*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Απριλίου

Η απάντησή μας στο «λιβανιστήρι» δελτίο τύπου του γιατρού-βουλευτή το ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν; Μα η ανακοίνωση του Σωματείου Νοσηλευτών Νοσοκομείου Ξάνθης!!!

08 Απριλίου

*Ο ιδιώτης γιατρός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν, είδε μόνο την...διοικήτρια του Νοσοκομείου και μετέφερε στα ΜΜΕ μόνο αυτά που του είπε αυτή. Ούτε τους Νοσοκομειακούς γιατρούς δεν ζήτησε να δει, ούτε τους νοσηλευτές! Προφανώς του αρκούσαν αυτά που του είπε η κυρία  Έλενα Ροφαέλα!  Ίσως γι' αυτό το λόγο άλλωστε δεν έκανε και καμία ερώτηση στη Βουλή για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατάσταση που επικρατεί ΣΗΜΕΡΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης! Αλλά και το ότι η ΜΕΘ είναι ΚΛΕΙΣΤΗ εν καιρώ πανδημίας, εδώ και δυο μήνες και παρά τις εκκλήσεις των Νοσοκομειακών γιατρών Φιλίππου και Γεωργίου, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ παντελώς να κάνει μια ερώτηση στη Βουλή!

 

ΤΟ ΚΙΝΑΛ Ξάνθης μας είναι αδιάφορο!

Στην Περιφέρεια ο υποψήφιός της Περιφερειάρχης ΑΜΘ στις εκλογές του 2019, από σφόδρα κατήγορος του κ.Μέτιου, για μια έμμισθη θέση, έγινε…Αντιπεριφερειάρχης του! .

Στη Ξάνθη ο γιατρός βουλευτής του Μπαράν Μπουρχάν, είναι εμφανές ότι «φλερτάρει» μάλλον με τη….Νέα Δημοκρατία, ή οι επαγγελματικές του σχέσεις με το Νοσοκομείο Ξάνθη ως ψυχίατρος, ενδεχομένως να τον «επηρεάζουν» ως πολιτικό και βουλευτή…Άλλως δεν εξηγείται να μην κάνει μια ερώτηση για την ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης εδώ και δυο μήνες! Ψ

Και αυτό ωστόσο μας είναι αδιάφορο!

Ο Μπαράν Μπουρχάν ωστόσο ως ΠΡΟΣΩΠΟ μας είναι συμπαθής, γιατί σε σχέση με τους άλλους δυο βουλευτές του Νομού Ξάνθης, εμφανέστατα και είναι πιο δραστήριος αλλά και πιο φιλικός στις ανθρώπινες σχέεσεις του!

Εκεί που διαφωνούμε ωστόσο ριζικά (σ.σ. Και με ειλικρινή απογοήτευση…),ήταν οι δηλώσεις του μετά τον εμβολιασμό του στο Νοσοκομείο Ξάνθης την Τετάρτη 7 Απριλίου και το «θρηνώδες» δελτίο τύπου που μας έστειλε το πολιτικό του γραφείο  και δημοσιεύω αυτούσιο!

‘Εστω κι αν το «ύφος» και το λιβανιστήρι του κειμένου στη διοίκηση, ενδεχομένως να προκαλεί ανάλογα …»αλλεργικά» συναισθήματα και στους συντρόφους του στο  ΚΙΝΑΛ Ξάνθης.

Αν υπάρχει βέβαια ΚΙΝΑΛ, γιατί έχουμε να πάρουμε δελτίο τύπου από την ημέρα που ο Σωκράτης Ξυνίδης ενώ ξεκίνησε με τόσο ενθουσιασμό την δραστηριότητά του ως «εκπρόσωπος τύπου», ξαφνικά την …«διέκοψε»  για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει και δεν μας πέφτει ο λόγος!

Από σεβασμό ωστόσο και μόνο στο ΠΡΟΣΩΠΟ του κυρίου Μπαράν Μπουρχάν του δίνουμε την πρέπουσα ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο λίαν «επιεικώς» ….«λιβανιστήρι» ΔΕΛΤΙΟ τύπου που έστειλε στα  ΜΜΕ…

 -Με την απάντηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης την ίδια ακριβώς μέρα που επέλεξε και ο ίδιος να μας στείλει το δελτίο τύπου του. Δηλαδή την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Οι αναγνώστες μας, ας κρίνουν δικαίους και αδίκους.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ! 


Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ο Βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου

 

Σήμερα ήρθε και η δική μου σειρά για εμβολιασμό κατά του Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, τηρώντας απαρέγκλιτα τον προγραμματισμό του υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το ηλικιακό πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί.

 

Η συμμετοχή όλων μας στην εμβολιαστική διαδικασία, την οποία προτρέπω να ακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μου, θα είναι και το εφαλτήριο της επανόδου της κοινωνία μας στον φυσιολογικό ρυθμό ζωής που επιζητούμε όλοι μας.

 

Η διαχείριση της πανδημίας δεν θέλει πυροτεχνήματα και μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα  τα οποία υιοθετεί πανηγυρικά η Κυβέρνηση αλλά σοβαρότητα, σχεδιασμό και άμεση υλοποίηση των ιατρικών μεθόδων που επιτάσσει το κοινό καλό.

 

Αφορμής δοθείσης θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης για την οργάνωση καθώς και για την άψογη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου που λειτουργεί σε αυτό. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με την Διοικήτρια κα. Ροφαέλα για ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου μας, τα κρούσματα και το πολύκροτο θέμα που έχει ανακύψει με την ΜΕΘ. Με ενημέρωσε δε, πως η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται όλο και καθημερινά στην Ξάνθη αλλά και στην ευρύτερη Περιφέρεια ΑΜΘ και ότι προσέρχονται για εμβολιασμό περίπου 200 άτομα ημερησίως.

Από πλευράς μου θέλω να τονίσω πως οι επόμενες ημέρες εγκυμονούν τον κίνδυνο της διασποράς στην κοινότητα.

Όπως διαπίστωσα, το τμήμα επειγόντων για Covid-19 είναι σε πλήρη εγρήγορση ενώ η ΜΕΘ του νοσοκομείου που αριθμεί 7 κλίνες πλήρως εξοπλισμένες, δεν λειτουργεί λόγω  έλλειψης προσωπικού (Ενταντικολόγων). Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης για να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τους ασθενείς χρειάζεται στο σύνολο τέσσερις Εντατικολόγους και αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις δύο. 


 Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι απαιτούμενες θέσεις και σύμφωνα με τα όσα μου εξέθεσε η Διοικήτρια αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να λυθεί το θέμα και να τεθεί πλέον σε λειτουργία η ΜΕΘ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα περιστατικά Covid - 19 παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Εμείς επιμένουμε και είμαστε εδώ. Με τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας:

 

    • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

 

    • Ενιαίο συντονιστικό κέντρο

 

    • Όχι μικτά νοσοκομεία.

 

    • Άμεση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ, με άμεσες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και αύξηση των αμοιβών των γιατρών με ένταξή των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

 

    • Επιτάχυνση των εμβολιασμών για την έξοδο από την υγειονομική κρίση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΘ ΚΑΙ…ΑΔΕΙΕΣ!



Ξάνθη 7/4/2021

Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου και λόγω των κρίσιμων συνθηκών που επικρατούν στο χώρο της Υγείας, σαν σωματείο εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου  Ξάνθης θεωρούμε καθήκον μας να επισημάνουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως εργαζόμενοι.

Εδώ και ένα χρόνο το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου ρίχτηκε στη μάχη για την αντιμετώπιση της Πανδημίας με βαρύ αίσθημα ευθύνης σε συνθήκες πραγματικού πολέμου, χωρίς να λυγίσει. Αυτό που θα περιμέναμε από την Πολιτεία θα ήταν εκτός από τα χειροκροτήματα η έμπρακτη ανταμοιβή του προσωπικού που δουλεύει εδώ και 6 μήνες χωρίς άδειες και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Χρόνια αιτήματα όπως η δημιουργία ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, η ένταξη στα βαρέα και το ειδικό μισθολόγιο παραμένουν στάσιμα και ο εμπαιγμός συνεχίζεται.

Εδώ και καιρό παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία, των κλινικών του Νοσοκομείου με αποκορύφωμα το κλείσιμο της ΜΕΘ για περισσότερο από δύο μήνες σε μια χρονική στιγμή, που οι ΜΕΘ βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Διεκδικούμε:

Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου με νόμιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλου του Επικουρικού και του προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ.

Την ένταξη στα Β.Α.Ε με την αναγνώριση όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τον χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από Covid-19 ως εργατικό ατύχημα

Ισχυρή δημόσια υγεία και επαρκή χρηματοδότηση.

Αύξηση μισθών και χορήγηση δώρου Πάσχα σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Άρση της αναστολής αδειών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Η Πρόεδρος Πλαστήρα Θεοδώρα

Η Γραμματέας Παπαδοπούλου Εριφύλλη.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »