*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Ιουνίου

Δείτε πως κατάντησαν τα "παπάκια" με Τσέπελη Δήμαρχο! Θα τιμήσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξάνθης τον....Φανουράκη;

22 Ιουνίου


Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται η παιδική χαρά δίπλα στο εστιατόριο Κήπος, γνωστή και ως «παπάκια», στην Παλιά Ξάνθη, παρόλο που είναι κλειστή! Η λιμνούλα που έχει θυμίζει περισσότερο βούρκο και αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή!

……………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Μπορεί να «βούλιαξε» από κόσμο η Θάσος στο 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι δικές μας παραλίες ωστόσο κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα…

Φυσικά σε αυτό έφταιγε μάλλον και ο μέτριος καιρός του 3ήμερου.

……

*Τι ήθελε να πει στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΓΑΠΗ» Γιάννης Παπαχρόνης για την… βόμβα μετά τις 30 Ιουνίου που σταματάει την εκπομπή ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Είναι «βόμβα» επί προσωπικού, πολιτικού ή… δημοτικού θέματος;

……

*Όχι μόνο ο γιατρός και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης αλλά και ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης που κάποτε ήταν συνεπής…

Κυκλοφορούσε ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ επί της οδού Στογιαννίδου, για να πάει προφανώς εκείνη την ώρα (Δευτέρα μεσημέρι) στο Δημαρχείο…

……

*Ποιος θα περίμενε πριν πάρουν τον Δήμο, ότι ο Φανουράκης θα ήταν και επί των  ΟΙΚΟΝ0ΜΙΚΩΝ αλλά και ο… «κλειδοκράτορας του Δημαρχείου…

-Ποιος το περίμενε! (σ.σ. Αλλά και που «κατάντησε» φυσικά ο Δήμος Ξάνθης με βάση το ποιόν του συγκεκριμένου ανθρώπου…).

……

*Πρόταση της στήλης. Δεν θα πρέπει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξάνθης να ΤΙΜΗΣΕΙ σε ειδική εκδήλωση τον Μανώλη Φανουράκη γιατί εκπροσώπησε στον τελικό με τον Τσιτσιπά το… Ελληνικό Τένις αλλά και τη Ξάνθη;

Δεν θα πρέπει να βραβευθεί για την έμπνευσή του αυτή αλλά και τις δηλώσεις του στον  Ιορδάνη Χασαπόπουλου με την ιδιότητα του… φιλάθλου του Τένις!!!!

Περιμένουμε από τον Ηλία Βασιλούδη αν και τώρα παραμένει αυτός ο Πρόεδρος, εδώ και τώρα μέσα στις γιορτές Π. Πόλης 2021, να τιμήσει τον Φναουράκη σε ειδική εκδήλωση…

Την οποία μάλιστα προτείνω να εισηγηθεί από τώρα στο Κέντρο Πολιτισμού και τον Ηλία Ασκαρίδη, γιατί μπορεί να πάρει και… χορηγία ο Όμιλος Αντισφαίρισης!

(σ.σ. Εδώ με 2-3 ποδηλατοβόλτες και εν καιρώ πανδημίας μάλιστα και πήρε 25.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις του Φανουράκη… Λέω).

……

*Δεν ξέρω αν ο Πρόεδρος του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ Ξάνθης Ματθαίος Σαββίδης έκανε Κολυμβητικό Τμήμα «βαλτός» από τους Φανουράκη - Τσέπελη για να «χτυπήσει» τον ΚΟΞ των πρωταθλημάτων…

Αλλά η ιδέα του να πάρουν για προπονήσεις για τις παιδικές Ακαδημίες την πισίνα του Le chalet με την όποια ευρηματική συμφωνία που έκαναν, ήταν έξυπνη από κάθε περίπτωση…

Ο γιατρός μπορεί να μην τα πήγε καλά ως αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και να «παρεξηγήθηκε» ενδεχομένως και μαζί μου (;), ίσως γιατί τον «ενοχλούν» όταν δεν συμφωνούν κάποιοι σε όλα μαζί του…

Αλλά εγώ εντυπωσιάστηκα!

Σημειώνω ότι οι εγγραφές για το κολυμβητικό camp του Λεύκιππου Ξάνθης ηλικίας 7-17 ετών, τελειώνουν την Πέμπτη 24 Ιουνίου. Πληροφορίες κ. Στέφανο Παϊτάρη στο κινητό 6947706262.

……

*«Πέφτει» η αυλαία την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, για τον 6ο κύκλο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex, όπως διεξήχθη αυτή τη χρονιά στο σύνολό της η δράση εξαιτίας της Covid-19.

Έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι εισηγητές που συμμετείχαν εθελοντικά στις δύο θεματικές ενότητες που υλοποιήθηκαν, «Κοινωνία και Ευ Ζην» και «Ενέργεια, Περιβάλλον και Άνθρωπος», καθώς και όλοι οι πολίτες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα.

 

Ροδόπη και Θάσος στις «πράσινες» περιοχές –Στο «κίτρινο» η Ξάνθη


Στη λίστα με τις «πράσινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη Covid-19 της χώρας περιλαμβάνονται η Ροδόπη και η Θάσος από την Περιφέρεια ΑΜΘ, τη στιγμή που η Ξάνθη παραμένει στο «κίτρινο».

Εδώ και καιρό άλλωστε οι περισσότερες περιοχές της χώρας – σύμφωνα με τον εν λόγω χάρτη που τροποποιείται διαρκώς – συγκαταλέγονται στο «πορτοκαλί» ή στο «κίτρινο» αντίστοιχα επιδημιολογικό επίπεδο. Αυτό φυσικά αποδίδεται στη μικρή καταγραφή νέων κρουσμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Τι ισχύει για Θάσο – Ροδόπη

Θάσος

Εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση: 60,17%

Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 53,53%.

Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 0,05%.

Κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους: 2.

Εβδομαδιαία τάση: Σταθερή.

Ροδόπη

Εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση: 30,05%.

Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 19,51%

Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 0,02%

Κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους: 0,6.

Εβδομαδιαία τάση: Πτωτική.  

 

Διαδικτυακή Εκδήλωση των Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ για τα Δικαιώματα


Η ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ διοργανώνει την Τετάρτη 23 Ιουνίου, ώρα 7μμ διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Τα δικαιώματα στην εποχή του Covid-19

Εισηγούνται οι:

Αναγνωστοπούλου Σία, Τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Φωτίου Θεανώ, Αν. Τομεάρχης Πρόνοιας και Κοιν. Αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρέμβαση θα κάνει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βούτσης Νίκος

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το facebook του ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ και από τις σελίδες των υπόλοιπων Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου)

ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ

 

Καβάλα: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε αρδευτικό κανάλι


Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας μέσα σε αρδευτικό κανάλι στην Πετροπηγή του Δήμου Νέστου, μετά τη διασταύρωση προς την Κεραμωτή.

Τη σορό του εντόπισαν περαστικοί το απόγευμα του Σαββάτου (19-6-2021), ενώ η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα αίτια θανάτου του.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο σημείο επιχείρησαν για την ανάσυρση του πτώματος τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα.

Ολοκληρώθηκε ανάσυρση νεκρού άνδρα από αρδευτικό κανάλι, στην Δ.Ε. Χρυσούπολης του δήμου Νέστου Καβάλας. Επιχείρησαν 4 #πυροσβέστες με 1 όχημα ως συνδρομή στην ΕΛΑΣ.

Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 19, 2021

 

Ξάνθη: Ηλικιωμένος αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ξάνθη, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί, όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες.

Ο ηλικιωμένος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στην περιοχή κοντά στο Εκκλησιαστικό Σχολείο της πόλης.

Οικείοι του κατάφεραν να τον αποτρέψουν ενώ στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και της Αστυνομίας και το ΕΚΑΒ.

Η έγκαιρη παρέμβαση φαίνεται πως αποδείχθηκε σωτήρια, ενώ ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης όπου του παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Φαίνεται πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

 

4η σε όλη την Ελλάδα η Ξάνθη με τους λιγότερους εμβολιασμούς! Χειρότερα δεν γίνεται!


Στις περιοχές της Ελλάδας με τη χαμηλότερη συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα παραμένει η Ξάνθη. Εμβολιάστηκε μόλις το 20.13%

Όπως προκύπτει από  έρευνα του δημοσιογράφου Γιώργου Μαυρίδη  στο XanthiNea.gr, μόλις το 20.13% του πληθυσμού της Ξάνθης είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού, γεγονός που κατατάσσει την περιοχή στην 4η θέση με τη χαμηλότερη συμμετοχή πολιτών στο πρόγραμμα “Ελευθερία” σε όλη την Ελλάδα.

Σε χειρότερη μοίρα από την Ξάνθη βρίσκονται οι Σέρρες, όπου πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 19,98% του πληθυσμού.

Ακολουθεί η Ροδόπη με 19,51% του πληθυσμού της πλήρως εμβολιασμένο, ενώ στην τελευταία θέση με τη μικρότερη συμμετοχή πολιτών βρίσκεται η Φλώρινα με μόλις το 18,13% του πληθυσμού της πλήρως εμβολιασμένο.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ Ξάνθης: Oλοκληρώνονται την Πέμπτη 24/6 οι εγγραφές για το κολυμβητικό camp! Στην πισίνα του Le chalet οι προπονήσεις



Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την προσεχή Πέμπτη 24 Ιουνίου οι εγγραφές για το κολυμβητικό camp που διοργανώνει ο Λεύκιππος Ξάνθης Α.Ο., με στόχο την πρώτη επαφή με το υγρό στοιχείο αλλά και την εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων της κολύμβησης!

Το camp αφορά παιδιά ηλικίας από 6 ως 17 ετών, θα υλοποιηθεί στην πισίνα του ξενοδοχείου Le Chalet από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και απομένουν λίγες θέσεις, ώστε να “κλείσουν” τα τμήματα.

Για το πρόγραμμα προπονήσεων, εγγραφές καθώς και για κάθε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου μας 2541106090 και στον κ. Στέφανο Παϊτάρη στο κινητό 6947706262, καθημερινά από 10:00 π.μ. ως 12:00 μ.μ. και από 06:00 μ.μ. ως 08:00 μ.μ

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »