*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Οκτωβρίου

Ο Αστυνομικός διευθυντής Πασχάλης Γιώρης και ο ¨πασάμ" ....Τσέπελης! Ο Τσορλίδης υπέρ ΓΑΠ. Οι ειδήσεις αλλιώς...

21 Οκτωβρίου


Οι αστυνομικοί της Ξάνθης τίμησαν χθες τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο με δοξολογία στον καθεδρικό Ιερό Ναό «Της Του Θεού Σοφίας».

……………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Απίστευτη πράγματι η ανάρτηση συνδημότισσας στα «Στραβά κι Ανάποδα» και την δημοσιεύω αυτούσια, μήπως και ενδιαφερθεί η αστυνομία και βρεθούν οι δράστες.

Ιδού αυτούσιο το σχόλιό της στα «Στραβά κι Ανάποδα»:

«Η Despina Kotsanidou κοινοποίησε την πρώτη της δημοσίευση.

Προ ολίγου ομάδα «καλοπαιδων» (κοριτσιών όσο πρόλαβα να διακρίνω) αφού μου χτύπησαν το κουδούνι, κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα μου έσπασαν το τζάμι της εξώπορτας (πρόκειται για μονοκατοικία στην Κυψέλη) και άρχισαν αμέσως να τρέχουν. Δεν πρόλαβα απ' το σοκ και την ταχύτητα που έγινε το συμβάν να διακρίνω πολλά, ήταν 3 ή 4 άτομα και απ' το ανάστημα και τις φωνές τους δεν πρέπει να ήταν πάνω από 16-17 χρονών. Η δημοσίευση γίνεται προς τους κατοίκους της περιοχής να έχουν το νου τους και προς τους γονείς να μαζέψουν τα παιδιά τους».

-Αστυνομία;

……


*Δεν ξέρω αν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Πασχάλης Γιώρης έχει «εναποθέσει» τις ελπίδες τους στον… παρανομούντα συνεχώς Δήμαρχο Τσέπελη, ώστε να μην αποστρατευθεί στις επόμενες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής αστυνομίας… αλλά καλό θα ήταν για το δικό του κύρος, να κρατάει μικρό «καλάθι»…!

-Διότι τον έχουν πάρει χαμπάρι όλοι οι Υπουργοί πλέον τον Τσέπελη… Και μεταξύ αυτών και ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος!

Πάλι στην γιορτή της Αστυνομίας για παράδειγμα το απόγευμα της Τρίτης, δεν ήταν κι ότι το καλύτερο, όλοι να φοράνε μάσκες κύριε Αστυνομικέ διευθυντά κι εσύ με τον Δήμαρχο Τσέπελη δίπλα - δίπλα… να είστε άνευ μάσκας, για να αποδείξετε τι;

Ότι οι μάσκες είναι μόνο για τους… άλλους και τον… Φανουράκη που ήταν από πίσω σας; Με μάσκα..;

……

*Σε «απομόνωση»…»σιωπής» μέχρι να τελειώσει ο ντόρος έβαλαν τον εργαζόμενο –οπαδό του Τσέπελη που τον έδειρε μέσα στο γραφείο του, ώστε να… ξεχαστεί το θέμα! Και ούτε «γάτα», ούτε ζημιά!

……

*Ανακάλεσε ναι μεν ο Αναστάσιος Τσορλίδης την υπογραφή του από υποστηριχτής του Ανδρουλάκη στηρίζοντας φανατικά… Γιώργο Παπανδρέου, αλλά τον κατηγορούν παράλληλα οι σύντροφοί του στο ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ ότι «βιάστηκε»…!

Μα που να περιμένει ο άνθρωπος ότι ο ΓΑΠ θα… επέστρεφε; Κάτι που δεν περίμενε κανείς πλην των απολύτως εμπίστων φυσικά...!

……

*Στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Κώστας Αντωνιαδης, για εργασίες που αφορούν τον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της νομαρχίας και πιο συγκεκριμένα τους κήπους του κτιρίου. Οι εργασίες αυτές έχουν προϋπολογισμό 60.000€ και αφορούν την ξαταργηση των κάγκελων που υπάρχουν, τον φωτισμό του κήπου αλλά και την φύτευση λουλουδιών ώστε ο χώρος να είναι επισκέψιμος και ανοιχτός για το κοινό.

 

Ευχαριστήριο του απερχόμενου διορισμένου προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ Ξάνθης Κώστα Πυλαρινού στον.....Αντώνη Πααχάλη και τον Μιχάλη Αμοιρίδη!


Φυσικά και επιμένω ότι ο Αντώνης Πασχάλης αποτελεί για τον Μέτιο ο αδύναμος κρίκος! Φαίνεται όμως ότι ο Μέτιος απέκτησε τα κατάφερε άριστα, αφού απόκτησε και δεύτερο....Αντώνη Πασχάλη, τον... Μιχάλη Αμοιρίδη.

Διαβάστε το ευχαριστήριο του απερχόμενου διορισμένου Προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ Κώστα Πυλαρινού (σ.σ. Πιο ανύπαρκτο Πρόεδρο δεν είδαμε ποτέ στην ιστορία της κομματικής εν Ξανθη οργάνωσης...) και θα καταλάβετε και τι εννοώ:

«Ως απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς ιδιαίτερα τον Γραμματέα Οργανωτικού και Αναπληρωτή Γραμματέα πολιτικής επιτροπής Στέλιο Κονταδάκη για την τιμή να μου αναθέσει την προεδρία της οργάνωσης μέχρι τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών. Ακόμα τον Γιώργο Λυπηρίδη, συντονιστή Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, τον τομεάρχη Ξάνθης Χαράλαμπο Παυλίδη, τα αιρετά και μη μέλη της ΔΕΕΠ Ξάνθης, τον Βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, τους περιφερειακούς συμβούλους Μιχάλη Αμοιρίδη και Δημήτρη Γαλανόπουλο, τα μέλη της πολιτικής επιτροπής Αντώνη Πασχάλη και Πέλα Βώβου και την Μαρίνα Παυλίδου για τη συνεργασία και τη στήριξη. Καλή δύναμη σε όλους για το καλό του τόπου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΕΠ ΞΑΝΘΗΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ»

 

«Ένταλμα σύλληψης για Μπιλ Πάπας» λένε στην Αυστραλία - Τι απαντά η ΠΑΕ Ξάνθη


Εξελίξεις στην υπόθεση του Μπιλ Πάπας, καθώς όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στην Αυστραλία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sidney Morning Herald, την οικονομική επιθεώρηση Australian Financial Review αλλά και την εφημερίδα The Australian, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε καθώς επανελημμένα ο Μπιλ Πάπας δεν υπάκουσε σε δικαστικές εντολές, παραβίασε εντολές για το πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων και επιπροσθέτως δεν δείχνει διάθεση να επιστρέψει από μόνος του στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Αυστραλία, με αυτό το ένταλμα θα δοθεί το σήμα στις ομοσπονδιακές αρχές της κυβέρνησης να ξεκινήσουν διαδικασίες διαπραγματεύσεων με τις αρχές της Ελλάδας για να υποχρεωθεί ο Πάπας να επιστρέψει στην Αυστραλία. Αναφέρεται ωστόσο ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Από την πλευρά της, η Ξάνθη υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ένταλμα σύλληψης, αλλά για ένταλμα προσαγωγής, αφού δεν πρόκειται για μία υπόθεση που βρίσκεται στα ποινικά, αλλά στα αστικά δικαστήρια που δεν έχουν δικαιοδοσία να ζητήσουν ένταλμα σύλληψης και έκδοση στην χώρα.

Τονίζεται παράλληλα ότι πρόκειται για ένταλμα προσαγωγής, με σκοπό την προσκόμιση εγγράφων και στοιχείων που θα βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τέλος, οι Ακρίτες τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας νομικός και οργανικός σύνδεσμος της ομάδας με την εταιρία που εμπλέκεται με το φερόμενο σκάνδαλο.

Πότε πληρώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Νοεμβρίου


Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

-Στις 25 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

-Στις 26 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

-Στις 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

-Στις 29 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

 

Σε λειτουργία το ιατρείο post covid στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου


Ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ιατρείο post – covid για την παρακολούθηση ασθενών που νόσησαν με κορονοϊό.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Χρήστος Καπετανίδης στην ert Ορεστιάδας, ενώ ανάλογα ιατρεία λειτουργούν στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας καθώς το λεγόμενο post COVID ή long COVID Syndrome απασχολεί όλο και περισσότερο την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Οι περισσότεροι από τους αναρρώσαντες από τη νόσο covid 19, βελτιώνονται σε μερικές εβδομάδες. Εντούτοις, κάποιοι συνεχίζουν να υφίστανται παρατεταμένα και υποτροπιάζοντα συμπτώματα για μήνες.

 

Συνάντηση μεταξύ φορέων της Καβάλας για την αξιοποίηση του κτιρίου του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου


Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ φορέων της Καβάλας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Κώστα Αντωνιαδη, με θέμα την αξιοποίηση του κτιρίου του παλαιού δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, για το οποίο είχε δείξει ενδιαφέρον η διοίκηση του ΔΙΠΑΕ Καβάλας αλλά και ο δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, με την ΕΤΑΔ να μην έχει δώσει καμία απάντηση για το κτίριο.

Ατην συνάντηση αυτή το παρόν θα δώσουν οι τρεις βουλευτές της Καβάλας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας αλλά και ο αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

 

Παγγαίο: Ξεκινούν οι δηλώσεις για τις ζημιές στις καλλιέργειες στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ


Ύστερα από συνεννόηση της διοίκησης του Δήμου Παγγαίου με την διευθύντρια του ΕΛΓΑ Καβάλας, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 19/10/2021 ξεκινούν οι δηλώσεις , στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, όσων παραγωγών οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις (πλημμύρα) . Όσοι από αυτούς συγκομίσουν τις παραγωγές τους πριν την εκτίμηση από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ , θα πρέπει να αφήσουν ασυγκόμιστες τουλάχιστον τρεις σειρές , ως μάρτυρες της ζημιάς στην καλλιέργειά τους. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλ 2592023665 , κ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

ΕΛ.ΑΣ: Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού-Πρόστιμα 2.000 ευρώ σε καταστήματα της ΑΜΘ 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 86.825 έλεγχοι, από τους οποίους οι 47.598 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 280 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

100 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 95 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 16 στη Θεσσαλονίκη, 14 στην Ήπειρο, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 7 στο Βόρειο Αιγαίο, 6 στα Ιόνια Νησιά, 5 στη Θεσσαλία, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στο Νότιο Αιγαίο, 3 στην Πελοπόννησο, 1 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στη Κρήτη.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων. Στην Αττική, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο εστιατρίου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε εστιατόριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες, από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα για υπέρβαση αριθμού ατόμων εντός των καταστημάτων, 2.300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα , με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος και υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες, προσωρινά υπεύθυνους και εργαζόμενους καταστημάτων.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »