*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

Σακελλαροπούλου: Περιοδεία στη Θράκη 21-24 Απριλίου -Θα κάνει Ανάσταση στη Ξάνθη και Πάσχα στη Σταυρούπολη

21 Απριλίου

H ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου μέχρι και τις 24 του μήνα, Κυριακή του Πάσχα, θα επισκεφθεί τη Θράκη.

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα κάνει Πάσχα με τους ακρίτες της Θράκης, καθώς από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα περιοδεύσει στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Στην τετραήμερη περιοδεία της θα επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες, χωριά, στα οποία εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα παράλια της Μικράς Ασίας, καθώς φέτος είναι η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα παρακολουθήσει τις Ακολουθίες των Αγίων Παθών, της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου και τα τοπικά έθιμα. Επίσης, θα επισκεφθεί Μουσεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων, σχολείο και στις πλατείες των χωριών θα έχει συναντήσεις με κατοίκους.

Η κ. Σακελλαροπούλου θα ξεκινήσει την περιοδεία της από την περιοχή Τριγώνου, στον Βόρειο Έβρο, που συνορεύει με Τουρκία και Βουλγαρία και θα συνεχίσει στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην Αναστάσιμη Λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη.

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα θα ανταλλάξει ευχές με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες στην έδρα της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πετροχώρι της Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής της, τη Σταυρούπολη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη επισκεφθεί τρεις φορές τη Θράκη.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »