*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Απριλίου

Με την ομάδα των...Τρικάλων μπήκε στο γήπεδο ο...ΑΟΞάρας Φανουράκης! Τι είπε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης για τη Ξάνθη!

10 Απριλίου


*Η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν έχει ακόμα αρθεί, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης βρήκε τον τρόπο να βρεθεί στα Τρίκαλα για τον αγώνα του ΑΟΞ με τα Τρίκαλα!!!

Ο ίδιος δεν πήγε με την αποστολή της ομάδας της Ξάνθης, την ίδια στιγμή που μέλη της διοίκησης του ΑΟΞ δεν κατάφεραν να πάνε με εξαίρεση τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Τάσο Γιαμουρίδη (ακόμα και ο Ανδρέας Γκλαβίνης έμεινε στην Ξάνθη), αλλά ως συνήθως προσκεκλημένος της αντίπαλης ομάδας, στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα… Τρίκαλα!

Το πως πήγε εκεί διασχίζοντας έξι νομούς, ενώ κανονικά απαγορεύεται να φεύγεις από τα όρια της κάθε περιφερειακής ενότητας λόγω Covid;

-Όπως αποκάλυψε ο ίδιος το ταξίδι ήταν… «υπηρεσιακό».

-Ο Φανουράκης με την ιδιότητα του αναπληρωτή δημάρχου και αυτήν του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης συναντήθηκε στα Τρίκαλα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

……


*Και διαβάστε την αποκαλυπτική συνέχεια για το πώς ο Μανώλης Φανουράκης μπήκε στο γήπεδο για τον αγώνα!

Ο Ξανθιώτης αντιδήμαρχος ύστερα από «πρόσκληση» της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων των Τρικάλων Έφη Λεβέντη παρακολούθησε μαζί της τον αγώνα ΑΟ Τρίκαλα- ΑΟ Ξάνθη για την 19η αγωνιστική της Super League 2.

……


*Μάλιστα, ο ίδιος ο Φανουράκης φρόντισε να διαφημίσει και να δικαιολογήσει την παρουσία του στο γήπεδο των Τρικάλων με μια ανάρτηση στο facebook:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σε πολύ καλό κλίμα, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Δήμαρχό μας Μανώλη Τσέπελη και τον Θεσσαλό Δήμαρχο.

Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό των έξυπνων πόλεων, όπου στην νέα αυτή ψηφιακή εποχή, οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μας οδηγούν σε καινοτόμες, έξυπνες και ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα που αφορούν στην κοινωνική και προνοιακή πολιτική των ΟΤΑ, ανταλλάσσοντας απόψεις για πιθανή συνεργασία των Δήμων μας, σε επιμέρους τομείς.

Στη συνέχεια, με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσιών Σχέσεων Έφη Λεβέντη  παρακολουθήσαμε τον αγώνα Τρίκαλα-Α.Ο.Ξάνθης, για την 19η αγωνιστική της Super League 2...

Μπορεί το παιχνίδι να μην ανέδειξε νικητή, ωστόσο έχω την αίσθηση πως οι δύο Δήμοι θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε μερικές...

ενδιαφέρουσες φάσεις στο «γήπεδο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των Δημοτών μας…».

……

*Ερώτημα κρίσεως...! Ξέρουν εκεί στο Δήμο Τρικάλων, τι...εστί Φανουράκης; 


*Σε μία εξομολόγηση – ποταμό, στην έντυπη έκδοση της LIFO, ο διεθνής Έλληνας μπασκετμπολίστας Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε για την καριέρα του, την ζωή του και όλα όσα έζησε ως αθλητής μέχρι την αποχώρηση από τα παρκέ.

Ξεκινά μάλιστα την εξιστόρηση από τα χρόνια που ήταν στην Θράκη με την οικογένειά του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ξάνθη!

Αποκαλύπτει ότι ιδιαίτερα στα παιδικά του χρόνια βίωσε περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων αλλά και ότι ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζει αγοραφοβία.

Αφιερώστε χρόνο και διαβάστε το, αξίζει τον κόπο:

«Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι γεννήθηκα στην Καβάλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι γεννήθηκα στο Καμερούν, όταν ο πατέρας μου ήταν εκεί και δούλευε ως πολιτικός μηχανικός. Ήρθα πολύ νωρίς στην Αθήνα. Έμενα στο Γαλάτσι, με την οικογένεια του πατέρα μου, τα ξαδέρφια μου, τους θείους μου. Λόγω της δουλειάς του μετακομίσαμε σε διάφορες περιοχές. Πήγαμε στην Ξάνθη, μείναμε για ένα μικρό διάστημα στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη. Η Καβάλα είναι το μέρος όπου έμεινα τα περισσότερα χρόνια και έκανα πολύ ωραίες φιλίες. Εκεί ήμουν από τη Δ’ Δημοτικού μέχρι το λύκειο.

Ως πιτσιρικάς δεν είχα καμία απολύτως σχέση με το μπάσκετ, δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με αυτό. Η πρώτη μου επαφή ήταν στην Ξάνθη, όταν ήμουν στη Β’ Δημοτικού, που είχα πάει σε μια ακαδημία. Όταν έφυγα από την Ξάνθη, δεν ασχολήθηκα ξανά. Στην Καβάλα με βρήκαν τυχαία. Είχα πάει στον Αστέρα Καβάλας, αλλά δεν είχα δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσπάθησα να φύγω αποκεί και κατέληξα να παίζω κάποια στιγμή στον Ηρακλή. Ήταν μια ασχολία όπως οι ξένες γλώσσες, κάτι για να απασχολούμαι μέσα στην ημέρα».

Ο Ιούδας!

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »