*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Μαΐου

Και τελικά ο...Μέτιος μίλησε! Όλοι φταίνε για την Νυμφαία, εκτός απο τον...Μέτιο! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΣΥΡΙΖΑ για την Παλαιστίνη

20 Μαΐου


Σύριγγες, κόκκαλα, λαχανικά και ψωμιά γέμισε η συμβολή των οδών Χατζησταύρου και Καβάλας γωνία. Το κατήγγειλε δημότισσα στο facebook
, αφού πρώτα ενημέρωσε την Αστυνομία!!! (Ξάνθη 20/5/202)

………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Και ξαφνικά, αφού όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ απο παντού για το θέμα της Νυμφαίας και  όχι μόνο....ο Μέτιος έκανε δηλώσεις σε φιλικά του ΜΜΕ στα οποία τι αποκάλυψε όλετε; Οτι όλοι φταίνε για το κλείσιμο της Νυμφαίας, όχι όμως η Περιφέρεια!

-Μα κι εμείς όλοι δεν λέμε οτι φταίει Χρήστο η Περιφέρεια....Αλλά μόνο ο.....Μέτιος!!! 

*Με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς προχωρούν πλέον οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των πολιτών που έχει λάβει και τη 2η δόση, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία, αν και το πρόγραμμα “Ελευθερία” έχει ωστόσο ακόμη πολύ δρόμο, αφού υπάρχουν και οι αρνητές, αλλά και οι αμφισβητίες…

……

*Κανένα σχόλιο. Δεν δέχομαι κριτική στην Περιφέρεια. Οι αρμοδιότητες είναι συγκεκριμένες. Οι παρεμβάσεις ήταν όλο αυτό το διάστημα κοντά στην προσπάθεια της Πολιτείας. Δεν υπάρχει ευθύνη από την Περιφέρεια.

Τάδε έφη ο Περιφερειάρχης των...ολίγων "βολεμένων" και "κολλητων"!  (σ.σ. Αλήθεια, αν ο σημερινός Περιφερειάρχης δεν "βόλευε" και δεν έδινε "θέσεις" ή απευθείας....αναθέσεις χιλιάδων Ευρώ, απο τους σημερινούς υποστηριχτές του, ποιοί θα ήταν μαζί του; Το ερώτημα ισχύει και για τον Κώστα Κουρτίδη και για τον Νίκο Ευφραιμίδη αλλά και για τον Δημήτρη Γαλανόπουλο...) 

....

Και το πιο ωραίο...Σε ερώτηση «Ποιος έχει την ευθύνη για το κλείσιμο των συνόρων, ο Χρήστος Μέτιος απάντησε χωρίς…απάντηση. «Είναι ξεκάθαρο ποιος έχει την ευθύνη. Για τα σύνορα ποιος έχει την ευθύνη; Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι δίπλα στην πολιτεία». 

-Μόνο που ένα ΜΗΝΑ πριν σε ενημέρωσε κύριε Μέτιο ο βουλευτής Καβάλας κ.Πασχαλίδης για το ....ΧΑΟΣ που βρήκε στη Νυμφαία, αλλά στου κουφού την πόρτα! ΤΙΠΟΤΑ δεν έκανες! Και μας "κουνάς" και το δάχτυλο απο πάνω....! 

.......

*Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, την Τετάρτη επιβλήθηκε 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας στη Δραμα καθώς και επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.

Συνολικά στην ΑΜΘ επιβλήθηκαν 10 πρόστιμα για παράνομη μετακίνηση και 4 για Μάσκα.

.....

*Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, στην Ξάνθη έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 33.838 εμβολιασμοί ενώ 12.721 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Όχι και άσχημα, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα.

……

Σχεδόν σε  επίπεδο Ξάνθης και η Ροδόπη μετρά μέχρι στιγμής 33.418 εμβολιασμούς και 12.255 πολίτες που έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

……

*Πολύ καλύτερα πάει ο Έβρος, στον οποίο έχουν ολοκληρωθεί 57.514 εμβολιασμοί ενώ συνολικά 22.486 πολίτες έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Σχεδόν δηλαδή οι διπλάσιοι…

……

*Συστάσεις του γνωστού γυρολόγου κομμάτων και παρατάξεων και φυσικά και του Δήμαρχου Τσέπελη, Γιάννη Σιδηρόπουλου, για  τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου:

«Καλό είναι λοιπόν να ξέρουν οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες ότι η αντιγραφή και αναπαραγωγή των κεντρικών θέσεων του κόμματος επί παντός επιστητού είναι συνηθως χασομέρι. Πολιτική είναι να αφουγκράζεσαι ποιο είναι το ένα και σοβαρό τοπικό πρόβλημα, να γνωρίζεις τις χειροπιαστές συνέπειες ώστε να κάνεις πραγματική αλλά και χρήσιμη πολιτική. Αυτό ίσως αναδεικνύει και τη βασική αδυναμία των τοπικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτυπώθηκε περίτρανα σε όλες τις τελευταίες εκλογικές μάχες (θετικά και αρνητικά) για τη γείωση με την κοινωνία και την πραγματική οικονομία».

……

*Καλό είναι Giannis να πεις τι επακριβώς θέλεις… και κυρίως, ποιόν εκπροσωπείς. Τον Ευρωβουλευτή σου ή τον… εξαφανισθέντα από προσώπου γης Στάθη  Γιαννακίδη όπου μετά  τις εκλογές… είναι άφαντος από παντού;

Εκτός αν έχεις εμμονές για τον γραμματέα, επειδή δεν συμβαδίζει με τα… γούστα σου!

……

*Δεν θέλω να κρίνω τον προπονητή της Ξάνθης Μπάμπη Τενέ, ωστόσο πριν καν ξεκινήσουν τα μπαράζ να βγαίνεις και να αναγνωρίζεις την… ανωτερότητα του Παναιτωλικού και χωρίς λόγω να δείχνεις ευθύς εξ αρχής ηττοπάθεια…;

Η οποία μάλιστα είναι ευθέως αντίθετη με το «πανηγυρικό» κλίμα που επικράτησε μετά τη νίκη με τον Λεβαδειακό…;!

Εκτός αν ο προπονητής το έχει «δέσει» από τώρα ότι ναι μεν θα γίνουν τα μπαράζ, αλλά η άνοδος μετά τις εξαγγελίες Αυγενάκη, είναι σχεδόν σίγουρη… Όλες οι ελπίδες δηλαδή στον Λευτέρη πλέον;!

……

*Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση εξαπάτησης εφημέριου Ιερού Ναού στο νομό Καβάλας, που διαπράχθηκε την 18-5-2020 το πρωί. Αναλυτικότερα, άγνωστη δράστιδα προσποιούμενη την υπάλληλο της Πρόνοιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εφημέριο και προφασιζόμενη την οικονομική ενίσχυση οικογένειας, κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του δράστη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

 

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές δικύκλων στο Ν. Ροδόπης -2 Ανήλικοι οι δράστες


Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής τέσσερις (4) κλοπές δικύκλων που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 10 έως 19-5-2021 στο νομό Ροδόπης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο (2) ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (19-5-2021) το απόγευμα, σε οικισμό της Ροδόπης, από τους παραπάνω αστυνομικούς.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει από την πόλη της Κομοτηνής.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι οι δύο δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, είχαν αφαιρέσει άλλες δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο από το νομό Ροδόπης.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Νέα αυτοκτονία στην Κρήτη


Τα περιστατικά αυτοκτονιών στην Κρήτη παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς από την περασμένη εβδομάδα μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ, πέντε άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Το τελευταίο περιστατικό αφορά σε έναν 41 ετών Βούλγαρο ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος με ένα σχοινί, μέσα στο σπίτι όπου διέμενε, στον Πλατανιά Χανίων.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη 40χρονη συγκάτοικό του, η οποία ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, όμως ήταν αργά.

Όπως δήλωσε πρόσφατα στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης Αλέξανδρος Βγόντζας, η Κρήτη εμφανίζει διπλάσια σχεδόν ποσοστά αυτοκτονιών σε σχέση με τα ποσοστά άλλων ελληνικών περιφερειών, τονίζοντας την ανάγκη ίδρυσης Κέντρου Παρέμβασης στην Κρίση, με έδρα το Ηράκλειο, πρόταση που έχει ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχει ικανοποιηθεί.

Πηγή: e-kriti.gr

Αναζητείται 43χρονος το σκάφος του οποίου βυυθιστηκε στη θαλάσσια περιοχή Νέων Κερδλίων, κοντά στον Σρυμόνα!  


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της 19/, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού, για περιστατικό βύθισης του Ε/Π – Α/Κ σκάφους “ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ” Σ.Ι. 554 Β΄ στη θαλάσσια περιοχή Νέων Κερδυλίων, κοντά στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου εντόπισαν στην ακτή Κερδυλίων μία 43χρονη ημεδαπή έχοντας τις αισθήσεις της, η οποία επέβαινε σε ανωτέρω σκάφος. Η 43χρονη ανέφερε ότι

επί του Α/Κ σκάφους επέβαινε και ο 43χρονος ημεδαπός σύζυγος της, τον οποίο είδε να προσπαθεί να κολυμπήσει, μετά την βύθιση του σκάφους και έκτοτε αγνοείται. Στη συνέχεια η 43χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας και από εκεί στο Νοσοκομείο Σερρών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας - Ιερισσού – Σταυρού και Θάσου και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τεσσάρων (04) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός ελικοπτέρου SUPER PUMA της Π.Α., πέντε (05) Α/Κ σκαφών, ενός ιδιωτικού σκάφους, ενός ιδιώτη δύτη και περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδας ιδιωτών από ξηράς, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: 2 Έλληνες μετέφεραν με ΙΧ αυτοκίνητο 142 γραμμάρια ηρωίνης


Συνελήφθησαν την Τετάρτη (19-5-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη μεταφορά ναρκωτικών στον Έβρο με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους από τους δύο δράστες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτής εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής με κατεύθυνση τον Έβρο και να μεταφέρουν ποσότητα ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ‘NORMAN’ στο όχημα, εντόπισαν σε ειδική κρύπτη στο κάτω μέρος του μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 142 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.  

 

ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη το Σάββατο 22/5 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης


Η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ και η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών στην Παλαιστίνη και να περιορίζονται στην έκδοση ανακοινώσεων. Οφείλουμε εδώ και τώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με όσους αγωνίζονται για ειρήνη και δικαιοσύνη. Πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας αναμεσά τους και πολλά παιδιά, να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες. Στηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο ρόλο της ως γέφυρα στην περιοχή, με ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη, την ασφάλεια και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τους ευαίσθητους πολίτες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 22/5 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

 

Δράμα: Χώρισαν και την διασύρει με απόρρητο υλικό στους συγγενείς της!


Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Το ζευγάρι είχε μια εξαιρετική σχέση, αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν. Όμως, ο άνδρας, ο οποίος δηλώνει πλέον μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, φέρεται να αποφάσισε να την εκδικηθεί μέσω του Διαδικτύου, δημοσιοποιώντας τις επίμαχες φωτογραφίες της.

Μέσα σε λίγο καιρό άρχισε να στέλνει γυμνές φωτογραφίες της ακόμη και σε συγγενείς της άτυχης κοπέλας, η οποία κατήγγειλε το συμβάν και έκανε μήνυση, με την υπόθεση πλέον να οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες, όπως αποκαλύπτει στο enanews.gr

«Το επίμαχο υλικό το έλαβε πολύς κόσμος. Ακόμη και άτομα τα οποία γνωρίζω και δεν μιλάω. Ξέρω μόνο το όνομά τους και έλαβαν αυτό το υλικό. Το επίμαχο υλικό το συνόδευε υβριστικό περιεχόμενο» κατέθεσε η γυναίκα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δράμας. Η δικογραφία με τις σχετικές καταθέσεις έχει ήδη υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Μάλιστα, καταθέσεις στους αστυνομικούς έδωσαν ακόμη και τα συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία επιβεβαίωσαν πως έλαβαν τις γυμνές φωτογραφίες της άτυχης κοπέλας.

 

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »