*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Ιουνίου

Ουρές στο τελωνείο της Νυμφαίας !!! Η ανάρτηση του Ιερόπουλου...Μπράβο στο 1ο Γυμνάσιο. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

17 Ιουνίου


«Ξέσπασε» την Τετάερη στο
facebook ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης, Γιάννης Ιερόπουλος, για την κατάσταση που επικρατεί και την ταλαιπωρία στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα:

«Ioannis Ieropoylos: Τώρα από Μακασα  Νυμφαία Κομοτηνή... μας δουλεύετε κάντε κάτι ανοίξτε και τον άγιο Κωσταντίνο».

……………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Να φταίει το «κλείσιμο» τόσων μηνών στα σπίτια λόγω της Πανδημίας; Να φταίει η κρίση στην εποχή μας και ότι τα «νεύρα» πολλών βρίσκονται στα… ύψη με αυτά που πέρασαν; Πάντως τα περιστατικά βίας δυστυχώ αυξάνονται και πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη πόλη της Ξάνθης.

……


*Τελευταίο παράδειγμα; Τα «αίματα» άναψαν λοιπόν το απόγευμα της Τετάρτης μπροστά σε έναν φωτεινό σηματοδότη στην Ξάνθη, σύμφωνα με τον Γιώργο Μαυρίδη και το
XanthiNea.

To ακόμη πιο δυσάρεστο της υπόθεσης; Μετά από ατύχημα προκλήθηκε έντονος διαπληκτισμός (σ.σ. Έπεσε δηλαδή ξύλο…), ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένας άντρας χτυπήθηκε και βρέθηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία για να κατευνάσει τα πνεύματα.

……

*Το συμβάν σημειώθηκε στο φανάρι απέναντι από τον Κωτσόβολο ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε αναστάτωση στην περιοχή και σχηματίστηκε ουρά οχημάτων, καθώς διεκόπη η κυκλοφορία προσωρινά.

Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

……


*Μια ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία του 15μελούς του σχολείου με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Ιουνίου 2021. Συγκεκριμένα οι μαθητές μας πρόσφεραν τα χρήματα των ταμείων τους (200€) στους δύο φιλοζωικούς συλλόγους της πόλης μας, «Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης-Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος» & στα «Adespotoulia Xanthis». Με το ποσό αυτό θα καλυφθεί ένα μικρό μέρος των αναγκών των δύο Συλλόγων, οι οποίοι αγωνίζονται υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα ζωάκια της πόλης μας!

…..

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ και θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την ευαισθησία τους και το μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας. Μακάρι να βρει και άλλους μιμητές η πράξη τους!

……

*Σημειώνω ότι δωρεά ΔΩΡΕΑ έκανε και το Γ6 του 1ου Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του τμήματος Γ6 του σχολείου πρόσφεραν τα χρήματα του ταμείου τους (230€) στο Σύλλογο Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βόρειας Ελλάδας «ΛΑΜΨΗ».

Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους και ευχόμαστε αυτή η πράξη αγάπης κι ευαισθησίας να βρει και άλλους μιμητές!

……

*Κατά 30,5% υποχώρησε ο αριθμός των θέσεων εργασίας στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας κατά το α΄ τρίμηνο 2021 παρουσιάζει μείωση κατά 30,5% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο 2020 (6.685 και 9.617 αντίστοιχα), έναντι μείωσης 23,5% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 προς το 2019.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσιεύει το τριμηνιαίο Δελτίο Τύπου για τον αριθμό των Κενών Θέσεων Εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον Πρωτογενή Τομέα και τις Δραστηριότητες των Νοικοκυριών, για το α΄ τρίμηνο 2021.

 

Συνελήφθησαν στον Έβρο 3 διακινητές και 11 λαθρομετανάστες


Συνελήφθησαν πρωινές ώρες την Τετάρτη (16-6-2021), στο βόρειο Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην αγροτική περιοχή του Σάκκου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι καθοδηγούσαν πεζούς στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχαν περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην αγροτική περιοχή της Καβύλης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι καθοδηγούσε πεζούς στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

«Όχι» στην αποφυλάκιση Φουρθιώτη από το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας


Στη φυλακή παραμένει ο Μένιος Φουρθιώτης μετά το «όχι» του δικαστικού συμβουλίου για την αποφυλάκισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψε την προσφυγή του γνωστού παρουσιαστή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης, στην οποία προέβαλε μεταξύ άλλων και λόγους υγείας.

Έτσι, ο προσωρινά κρατούμενος παρουσιαστής θα παραμείνει στην φυλακή όπου οδηγήθηκε το περασμένο Πάσχα μετά την απολογία του για την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων στο σπίτι του μετά την απόσυρση της φρουράς που του είχε διατεθεί.

 

Διδυμότειχο: Νεκρός 76χρονος μετά από καβγά σε καφενείο


Συνελήφθη νυχτερινές ώρες της 16/17-6-2021, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, απλή σωματική βλάβη, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Ειδικότερα, την Τετάρτη το βράδυ, σε καφενείο σε χωριό του Έβρου, ο δράστης μετά από διαπληκτισμό χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο και το κεφάλι δύο ημεδαπούς, ηλικίας 69 και 76 ετών, με αποτέλεσμα ο πρώτος να τραυματισθεί και ο δεύτερος να πέσει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο δράστης απείλησε επίσης έναν ημεδαπό και προκάλεσε φθορές στο κατάστημα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. 

Μετά από σχετική καταγγελία για το συμβάν πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

 

Σέρρες: Άγνωστοι μετέτρεψαν το παρεκκλήσι του Αγ. Μανδηλίου σε μπαρ


Εικόνες ντροπής αντίκρισαν σήμερα το πρωί στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Μανδηλίου ο ιερέας της Τερπνής και οι αιρετοί του Δήμου Βισαλτίας και συγκεκριμένα οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεόδωρος Βαδικόλιας και Καθαριότητας Νίκος Πασχαλίδης.

Άγνωστοι χωρίς ιερό και όσιο μετέτρεψαν το παρεκκλήσι σε μπαρ διασκεδάζοντας ως τα ξημερώματα με άφθονο ποτό και μουσική.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου σε απόλυτη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας και εθελοντές δημότες προχώρησαν σε καθαρισμό του χώρου, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βαδικόλιας.

«Εικόνες ντροπής στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Aγίου Μανδηλίου. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας σε απόλυτη συνεργασία με το ΠΚ Νιγρίτας και εθελοντές δημότες προχώρησε σε καθαρισμό του χώρου. Από εδώ και πέρα ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που τον αναλογεί !!!!» έγραψε ο κ. Βαδικόλιας.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας σημείωσε: «Με ποιο δικαίωμα παιδιά?? Το νεαρό της ηλικίας? Η “μαγκια”? Η αδιαφορία? Η αντίδραση?? Όχι λοιπόν, τίποτε απ’ αυτά δεν δικαιολογεί την καταστροφή ενός ιερού χώρου κι ενός πανέμορφου τόπου που όλοι έχουν δικαίωμα να τον απολαμβάνουν! Δεν είναι υπηρέτες σας όλοι αυτοί που επανειλημμένα καθαρίζουν κ φροντίζουν το πασίγνωστο αυτό εκκλησάκι! Ούτε μπορεί να ανεχθεί πλέον κανείς την καταστροφή που προκαλούν ορισμένοι που δεν σέβονται τα στοιχειώδη!».

 

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Ξάνθη, έως το Σάββατο 19 Ιουνίου


Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι ψεκασμοί καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 18 Ιουνίου

Αστυνομική σχολή (εξωτερικοί χώροι), Άβατο, Παλαιό Εράσμιο, Εράσμιο, Μάγγανα, Αμμοληψίες Μαγγάνων, Μοναστήρι Αγίου Νικολάου, Αλιευτικός συνεταιρισμός, Άγιος Νικόλαος, Πόρτο Λάγος, Νέα Κεσσάνη, Κουτσό, Εργοστάσιο “Πλαστικών Θράκης” – Μαγικό (εσωτερικοί χώροι), Πετεινός, Φελώνη, Άγιος Αθανάσιος.

Σάββατο 19 Ιουνίου

Περιοχή τελωνείου Ξάνθης, Καλλιθέα, Εκτενεπόλ, Εύμοιρο, Μορσίνη, Χρύσα, Σούνιο, Εργοστάσιο “Πλαστικών Θράκης” – Μαγικό (εξωτερικοί χώροι), Βελόνη, Άβδηρα, Αρχαία Αβδήρων, Άγιος Παντελεήμων, Οικόπεδα Μυρωδάτου, Παραλία Μυρωδάτου, Θαλασσιά, Βιολογικός Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., Πόρτο Μόλο, Οικόπεδα Βελόνης, Παραλία Μάνδρας.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »