*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιανουαρίου

ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΣ -Μωραϊτης: Τα τελωνεία Ξάνθης και Δράμας δεν πρέπει να κλείσουν, να κινητοποιηθούν Περιφερειάρχης και βουλευτές!

09 Ιανουαρίου


-Τι αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης για το θέμα του Τελωνείου μετά την απάντηση του Γενικού Διευθυντή Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. Κωνσταντίνου Μουρτίδη


ΤΗΝ κοινή σύμπλευση όλων των βουλευτών και Φορέων των Νομών Ξάνθης και Δράμας και πρωτίστως του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, ζήτησε χθες με δηλώσεις του στην εκπομπή «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» του Πάνου Παπαδόπουλου στο NEXT
tv ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την ανησυχία του ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση, όπως τον ενημέρωσε συνδικαλιστής του Σωματείου Εργαζομένων  Τελωνείων, είναι αποφασισμένη να «κλείσει» τα τελωνεία  Ξάνθης και Δράμας παρά τον πρωτεύοντα ρόλο που παίζουν στον τομέα της ανάπτυξης.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης αναφέρθηκε στον τεράστιο ρόλο που παίζει το Τελωνείο Ξάνθης, ειδικά για την ΣΕΚΑΠ στην εκτελώνιση των τσιγάρων.

Αφορμή των παραπάνω στάθηκε το δελτίο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ για τη σχετική ενημέρωση που του έκανε ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων & Ε.Φ. Κωνσταντίνος  Μουρτίδης και ήταν «ήξεις αφίξεις», χωρίς να αποκλείει τίποτα.

«Τα τελωνεία Ξάνθης και Δράμας δεν πρέπει να κλείσουν, να κινητοποιηθούν Περιφερειάρχης Δήμαρχοι, Φορείς και βουλευτές! Το Επιμελητήριο μόνο του δεν μπορεί να κάνει κάτι....πρέπει να ενωθούμε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτης μιλώντας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Πάνου Παπαδόπουλου στο NEXT TV.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του βουλευτή Χουσεϊν Ζεϊμπέκ:


«Χουσεΐν Ζεϊμπέκ-Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ

Ξάνθη, 7.1.2021

Δελτίο Τύπου

Μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με αρ. πρωτ.: 2751/16.12.2020 και με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του Τελωνείου Ξάνθης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω του Υπουργείου Οικονομικών σε μια λακωνική απάντηση μας ενημέρωσε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά της τύχης του Τελωνείου Ξάνθης παραμένουν, μιας και η ΑΑΔΕ δεν αναφέρθηκε στον λόγο που απέστειλε το έγγραφο σχετικά με την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της λειτουργίας πολλών Τελωνείων, μέσα σε αυτά και του Τελωνείου Ξάνθης.

Από την πλευρά μας, ελπίζουμε ότι η ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών συμμερίζονται την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Τελωνείου Ξάνθης, ειδικά, τώρα, με την αύξηση του όγκου εργασιών του, λόγω της αναβάθμισης του Λιμεναρχείου του Πόρτο Λάγους και ενόψει της ολοκλήρωσης του Κάθετου Άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας.

Επισυνάπτεται και η απάντηση:


ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου»

ΣΧΕΤ.: Η με Α.Π.:2751/16-12-2020 ερώτηση

Σε απάντηση της εν θέματι ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΡΤΙΔΗΣ»

 -Δεν εντάσσεται σήμερα....Δεν θα ενταχθεί...τους επόμενους 2-3 μήνες; Ποιός το αποκλείει;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »