*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Φεβρουαρίου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος έδωσε... απαρτία (!) στον Τσέπελη για να περάσει εργολαβία ενός εκατομμυρίου ευρώ!

27 Φεβρουαρίου


 *Εργολαβία νός εκατομμύριου ευρώ πέρασε στην δια Περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτρροπής, χάρις στη ...συμμετοχή του Μπάμπη που το ψήφισε μάλιστα! Γελάει και το παρδαλό κατσίκι...

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος σε ένα ακόμη ρεσιτάλ διγλωσσίας και αναξιοπιστίας, έδωσε με την ψήφο του απαρτία στον Δήμαρχο Τσέπελη να περάσει την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης η εργολαβία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για το «Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά» για την αποκατάσταση του νεοκλασικού κτηρίου!!!

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης συνεχίζεται να φέρεται «κουτοπόνηρα» ως... Μπάμπης, λέγοντας άλλα από μπροστά και άλλα από πίσω!  Προκαλώντας για μια ακόμη φορά την γενική θυμηδία! Δυστυχώς!!!

Συγκεκριμένα σε δια περιφοράς, έκτακτης, συνεδρίασης, της Οικονομικής Επιτροπής, στις 25 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και ώρα έναρξης 14:00- 14:45 ώρα λήξης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18, το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του», την αριθμ.πρωτ.9525/2-7-2020 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τις αριθμ.18318/13-3-2020 40/-31-3-2020, 163/33282-29.05.2020, 60249/22-9-2020 και 427/77440/13-11-2020 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ, λόγω στενών χρονικών περιθωρίων επίλυσης των ζητημάτων στο παρακάτω θέμα, της ημερήσιας διάταξης υπήρχε ένα και μοναδικό θέμα με τον εξής τίτλο! «Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Αθηνά - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» (Ε.Κ. Αθηνά) και του Δήμου Ξάνθης, για την υλοποίηση της Πράξης «Αποκατάσταση του νεοκλασικού κτιρίου του ερευνητικού κέντρου Αθηνά στην παλιά πόλη της Ξάνθης», Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ξάνθης, ως φορέα υλοποίησης με τον αναπληρωτή του, Εξουσιοδότηση του Δήμαρχου Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης)

-Απαιτούνταν για να περάσει η συγκεκριμένη εργολαβία 6 ψήφους, δηλαδή τα 3/5 του σώματος!!!

Και επί της ουσίας:

-Ενώ λοιπόν ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ πλειοψηφία των 2/3 των μελών για να απαρτία στη συνεδρίαση ήταν παρόντες οι 5 της παράταξης του Δημάρχου Τσέπελη και από την αντιπολίτευσης μόνο ο... Δημαρχόπουλος. Που ψήφισε μάλιστα και το έργο και πέρασε ΟΜΟΦΩΝΑ με 6 ψήφους! Άπαιχτος...!

Ιδού τα στοιχεία από το πρακτικό της συνεδρίασης:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

1. Τσέπελης Εμμανουήλ (Πρόεδρος)

2. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος

3. Ελευθεριάδης Απόστολος

4. Ζερενίδης Ιωάννης

5. Μπεκήρ Ογλού Σουά

6. Φανουράκης Εμμανουήλ

ΑΠΟΝΤΕΣ

1. Παπαδόπουλος Κυριάκος

2. Παπαχρόνης Ιωάννης

3. Σταυρακάρας Παναγιώτης

-Και το δικό μας σχόλιο! Άξιος της μοίρας του!!! Τίποτα άλλο...

 

ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ

Άρθρο 6

ΕΥΘΥΝΗ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Φορέας Υλοποίησης ευθύνεται καθόλη τη διάρκεια της παρούσας προγραμματικής σύμβασης έναντι του Κυρίου του Έργου για την καλή εκτέλεση των καθηκόντων του. Έναντι τρίτων ο Φορέας Υλοποίησης ευθύνεται εις ολόκληρο από κοινού με τον Κύριο του Έργου, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Άρθρο 7

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Ο Φορέας Υλοποίησης εκπροσωπεί δικαστικώς και εξωδίκως τον Κύριο του Έργου έναντι των τρίτων κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Άρθρο 8

ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ – ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ

Η παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους της παρούσας σύμβασης, οι οποίοι θεωρούνται όλοι ουσιώδεις ή η παράβαση των διατάξεων του νόμου και της καλής πίστης από οποιοδήποτε από τα συμβαλλόμενα μέρη, παρέχει στο άλλο μέρος το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση και να αξιώσει κάθε θετική ή αποθετική ζημία του.

Άρθρο 9

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων της παρούσας, συνομολογουμένων όλων ως ουσιωδών, πραγματοποιείται μετά από απόφαση των αρμοδίων οργάνων των συμβαλλομένων μερών.

Άρθρο 10

ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Κάθε διαφορά μεταξύ των συμβαλλομένων μερών που αφορά στην εκτέλεση και ερμηνεία των όρων της παρούσας σύμβασης και που δεν θα επιλύεται από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της παρούσας σύμβασης, δύναται να επιλύεται από τα αρμόδια Δικαστήρια Ξάνθης.

Άρθρο 11

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

11.1 Υποκατάσταση. Απαγορεύεται ρητώς στο Φορέα Υλοποίησης η υποκατάστασή του από τρίτο για την υλοποίηση του Έργου. Αν χωρίσει υποκατάσταση, τότε ο Φορέας Υλοποίησης ευθύνεται για κάθε πταίσμα του τρίτου έναντι του Κυρίου του Έργου, ενώ συγχρόνως λύεται η παρούσα από υπαιτιότητα του Φορέα Υλοποίησης.

11.2 Πνευματικά δικαιώματα. Όλα τα έγγραφα (σχέδια, μελέτες, στοιχεία κ.ο.κ.) που θα συνταχθούν από το Φορέα Υλοποίησης (και τους προστηθέντες και αντισυμβαλλομένους του) στο πλαίσιο εκτέλεσης της παρούσας Σύμβασης και των συμβάσεων που θα υπογράψει ο Φορέας Υλοποίησης στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου θα ανήκουν στην ιδιοκτησία του Κυρίου του Έργου, ο οποίος έχει το δικαίωμα να τα επαναχρησιμοποιήσει ελεύθερα, θα είναι πάντοτε στη διάθεση των νομίμων εκπροσώπων του κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης και θα παραδοθούν στον Κύριο του Έργου κατά το χρόνο παράδοσης του Έργου ή αλλιώς κατά την καθ’ οιονδήποτε τρόπο λήξη ή λύση της Σύμβασης. Τα σχετικά πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα ρητώς εκχωρούνται στον Κύριο του Έργου χωρίς την καταβολή αμοιβής.

11.3 Εμπιστευτικότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, αλλά και μετά τη λήξη ή λύση αυτής, ο Φορέας Υλοποίησης αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη γνωστοποιήσει σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του ελληνικού και διεθνούς τύπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση του Κυρίου του Έργου, οποιαδήποτε έγγραφα ή πληροφορίες που θα περιέλθουν σε γνώση του κατά την υλοποίηση του Έργου και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.

Άρθρο 12

ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Από όλα τα ανωτέρω συνεπάγεται και συμφωνείται ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ολόκληρη η αιτούμενη και απαραίτητη χρηματοδότηση η παρούσα σύμβαση δεν θα εκτελεστεί και θεωρείται λυθείσα αυτοδικαίως και αζημίως από αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Οποιαδήποτε τροποποίηση ή παράταση της παρούσας προγραμματικής σύμβασης γίνεται μόνον εγγράφως με κοινή συμφωνία των συμβαλλομένων μερών.

Η μη άσκηση δικαιωμάτων ή η παράλειψη υποχρεώσεων από οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος ή η ανοχή καταστάσεων αντίθετων προς την προγραμματική σύμβαση, καθώς και η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων που προβλέπει η σύμβαση αυτή από οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παραίτηση των συμβαλλομένων μερών από δικαίωμα ή απαλλαγή από υποχρεώσεις τους ή αναγνώριση δικαιωμάτων στα συμβαλλόμενα μέρη, που δεν αναγνωρίζονται από αυτή την προγραμματική σύμβαση.

Αυτά συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν τα συμβαλλόμενα μέρη, σε απόδειξη των οποίων συντάχθηκε η παρούσα και υπογράφεται σε τρία πρωτότυπα, έλαβε δε κάθε συμβαλλόμενος από ένα και το τρίτο θα υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Για το Ε.Κ. Αθηνά

Βασίλειος Κατσούρος

Αντιπρόεδρος του ΔΣ

και εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή

Για τον Δήμο Ξάνθης

Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

Δήμαρχος Ξάνθης

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι: ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

-Σύνταξη και θεώρηση μελετών για τη λήψη των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων [Μ0+2, όπου Μ0 είναι η ημερομηνία υπογραφής της παρούσας] [Ε.Κ. Αθηνά]

-Έγκριση μελετών και άλλων [Μ0+2, Ε.Κ. Αθηνά]

-Οργάνωση και σχεδιασμός υλοποίησης [Μ0+2] [Ε.Κ. Αθηνά]

-Σύνταξη και Έγκριση τευχών δημοπράτησης [Μ0+2, Δήμος Ξάνθης]

-Τεχνικό Δελτίο Πράξης για υποβολή στο Ε.Π. [Μ0+3] [Ε.Κ. Αθηνά]

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

-Δημοπράτηση του έργου [Μ0+2 μήνες, όπου Μ0 είναι η ημερομηνία ένταξης]

-Κατακύρωση και επιλογή αναδόχου [Μ0+5μήνε1ς από την ημερομηνία διαγωνισμού για την ανάθεση εκτέλεσης του έργου]

-Ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του έργου [Μ0+20 2μήνες από την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσής του]

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σας προσκαλούμε σε τακτική, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση, την 2 Μαρτίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4365/2019, το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του», τις αριθμ.18318/13-3-2020, 40/-31-3-2020, 163/33282-29.05.2020, 60249/22-9-2020 και την αριθ.Πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/03-11-20 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ και το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες διατάξεις, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου "ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΗΣ" (εισηγητής Ιωάννης Ζερενίδης)

Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. & 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΕΩΝ ΕΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ & ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ" (εισηγητής Ιωάννης Ζερενίδης)

Έγκριση παράτασης του συνολικού χρόνου περαίωσης της μελέτης με τίτλο: "ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 4 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ" (εισηγητής Ιωάννης Ζερενίδης)

Παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου "Developing Ecotourism Net ίη Black Sea Region” ("Ανάπτυξη Δικτύου Οικοτουρισμού στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας") και ακρώνυμο "ECOTOURNET” του προγράμματος «Λεκάνη Μαύρης Θάλασσας 2014-2020» (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης)

Έγκριση της με αριθ.3/2021 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» η οποία αφορά την 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

Έγκριση της με αριθ.1/2021 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας» η οποία αφορά την 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

Σύσταση νέα παγίας προκαταβολής (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση δαπανών που αφορούν την έκδοση διαφόρων εγγράφων της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2020 της Σχολικής Εφορείας του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2020 της Σχολικής Εφορείας του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κιμμερίων (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2020 της Σχολικής Εφορείας του 2ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κιμμερίων (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

Εξουσιοδότηση των δικηγόρων του Δήμου Ξάνθης, για την κατάθεση προτάσεων & προσθήκης – αντίκρουσης αγωγής, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (συντάκτης Θωμάς Ξανθόπουλος)

Εξουσιοδότηση των δικηγόρων του Δήμου Ξάνθης, για την κατάθεση προτάσεων & προσθήκης – αντίκρουσης αγωγής, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (συντάκτης Θωμάς Ξανθόπουλος)

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Εμμανουήλ Τσέπελης

Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »