαταστάσεις στη Νέα Καρβάλη Καβάλας χωρίς να υπάρχει σε εξέλιξη οποιαδήποτε εργασία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καβάλας και γειτονικών περιοχών, οι επαγγελματίες πυροσβέστες που απασχολεί πλέον σε μόνιμη βάση η Energean στις εγκαταστάσεις καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας που κινητοποιήθηκαν για το συμβάν σύμφωνα με το επιχειρησιακό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, η λειτουργία του οποίου όπως και όλων των συστημάτων ασφαλείας ήταν υποδειγματική.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε οριστικά εντός τεσσάρων ωρών, περί τις 1.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Απριλίου, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα στην ασφάλεια ή στο περιβάλλον. Η Energean θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες για να εντοπίσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα. Επιπλέον, θα ζητηθεί και ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις πυροσβεστικές δυνάμεις, τους επαγγελματίες πυροσβέστες και τους εργαζόμενους στην Καβάλα για την απόλυτα επιτυχημένη επιχείρηση. Η επίδοσή τους αποτελεί εγγύηση για την πορεία προς την ασφαλή επανέναρξη της παραγωγικής διαδικασίας και την υλοποίηση των μεγάλων επενδύσεων που έχουν προγραμματιστεί στον Πρίνο.

 

Γιάννης Τοπαλούδης: Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια!

Με τη φράση «τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια» έκλεισαν τις καταθέσεις τους στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια το 2018 στη Ρόδο.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη μετά από τις συνεχείς διακοπές της δίκης για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της μοναχοκόρη τους, τον Νοέμβριο του 2018, κατέθεσαν τελικά σήμερα Τετάρτη ενώπιον δικαστών και ενόρκων, ζητώντας από το δικαστήριο την επιβολή της μέγιστης ποινής στους δύο κατηγορούμενους.

«Τα 16 χρόνια και τώρα που γίναν 18 για μας δε λένε τίποτα. Τα ισόβια σε τέτοιες τρομακτικές δολοφονίες θα πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια. Να τελειώνουν τη ζωή τους οι δολοφόνοι, οι στυγνοί εγκληματίες μέσα στις φυλακές», είπε η μητέρα της.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στην κατάθεσή του, ζήτησε τα ισόβια να είναι ισόβια.

«Εγώ και η μητέρα της Ελένης είμαστε ψυχικά νεκροί. Ξέρετε ποιες ήταν οι τελευταίες λέξεις του παιδιού μου; ‘Θα σας βρει ο πατέρας μου’. Ποιος πατέρας θα μπορούσε να αντέξει να ηχούν αυτές οι λέξεις καθημερινά στα αυτιά του; Όμως αντέχουμε διότι νιώθουμε ένα χρέος απέναντι στην κοινωνία, καμία άλλη γυναίκα να μην κακοποιηθεί».

 

Με Εθελοντική αιμοδοσία (18/4) στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης, ξεκινάνε Ματθαίος Σαββίδης-Τάσος Κωνσταντινίδης.

Με εθελοντική αιμοδοσία ξεκινάει την δραστηριότητά του δίνοντας ραντεβού στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο νεοσύστατος σύλλογος Αιμοδοτών του Τάσου Κωνσταντινίδη και του Ματθαίου Σαββίδη.

Αναλυτικά μας ενημερώνουν:

Την Μεγάλη Δευτέρα (18/4) δίνουμε ραντεβού στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Δίνουμε αίμα για τις αυξημένες ανάγκες του. Απλώνουμε το χέρι στον συμπολίτη μας. Δείχνουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση μας στις συνεχείς εκκλήσεις των υγειονομικών μας.

Έλα και εσύ. Γίνε κρίκος της ανθρώπινης αλυσίδας.

Δώσε αίμα. Σώσε μια ζωή.

Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Αιμοποιητικών Κυττάρων, Δωρεάς Μυελού των Οστών και Οργάνων Σώματος Ξάνθης.

Τάσος Κωνσταντινίδης <tasoskonst@gmail.com>

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »