*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Απριλίου

Πάλι χωρίς μάσκα ο "Βασιλιάς" και ο έμμισθος ειδικός σύμβουλος του Τσιτιρίδη στα Άβδηρα; Άπαιχτος πάλι ο Φανουράκης...

10 Απριλίου


Χωρίς μάσκα και πάλι ο ...«γυμνός» βασιλιάς στην Ξάνθη!!! Και χωρίς μάσκα, δίπλα του και ο έμμισθου ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Αβδήρων Γ. Τστιριρίδη, Παναγιώτη Μπαρδάκη απο τη Μάνδρα!

Ισονομία… ισοπολιτεία!!! Βάλατε πρόστιμα κύριε Αστυνομικέ διευθυντά για την αθλιότητα και το θράσος του "βασιλιά" που συνεχίζεται;;;!!!  

(σ.σ. Εκτός αν η φωτογρφαφία είναι...πριν την πανδημία και απλά ο "βασιλιάς" που αναζητεί...."μεροκάματο" και απο τον Γ. Τσιτιρίδη, άρχισε απλά  τις βόλτες απο τώρα στα Άβδηρα για τα Δημοκρίτεια...Περιμένουμε να ενημερωθούμε απο τον Μπαρδάκη)

………………………………………….

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1


«Είναι αίσχος και ντροπή να γυρίζουμε σε εποχές ομηρίας, σε εποχές που θυμίζουν «Μαυρογιαλούρο», για τον Δήμο μας. Ναι μεν υπάρχει ο κορωνοϊός κι αυτό το fast track διαδικασιών, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να εκμεταλλεύεσαι τον νόμο για να κάνεις τη δουλειά σου».

(Από την καταγγελία του πρώην δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου για τις 92 προσλήψεις στον Δήμο Τσέπελη)

-Η μισή ντροπή δική τους και η μισή... των υπαλλήλων που βάζουν αδέλφια, ανεψιούς και των... «βολεμένων» που με τον τρόπο αυτό μπαίνουν στο Δήμο.

………………………………………….

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2


«1. Πότε προτίθεται να στελεχώσει το ΓΝ Ξάνθης με το απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου;

2. Για ποιον λόγο δεν λειτουργεί η ΜΕΘ του Γ.Ν. Ξάνθης εδώ και δύο μήνες και σε τι οφείλεται η τόσο μεγάλη καθυστέρηση;».

(Από την ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν για το Νοσοκομείο Ξάνθης)

-Για ποιο λόγο κύριοι βουλευτές-γιατροί Μπαράν Μπουρχάν και Σπύρο Τσιλλιγγίρη... που δυο μήνες τώρα δεν φέρατε το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων;

 

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

*«Κάθε άλλο παρά για… «κουκούλωμα» (όπως κάποιοι βιάστηκαν να αναφέρουν) πηγαίνει η ιστορία που αφορά στο οικονομικό σκάνδαλο του Νομικού Προσώπου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης, ύψους 64.631,62 ευρώ (συνολικά) κατά τα έτη 2014 – 2017, το οποίο προχωρά νομικά, όπως επιβεβαιώνουν μιλώντας στην «Θ», τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, όσο και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης»

-Προχώρησαν... νομικά αλλά παρέπεμψαν το θέμα στον.... Ξανθιώτη Αναπληρωτή Επίτροπο Τριαντάφυλλο Πετεινίδη! Κι όχι στους Εισαγγελείς! 

Αφελές ερώτημα τον τον Θωμά και τον Χασάν Ογλού Φερτούν! Οι ....Νομιμοί το "συμβούλευσαν" αυτό στους ...Τσέπελη-Πάνο Αμβροσιάδη; Και με...ειδική γνωμάτευση ή άνευ;

......

 

*Κι αφού Τένη μου δεν θέλουν το ...«κουκούλωμα» γιατί ο Δήμαρχος Τσέπελης πήγαινε στο καφενείο του Σαρχόση αφήνοντας το τζιπ του Δήμο Ξάνθης σε... διπλή γραμμή προκειμένου να συναντήσει και τον Τάσο Θεοδωρίδη και να τον διαβεβαιώσει να... ΜΗΝ ανησυχεί; Μπορείς να μας ενημερώσεις κι εμάς για να το μάθουμε;

(σ.σ. Ήταν το βράδυ που μετά πήρε το τζιπ και τράβηξε στα Κιμμέρια με την γραμματέας για να πιούν τσίπουρο ....) 

....

*Και κάτι άσχετο με τα παραπάνω....αλλά κι επειδή Σάββας Μελισσόπουλος και Λύρατζης που δήθεν...θέλουν την "κάθαρση" με αφορμή συγκεκριμένη υπόθεση που έχει σχέση με το κέντρο πολιτισμού (κυρίως) και τα τοιαύτα...!

Μια και κάθετη είναι η απάντησή μου. Εμένα με ενδιαφέρει να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και ΜΟΝΟ την αλήθεια! Τίποτε άλλο....Κι ας το εμπεδώσουν αυτό, γιατί η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ οδήγησε το δήμο μας στο σημερινό χάλι!

.......

*Τι σας έλεγα οτι δια μέσω....Δήμου Τρικάλων θα έμπαινε στο γήπεδο ο Φανουράκης για να δει το παιχνίδι Τρίκαλα-Ξάνθη 0-0; 

Πριν αλέκτωρ λαλήσει...με επιβεβαίωσε ο ίδιος με φώτο μέσα απο το γήπεδο, μαζί με την αντιδήμαρχο δημοσίσων σχέσεων του Δήμο Τρικάλων!

-Μπράβο Μανώλη....γιατί και πάλι τα κατάφερες! Αναρωτιέμαι μόνο αν στο Δήμο Τρικάλων πήγε με τον  Άρη τον "Λαδόκολλα" ή μόνος....!

(σ.σ. Αλήθεια, δεν ξέρανε εκεί στο Δήμο Τρικάλων τι εστί Φανουράκης, δεν ρώταγαν να μάθουνε;)

.....

*Και κάτι που μου έκανε εντύπωση μεγάλη. Σύμφωνα λοιπόν και με το φιλικό Μέσον του Δήμαρχου Τσέπελη, έχουμε και λέμε για την λεγόμενη «ατασθαλία» του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας την παρακάτω αποκάλυψη:

-Για το έτος 2014 δαπάνες 34.003,42 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

-Για το έτος 2015 δαπάνες 11.766,11 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

-Για το έτος 2016 δαπάνες 12.043,25 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

-Για το έτος 2017 δαπάνες 6.818,84 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

-Και ερωτώ λοιπόν. Τ έτος 2014, ποιοι διετέλεσαν αντιδήμαρχοι Ξάνθης; Και ποιοι προσκλήθηκαν να καταθέσουν από την κυρία Κατερίνα Μανά;

-Γιατί η υπάλληλος που κατηγορείται και προσπαθούν κάποιοι να της «χρεώσουν» όλο το έλλειμμα 64.631,62, αποκάλυψε όπως έμαθα ότι, «δυο πρώην αντιδήμαρχοι, πήραν δανεικά κι...αγύριστα έκαστος από 10.000 ευρώ! Αλήθεια ή ψέματα;

Αλλά θα επανέρθω.

........

*

*Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευή ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 2747. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 78 συμπολίτες μας. Στους 790 οι διασωληνωμένοι.

....

*Και αναλυτικότερα. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανιχνεύθηκαν συνολικά 77 νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία εντοπίστηκαν ανά Περιφερειακή ενότητα ως εξής:

Δράμα 5

Έβρος 21

Θάσος 1

Καβάλα 24

Ξάνθη 9

Ροδόπη 17

-Από το 1-3 κρούσματα, στα 22, στα 14, στα 11 και χθες 9! Συν την αύξηση +88 στο γεννητικό υλικού του κορονοϊού....ε! Δεν είμαστε και τόσο καλά!

……

*O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι, Το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 από τις 09:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ rapid test, στην πλατεία της Λαϊκής Αγοράς, στο σπιτάκι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου και κάθε ημέρα, έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, από τις 09:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ rapid test, στην Πλατεία Δημοκρατίας ( κεντρική πλατεία Ξάνθης) και σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

13.811 οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη – Μόνο 4.746 με τη δεύτερη δόση στο Νομό Ξάνθης. 21,711 στο Νομό Καβάλας, 15.810 εμβολιασμοί στη  Δράμα!

Σε σχεδόν 14.000 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην ΠΕ Ξάνθης, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που διατηρεί στη βάση του το Υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα στην Ξάνθη έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13.811 εμβολιασμοί, ωστόσο μόλις 4.746 είναι οι πολίτες που έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση και πρακτικά έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εμβολιασμού.

Αναλυτικά οι εμβολιασμοί στην Περιφέρεια ΑΜΘ

    ΠΕ ΕΒΡΟΥ 28.231 (+646 την 08/04/2021)

    ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ       21.741 (+640 την 08/04/2021)

    ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ          15.810 (+367 την 08/04/2021)

    ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ          13.811 (+367 την 08/04/2021)

    ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ        13.293 (+461 την 08/04/2021)

    ΠΕ ΘΑΣΟΥ            2.041 (+144 την 08/04/2021)

Νατάσα Γκαρά: «Η Κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία χωρίς σχέδιο κι ασφάλεια»


Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς σχέδιο κι ασφάλεια, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Τα σχολεία ανοίγουν έτσι όπως έκλεισαν, παρότι καταγράφονται νέα αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και σε αριθμό διασωληνωμένων.

Πετούν το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» σε καθηγητές, μαθητές και γονείς, μέσω των ανεπαρκών self-test, ενώ παράλληλα διατηρούν τη λειτουργία τμημάτων των 25 παιδιών.

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη τις παλινωδίες της Κυβέρνησης σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Η έλλειψη ενός σοβαρού σχεδίου, για τη μέγιστη δυνατή υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία, είναι πασιφανής.

Οφείλουν άμεσα να εκπονήσουν πρόγραμμα εμβολιασμού του συνόλου των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολικών μονάδων. Οφείλουν να διασφαλίσουν δωρεάν αξιόπιστα τεστ για τη μαθητική κοινότητα και να λάβουν μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Τέλος, η Κυβέρνηση οφείλει να δεσμευτεί απέναντι στους μαθητές του Λυκείου ότι δεν θα εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αφήνει εκτός Πανεπιστημίων τουλάχιστον 24.000 υποψηφίους. Οφείλει να σκύψει και να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »