*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Δεκεμβρίου

Να σταματήσει επιτέλους η "συσκότιση" της ενημέρωσης. Στις 3/1 ξεκινάν οι εμβολιασμοί στη Καβάλα, στις 4/1 στη Ξάνθη. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

30 Δεκεμβρίου


Μικρή η προσέλευση πολιτών και χθες Τρίτη απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ για δωρεάν 
rapid test τα οποία θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη 30/12 στον ίδιο χώρο αλλά και αύριο Πέμπτη 31/12 στο παζάρι της Ξάνθης (ώρες 10:00 – 14:00)!

…………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Έστω κι αν υπάρχει πλέον η ελπίδα  των εμβολίων, εν τούτοις τίποτα δεν έχει τελειώσει και αντίθετα, οι κίνδυνοι να αυξηθεί η διάδοση, εξακολουθεί να είναι μεγάλη…

Ωστόσο έστω και με καθυστέρηση, η κυβέρνηση οφείλει πλέον να δίνει καθημερινά αναλυτική ΚΑΘΑΡΗ εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων ανά περιοχή.

……

*Και για να είμαστε πιο ακριβείς. Επί πολλούς οι δημοσιογράφοι που θέλουν να μεταφέρουν μια ΚΑΘΑΡΗ εικόνα με επίσημα και αντικειμενικά στοιχεία, αλλά και οι δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες, ζητούν από την κυβέρνηση να μοιράζετε τα στοιχεία με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής, προκειμένου να μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Και το βασικότερο, να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ σωστά τους πολίτες!

Δυστυχώς όμως ακόμη και σήμερα αυτό παραμένει ζητούμενο. Μάλιστα και η ελάχιστη πληροφόρηση που υπάρχει από το Νοσοκομείο Αναφοράς στην Περιφέρεια, αυτό της Αλεξανδρούπολης, έστω και δια μέσω ΕΡΤ Ορεστιάδας, κι αυτή σταμάτησε!

……

*Πρόκειται δηλαδή για μια ακατανόητη στάση από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία καλεί διαρκώς τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες σε… συστράτευση και πειθαρχία, όμως από την άλλη αρνείται να τις ακούσει!!!

Χωρίς ενημέρωση, χωρίς έγκυρη πληροφόρηση, πως μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο ο δημοσιογράφος αλλά και ο απλός πολίτης; Δηλαδή η ίδια η κοινωνία;

……

*Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτός ο χορός της ελλιπούς ενημέρωσης έχει αρχίσει από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας. Με τις έντονες διαμαρτυρίες όχι μόνο των δημοσιογράφων στους αρμόδιους και στον Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, αλλά και των ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ που επίσης δεν έχουν ενημέρωση, όπως πολλές φορές έχει καταγγείλει και ο ίδιος ο  Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης κύριος Καραδέδος.

……

*Καθαρές λοιπόν κουβέντες. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς συμμετοχή και απλά μόνο με… χειροκρότημα, στημένα ή μη ρεπορτάζ και ανακοινώσεις ή δηλώσεις όπου απαγορεύονται ακόμη και οι πιο απλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων όπως έγινε πρόσφατα με την επίσκεψη του Χρυσοχοϊδη, ούτε ενημέρωση μπορεί να γίνει, ούτε και συστράτευση της Ελληνικής κοινωνίας...! Απλά πράγματα…

……

*Μειωμένη εμφανίζεται η προσέλευση ασθενών με COVID-19 στο ΠΓΝΑ τις τελευταίες ημέρες των Χριστουγέννων σύμφωνα με τον ακτινολόγο και αναπληρωτή καθηγητή ακτινολογίας, Σάββα Δευτεραίο. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς τα κρούσματα μπορεί να ανεβούν άμεσα και αιφνίδια.

Εξίσου Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας σύσκεψης των αρμόδιων φορέων για τον συντονισμό των ελέγχων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αντιπεριφέρεια.

Τα κρούσματα σημειώνουν πτωτική τάση καθώς από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 27 του μηνός ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στα 100.

 

Βόλος: Έκανε πάρτι για να… ξεχαστεί επειδή χώρισε ο γιος του!

Ένα πάρτι έστησε ένας 47χρονος σε αποθήκη που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, επειδή ήθελε να ξεχάσει τον χωρισμό του γιου του.

Τουλάχιστον, αυτό υποστήριξε στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που εντόπισαν το αυτοσχέδιο μπαρ που έστησε το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το e-thessalia.gr.

Ο 47χρονος οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια του Βόλου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κινδυνεύοντας σε περίπτωση που καταδικαστεί, με φυλάκιση μέχρι ένα έτος. Σημειώνεται ότι η δίωξη που του ασκήθηκε, αφορά σε παραβίαση της ΚΥΑ για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Η αποθήκη, ιδιοκτησίας του 47χρονου, βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου και την ώρα που πήγαν οι αστυνομικοί, στον χώρο διασκέδαζαν 9 άτομα. Ο ιδιοκτήτης πρόσφερε ποτά, ενώ λειτουργούσε και στερεοφωνικό συγκρότημα. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης συνελήφθη, του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους «θαμώνες» πρόστιμα των 300 ευρώ, για παράβαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι τα 9 άτομα κατανάλωναν αλκοολούχα ποτά, ενώ παράλληλα έκαναν χρήση στερεοφωνικού συγκροτήματος που αναπαρήγαγε μουσική, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Επί ποδός για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κροατία είναι η ΓΓΠΠ

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Κροατία είναι έτοιμη να αποστείλει η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της χώρας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που προέκυψαν από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό και κυρίως για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι.

Η Κροατία ενεργοποίησε νωρίτερα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για την παροχή βοήθειας, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, είναι ήδη έτοιμη μια παρτίδα με σκηνές, υπνόσακους, σεντόνια, κουβέρτες και θερμάστρες και αναμένεται απάντηση από την Κροατία, αν χρειάζεται ακόμα την συγκεκριμένη βοήθεια, οπότε και θα αποσταλεί.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 38χρονος συλληφθείς για επεισόδιο σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων

Ελεύθερος ενόψει της συνέχισης της προκαταρκτικής έρευνας αφέθηκε ο 38χρονος που ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για συμμετοχή στο επεισόδιο που καταγγέλθηκε ότι σημειώθηκε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε νωρίτερα, ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με το περιστατικό και να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες. Υπό τις συνθήκες αυτές ήρθη η κράτηση του 38χρονου και για την ποινική του μεταχείριση θα αποφασίσει η εισαγγελική Αρχή μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Για το ίδιο συμβάν ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 14χρονου γιου του 38χρονου, που από χθες αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, Θοδωρής Καραγιάννης, δήλωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του ανήλικου γιου. Ο ίδιος ανέφερε ότι εντός των επόμενων ωρών θα καταθέσει στην αρμόδια Αρχή συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, προσκομίζοντας υλικό, όπως μαρτυρικές καταθέσεις, που δεν περιλαμβάνονται στις αυτεπάγγελτες πράξεις που διερευνώνται από την αστυνομία.

Γιώργος Μαυρίδης για τους συνωμοσιολόγους: «Να ανακαλύπτει ο Μπάμπης από την Άνω Ραχούλα ότι δεν έβαλαν εμβόλιο αλλά φυσιολογικό ορό»


Τους δύσπιστους του εμβολίου για τον κορωνοϊό κατακεραυνώνει ο Γιώργος Μαυρίδης.

Ο παρουσιαστής, που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, τα «βάζει» με εκείνους που έσπευσαν να εκφέρουν τη γνώμη τους για το εμβόλιο. Με ανάρτησή του σε InstaStory, ο Γιώργος Μαυρίδης σχολιάζει τα όσα ακούστηκαν περί φυσιολογικού ορού αντί εμβολίου, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Θα είσαι έτοιμος να ολοκληρώσεις το έργο σου και ξαφνικά να σε ανακαλύπτει ο Μπάμπης και η Μαρία από την Άνω Ραχούλα ότι χθες δεν έβαλαν φάρμακο σε ζωντανή σύνδεση στη τηλεόραση αλλά φυσιολογικό ορό. Μη σου τύχει τέτοιο κακό δηλαδή».

Η ανάρτηση του Γιώργου Μαυρίδη

«Να έχεις στήσει παγκόσμια πλεκτάνη με μια πανδημία που θα σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και θα στερήσει την ελευθερία τους. Θα έχεις καταστρέψει οικονομικά εκατομμύρια επιχειρήσεις για να πλουτίσει ένας. Θα έχεις ετοιμάσει το μεγαλύτερο κόλπο με εμβόλια τσιπάκια, που θα αλλάξουν το DNA», έγραψε παρουσιαστής.

«Θα είσαι έτοιμος να ολοκληρώσεις το έργο σου και ξαφνικά να σε ανακαλύπτει ο Μπάμπης και η Μαρία από την Άνω Ραχούλα ότι χθες δεν έβαλαν φάρμακο σε ζωντανή σύνδεση στη τηλεόραση αλλά φυσιολογικό ορό. Μη σου τύχει τέτοιο κακό δηλαδή», πρόσθεσε ο Γιώργος Μαυρίδης.

 

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 τα πρώτα εμβόλια στην Καβάλα

Όσον αφορά την Καβάλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη στο KAVALA POST, τα πρώτα εμβόλια φτάνουν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 στο Νοσοκομείο και θα αντιστοιχούν στον αριθμό του προσωπικού το οποίο δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί, ένας αριθμός ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός στο σύνολο των 960 εργαζομένων στο Ίδρυμα και εκτιμά ότι θα ανέβει έτι περισσότερο.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων, ήτοι τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. «Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα βγούμε νικητές από αυτόν τον εφιάλτη. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία, ένα αγαθό τόσο πολύτιμο το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε», αναφέρει ο κ. Κλειτσιώτης.

Σημειώνουμε οτι στο Νοσοκομείο Ξάνθης οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 Ιανουαρίου 2020 ενώ προς το παρόν κανείς δεν ξέρει πόσα εμβόλια θα έρθουν....Κάνανε τηλεδιάσκεψη  με τον Καράογλου και κανείς δεν ρώτησε τα αυτονόητα απο τους παράντες! (σ.σ. Απλά σε λόγια να βρισκόμαστε δηλαδή...)

 

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος:
“Ο Θεός φώτισε τους επιστήμονες και ανακάλυψαν το εμβόλιο”


«Ο φιλάνθρωπος Θεός ευλόγησε τους ερευνητές για να ανακαλύψουν το ευαίσθητο σημείο του κορωνοϊού το οποίο πλέον καταπολεμείται με τα εμβόλια που κυκλοφορούν», δήλωσε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος αναφορικά με την έναρξη των εμβολιασμών στην χώρα μας.

Αναλυτικά η δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου:

«Οι ταπεινές προσευχές των Χριστιανών εισακούστηκαν και ο φιλάνθρωπος Θεός ευλόγησε τους ερευνητές και καθοδήγησε την έρευνα των μοριακών βιολόγων και των σχετικών επιστημόνων στο να ανακαλύψουν το ευαίσθητο σημείο του κορωνοϊού το οποίο πλέον καταπολεμείται με τα εμβόλια που κυκλοφορούν.

Εύχομαι να δοθεί η δυνατότητα σε όλον ανεξαίρετα τον πληθυσμό να αποκτήσει πρόσβαση στην χρήση του.

 

ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «RAPID TEST» ΣΤΗΝ ΞΥΛΑΓΑΝΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

Επίσκεψη στο χώρο του εξεταστικού κέντρου του ΕΟΔΥ που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξυλαγανής, το οποίο λειτουργεί ύστερα  από παραχώρηση του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποίησε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ν. Χαριτόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Χ. Καρύδη και κ. Καραγκιόζ Μουσταφά για  να αποκτήσουν προσωπική εικόνα και να πληροφορηθούν την πορεία των rapid test που διενεργούνται από χθες στο συγκεκριμένο χώρο.

Την ενημέρωση έκανε η υπεύθυνη του Ιατρείου  κ. Ασημίνα Κηπουρού.

Υπενθυμίζεται ότι test μπορούν να κάνουν όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής και των οικισμών, τις εργάσιμες ημέρες και στο χρονικό διάστημα 08:00 π.μ. με 14:00 μ.μ., ύστερα από κλείσιμο ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω του ΚΕΠ Ξυλαγανής.

 

Διαδικτυακή εορταστική βραδιά από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης γιορτάζει τον ερχομό του 2021 και σας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και ευχές, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, αφιερωμένη σε όλους τους υγειονομικούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η εκδήλωση θα είναι κλειστή στο κοινό και θα προβληθεί από το κανάλι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο Υoutube: www.youtube.com/channel/UC2rQzkuyYTC0t8BB873-WRw και μέσω της σελίδας της στο Facebook: www.facebook.com/perifereia.amth

 

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »