*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Οκτωβρίου

Το τελευταίο αντίο στην Νίκη Μαγγίρα, με Γ. Παπανδρέου ο Τσορλίδης! Σε δίκη οι κατάσκοποι της Ρόδου!

20 Οκτωβρίου


Μια.... χαρούμενη...ξανά οικογένεια!

(Ο Τιμούρ έφυγε... Ο Φανουράκης... επιστρέφει)

……………………………….

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1


Του έλεγα του Νεκτάριου: “Πήγαινε να κάνεις το εμβόλιο” αλλά αυτός τίποτα. Ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, καλοσυνάτος και άνθρωπος της Εκκλησίας. Είχε πίστη στο Θεό και νόμιζε ότι θα τα καταφέρει με τον ιό χωρίς το εμβόλιο. Δυστυχώς δεν με άκουσε κι άφησε τα δύο παιδάκια του ορφανά. Είναι άτιμος αυτός ο ιός.”

(Ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης για τον Νεκτάριο Δερμεντζόγλου που έφυγε σε ηλικία 45 χρονών από κορονοϊο)

-Δυστυχώς πολλοί τους τα λένε, αλλά μερικοί δεν ακούνε και φεύγουν κυριολεκτικά τζάμπα!

……………………………….

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2


Η Τουρκία βασιζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας, πρέπει να αφαιρέσει από τους εκεί χριστιανούς τα δικαιώματα που αφαιρέθηκαν από εμάς, να δώσει στους χριστιανούς τα δικαιώματα που δόθηκαν σε εμάς. Να γίνει δηλαδή χρήση της κρατικής ισχύος ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε εδώ.  Εμείς αντέχουμε όσο μπορούμε να αντέξουμε αλλά εμείς δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τα κράτη.

(Ο άθλιος Ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ αν και Έλληνας πολίτης, ζητάει μέτρα και διώξεις κατά των Ελλήνων που έμειναν στην Κωνσταντινούπολη)

-Πιο άθλιος δεν γίνεται!

 

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ


*Το τελευταίο αντίο στην Νίκη Μαγγίρα, έδωσαν συγγενείς και φίλοι χθες στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Κυψέλη.

Παρόντα και τρία παιδιά της, η Ματθίλδη, η Μπέτυ και ο Γιώργος Μαγγίρας που την αποχαιρέτισαν με δάκρυα στα μάτια, οι εγγονές της και φυσικά ο Χρήστος  Μαγγίρας που σήκωσε ηρωικά το βαρύ φορτίο τα τελευταία χρόνια και σαν σύζυγος και σαν πατέρας.

Ήταν τρομερός.

.......

*Χθες μάλιστα ο Πάνος Παπαδόπουλος θυμήθηκα με συγκίνηση την τελευταία φορά που η Νίκη ήρθε –πριν 4-5 χρόνια στο μπαλκονάκι του «Μ» με τον Χρήστο και την τρομερή εγγονή τους Λήδα, την κόρη της Ματθίλδης!!! Ένα νέο Αστέρι γεννιέται...!

......

*Από τους φίλους της οικογένειας στο τελευταίο αντίο βρέθηκαν ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος που έκανε ιδιαίτερο αφιέρωμα για την Αξέχαστη Νίκη Μαγγίρα και θυμήθηκε πολλές προσωπικές στιγμές του με την οικογένεια, ο Ιπποκράτης Γαλάτης, ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, η  Φένια με τον Γιάννη Τσαγκάλα, ο Αχιλλέας Ρεϊζης (σ.σ. Η μητέρα του ήταν αδελφή της Νίκης), ο Στέλιος Αρσενίου που την εκτιμούσε ιδιαίτερα και είχε αγοράσει...μπουφάν από το μαγαζί της, ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Τόλης Ελευθεριάδης και πολύς κόσμος

Νίκη καλό ταξίδι...

........

*Άπαιχτη η Ειρήνη Χαριτωνίδου αλλά και… προβλέψιμη! Βγήκε ΥΠΕΡ του Σταυρακάρα που ψήφισε ΝΑΙ για το βοσκοτόπι του Στάμου και κατά του… ΕΑΥΤΟΥ της που είπε… ΟΧΙ!!!

-Ομολογώ ότι τέτοια περίφημη δήλωση, μόνο μια ....Χαριτωνίδου θα μπορούσε να κάνει!

Ναι για τον Σταυρακάρα....Όχι στον...εαυτό της!

……

*Δείτε και μια φωτογραφία για το "ποιοί"... εκπροσωπούν σήμερα τη Ξάνθη. Μπροστά ο πρώτος σε "παράνομος" της πόλης Δήμαρχος Τσέπελης (αγέρωχος χωρίς μάσκα) και πίσω (με μάσκα) ο ..... Φανουράκης! Ξάνθη 2021....
 

*Αυτό που ΔΕΝ ξέρετε! Ότι για την Ειρήνη Χαριτωνίδου έχει θέσει… κόκκινη γραμμή να ΜΗΝ εκλεγεί αυτή αντιπρόεδρος στο νέο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού που θα προκύψει μέχρι τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου!!!

Και με πιο απλά λόγια…

-Αν δεν την ψηφίσει η αντιπολίτευση, θα… ανεξαρτητοποιηθεί και θα πάει με την…συμπολίτευση! Δηλαδή με Τσέπελη και Φανουράκη!!! Με Σταυρακάρα ή όχι; Αυτό δεν μας το ξεκαθάρισε και αγωνιούμε όλοι μας!!!

Μπρος γκρεμός και πίσω… ολόσωμο μαγιό…; Δαγκωτό..... Παπαχρόνης!

(σ.σ. Μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι θα βγάλει δεύτερο Παπαχρόνη η ιστορία του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης)

.....

(σ.σ. Τι σου κάνει τελικά μια νέα οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ για τον σύλλογο Θάμυρις και 1-2 απευθείας αναθέσεις στην ΚΟΥ-ΚΟΥ-ΒΑ-ΓΙΑ! Σε λίγο θ’ αρχίσει να υμνεί και το έργο… του Ηλία Ασκαρίδη στο Κέντρο Πολιτισμού στη διετία 2020-2021. Τι κάνει το χρήμα…).

……


*Κι ένα θετικό σχόλιο για τον Πρόεδρο των Βακούφικων (ή τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ζερενίδη, αν αυτός προνόησε...), για το πως ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ με λαμαρίνες το βακούφικο ΕΡΕΙΠΙΟ  της οδού Στογιαννίδη 12 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Δεν ξέρω ποιός το πλήρωσε....αλλά σημασία έχει το όμορφο αποτέλεσμα....

*Με ¨κόλλησαν" κάποιοι τηλεθεατές μου απο τις Σέρρες οτι είμαι με τον.... ΓΑΠ και πήραν και την απάντηση! Μολονότι εγώ δεν έχω και δεν μπορώ να έχω και κανέναν ρόλο φυσικά στις εξελίξεις του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ..!

-Ε, όχι να είμαι και με τον ...Λομβέρδο!

,,,,,

*Σε δίκη παραπέμπονται, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο γενικός γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου και ο 53χρονος ναυτικός, που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκοπείας.

…..

Το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του παραπέμπει τους δύο άνδρες σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τις κατηγορίες της υποστήριξης της πολεμικής δύναμης του εχθρού, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και της κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

....

*Χαμός γίνεται στο ΠΑΣΟΚ με την "επιστροφή" του Γιώργου Παπανδρέου. Χαρακτηριστική θέση του δικού μας Αναστάσιου Τσορλίδη που ανακάλεσε την...υπογραφή του για τον Ανδρουλάκη!


*Ανακάλεσε την υποστήριξή του ο Αναστάσιος Τσορλίδης απο τον Νίκο Ανδρουλάκη και στηρίζει πλέον τον....Γιώργο Παπανδρέου!!! Ιδού και ντοκουμέντο!  

(σ.σ. Προς το παρόν δεν έχει πάρει θέση ανοιχτά στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο Σωκράτης Ξυνίδης .... )

 

Λοβέρδος και Φλωρίδης… ξέχασαν ότι υπήρξαν “διασπαστές” του ΠΑΣΟΚ;

Για το… παιδί της Αλλαγής μπορεί να πει κανείς πολλά. Ο Γιώργος Παπανδρέου άλλωστε υπήρξε ο μοιραίος πολιτικός που οδήγησε τη χώρα στην εθνική καταστροφή των Μνημονίων, και η διαχρονική παρουσία του στον δημόσιο βίο έχει πλήθος… χαριτωμένων περιστατικών.

 

Το να τον κατηγορεί λοιπόν κανείς ως… διασπαστή του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του, και του οποίου ο ίδιος ηγήθηκε για αρκετά χρόνια, έχει την κωμική διάστασή του.

 

Όχι επειδή… δεν το έκανε. Το έκανε. Ο Γιώργος Παπανδρέου δημιούργησε το ΚΙΔΗΣΟ, επιφέροντας διασπαστικό πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ. Η ουσία ωστόσο βρίσκεται αλλού. Πρώτον, το κόμμα από το οποίο αποχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν πλέον… το ΠΑΣΟΚ, καθώς η ηγεσία Βενιζέλου και η ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, την περίοδο 2012-2015, το οδήγησαν σε δραματική συρρίκνωση, και απείλησαν ευθέως ακόμη και την είσοδό του στη Βουλή.

 

Δεύτερον, και ίσως περισσότερο σημαντικό. Τον Γιώργο Παπανδρέου τον κατηγορούν ως διασπαστή, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Φλωρίδης, που επίσης αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας σε διασπαστικές επιλογές. Ελάχιστοι τις θυμούνται λόγω της αδυναμίας τους να έχουν την οποιαδήποτε παρέμβαση στην ελληνική κοινωνία, αυτό ωστόσο δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Για τον “διασπαστή” Γιώργο Παπανδρέου, ομιλούν οι “διασπαστές” Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Φλωρίδης.

 

Όπως είχε πει και ο ΜακΛούαν… το μέσο είναι το μήνυμα. Σημασία έχει… ποιός μλάει.

Νίκος Φυλάγγελος

….

Δικαστικές πηγές: Ερευνάται από την Οικονομική Εισαγγελία η υπόθεση της δαπάνης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»


Η υπόθεση της δαπάνης προς ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού «Μένουμε Σπίτι», ερευνάται στο σκέλος που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων, από την Οικονομική Εισαγγελία από τον περασμένο Απρίλιο, διαμηνύουν δικαστικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «αδράνεια των δικαστικών αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την δαπάνη ποσού 31 εκατομμυρίων ευρώ για Μέσα Ενημέρωσης διενεργεί ήδη με εντολή των εισαγγελικών Αρχών η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τον περασμένο Απρίλιο στον Άρειο Πάγο 48 πολίτες.

Το σκέλος της αναφοράς των 48 πολιτών που σχετίζεται με ενδεχόμενη ευθύνη πολιτικών προσώπων έχει διαβιβαστεί στην Βουλή από τον περασμένο Μάιο.

Υπό εισαγγελική διερεύνηση βρίσκεται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που τελεί υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του Οικονομικού Εισαγγελέα, ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων της εταιρίας που ανέλαβε τον διαμοιρασμό των χρημάτων της διαφημιστικής καμπάνιας σε ΜΜΕ. Η εντολή της Οικονομικής εισαγγελίας για την διενέργεια έρευνας αφορά τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »