*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Νοεμβρίου

ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ με την «παρέα» Τσέπελη για την κατάφωρη αδικία σε βάρος της KOSMOPLUS για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

27 Νοεμβρίου

Απορρίφθηκε η προσφορά μιας εταιρείας με ρίζες στη Ξάνθη, που ήταν ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ κατά.....660.000 ευρώ! Όλη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής 

ΘΥΜΑΣΤΕ το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Μ» στις 18 Νοεμβρίου για την τεράστια αδικίας βάρος της Kosmoplus που ενώ έδωσε προσφορά 660.000 ευρώ φτηνότερη από το πρόγραμμα για τους απόρους (ΤΕΒΑ), τη «δουλειά» όμως τελικά πήρε η εταιρεία.... Salas που δεν είχαν καν άδεια λετιουργίας για την περίοδο εκείνη;

Ε λοιπόν σήμερα δημοσιεύουμε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης που αποκαλύπτει τι;

Ότι και ο Παπαχρόνης πήγε «χέρι-χέρι» με την παρέα Τσέπελη, ψηφίζοντας στο να πάρει το έργο η εταιρεία.

Υπενθυμίζουμε τι έγραφε ο «Μ» στο πρωτοσέλιδο της 18 Νοεμβρίου 2020 αλλά και τα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα που έθεσε.

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ KOSMOPLUS που ήταν φθηνότερη κατά...660.000 €, ως... εκπρόθεσμη!


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Απέρριψαν προσφορά της γνωστής εταιρείας-σούπερ μάρκετ Κosmoplus για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής συνολικού προϋπολογισμού 3.472.714.20 ευρώ επειδή ήταν... ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ κατά 660.000 ευρώ της εταιρείας των υπολοίπων.

Στην οποία KOSMOPLUS μάλιστα μέτοχοι είναι και οι γνωστοί Ξανθιώτες επιχειρηματίες αδελφοί Θεοδωρίδη που έχουν κυριολεκτικά «φτύσει» αίμα να στηρίξουν τη συγκεκριμένη εταιρεία!

Το σκεπτικό της Επιτροπής; Στην οποία Πρόεδρος ήταν η γνωστή κυρία Κατερίνα Μαυρομάτη, ΕΜΠΙΣΤΗ του πασίγνωστου Φανουράκη; Ότι  η Τεχνική προσφορά ήταν... εκπρόθεσμη και διάφορες άλλες ψευτοδικαιολογίες μόνο και μόνο για να πάρει την δουλειά η εταιρεία SALAS!

Στο φύλλο λοιπόν εκείνο διατυπώναμε και τα παρακάτω ερωτηματικά που ωστόσο μέχρι σήμερα μένουν ακόμη αναπάντητα:

Και με διαδικασίες που πραγματικά προκαλούν πολλά ερωτηματικά!

1.Όπως κατήγγειλε στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του NEXT  tv ο ιδρυτής της εταιρείας Θεόφιλος Κολύμπατζης, πρώτα άνοιξαν τους κλειστούς φακέλους των προσφορών και είδαν ότι η προσφορά της εταιρείας ήταν κατά 660.000 ευρώ  ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ της εταιρείας SALAS INTER GROUP ΕΚΔΛΩΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ, τότε βρήκαν... εκπρόθεσμη την δική τους προσφορά!

2. Δώσανε δηλαδή τη δουλειά σε μια εταιρεία που την περίοδο εκείνη

-Δεν είχε προσκομίσει την άδεια της Πυροσβεστικής ενώ είχε κάνει μόνο αίτηση, και

-Δεν είχε προσκομίσει την άδεια εισόδου εξόδου προς τον δρόμο από τις αποθήκες του...!!!

-Δεν είχε άδεια λειτουργίας η εταιρεία που εμφάνισαν, ενώ χαρακτηριστικό των όσων παράτυπων εγγράφων κατατέθηκαν ήταν και το ότι στην αίτηση η SALAS εμφάνιζε ως έδρα τα Σφαγεία, ενώ η έδρα της εταιρείας είναι στη Νέα Μορσίνη όπως φαίνεται και από έγγραφο που αποκαλύπτουμε.

-Οι αποθήκες του δεν έχουν ISO και HASP;;; Ελέγχθηκαν από την Επιτροπή;

-Που βρίσκεται Κατερίνα Μαυρομάτη η εταιρεία SALAS;;; Στα Σφαγεία Ξάνθης που δηλώνει στην υπεύθυνη δήλωση της  η… στην Νέα Μορσινη;;;

Εμφάνισαν ως επιτροπή 1ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ με ημερομηνία 5 Μαΐου 2020 και...απέρριψαν την ΠΡΟΣΦΟΡΑ τους εταιρείας KOSMPOPLUS A.E-ΜΠΕΛΛΑΣ ΚΡΕΑΣ Α.Ε Β.Ε.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιπόν  που είχε απαρτία, συμμετείχαν τα μέλη:

1) ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, τακτικό μέλος, Πρόεδρος,

2) ΤΖΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, τακτικό μέλος,

3) ΒΑΡΕΛΤΖΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, αναπληρωματικό μέλος.

 ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ «ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΕΛΗ-ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒOΤΕΡΗ ΚΑΤΑ 660.000 ΕΥΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΣΑΛΛΑΣ!


Διαβάστε λοιπόν το νέο ντοκουμέντο που αποκαλύπτουμε σήμερα, σύμφωνα με το οποίο στο συγκεκριμένο θέμα ψήφισε ανοιχτά κατά της Cosmoplus και ο Παπαχρόνης, προκρίνοντας την ακριβότερη προσφορά κατά της 660.000 ευρώ της εταιρείας Salas.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το αριθ.26/28-7-2020 πρακτικό τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης

Αριθ. Απόφασης 193

Περίληψη

Έγκριση των από 5-5-2020 και 16-6-2020 πρακτικών ανοίγματος οικονομικών προσφορών του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με τίτλο: «Προμήθεια διανεμόμενων τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας, για τους απόρους (ΤΕΒΑ) για τις ανάγκες της αποκεντρωμένης προμήθειας τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής 2018-2019 από την κοινωνική σύμπραξη «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης».

Στην Ξάνθη και στο Δημαρχιακό Κατάστημα σήμερα 28 Ιουλίου 2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, ύστερα από την αριθμ.πρωτ.17709/24-7-2020 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της, Εμμανουήλ Τσέπελη, Δημάρχου Ξάνθης, σύμφωνα με τιςδιατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4365/2019, του άρθρου 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του», τις αριθμ.18318/13-3-2020, 40/-31-3-2020 και 163/33282-29.05.2020 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ και το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες διατάξεις, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, γιατί σε σύνολο 9 μελών βρέθηκαν παρόντα 8 μέλη δηλαδή:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

1. Τσέπελης Εμμανουήλ (Πρόεδρος)

2. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος

3. Ελευθεριάδης Απόστολος

4. Ζερενίδης Ιωάννης

5. Μπεκήρ Ογλού Σουά

6. Παπαδόπουλος Κυριάκος

7. Παπαχρόνης Ιωάννης

8. Φανουράκης Εμμανουήλ

ΑΠΟΝΤΕΣ

1) Σταυρακάρας Παναγιώτης

(οι οποίοι δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση)

Ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Τσέπελης, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης τής Οικονομικής Επιτροπής και αφού εισηγήθηκε το 10ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη των μελών την αριθμ.πρωτ.16789/15-7-2020 εισήγηση της Πολυξένης Καρακτσάνη, χρήστη ΕΣΗΔΗΣ, η οποία έχει ως εξής:

«Σχετ.: α) Η με αριθ. 20/21-01-2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής Σας διαβιβάζω το από 05-05-2020 πρακτικό διενέργειας και το από 16-06-2020 πρακτικό ανοίγματος οικονομικών προσφορών της επιτροπής διαγωνισμού, η οποία συγκροτήθηκε σύμφωνα με το (α) σχετικό, και μου αποστάλθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, για την εισήγηση της ανάδειξης επιχειρήσεως ως προσωρινού αναδόχου της Προμήθειας: «ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ 2018-2019 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ».

Παρακαλούμε να εισηγηθείτε την επικύρωση των πρακτικών της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμών & Αξιολόγησης Προσφορών Ν.4412/2016».

Επακολούθησε συζήτηση και πλήρης περιγραφή των συζητηθέντων βρίσκεται καταγεγραμμένη σε ηλεκτρονική μορφή, που τηρείται στο αρχείο του γραφείου της Οικονομικής Επιτροπής.

Τέλος ο Πρόεδρος, κάλεσε τα μέλη να αποφασίσουν σχετικά.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ύστερα από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων έχοντας υπόψη την εν λόγω εισήγηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α) Εγκρίνει τα από 5-5-2020 και 16-6-2020 πρακτικά ανοίγματος οικονομικών προσφορών του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με τίτλο: «Προμήθεια διανεμόμενων τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας, για τους απόρους (ΤΕΒΑ) για τις ανάγκες της αποκεντρωμένης προμήθειας τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής 2018-2019 από την κοινωνική σύμπραξη «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης».

Β) Τον αποκλεισμό από το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού των παρακάτω υποψηφίων:

1. ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ [ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΣΗΔΗΣ 17231]

2. ΜΠΙΚΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΣΥΣΤΗΜΙΚOΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΣΗΔΗΣ 170153)

3. KOSMOPLUS ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” (ΣΥΣΤΗΜΙΚ0Σ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΣΗΔΗΣ 170352- αποτελεί ένωση εταιρειών με το διακριτικό τίτλο KOSMOPLUS Α.Ε. - ΜΠΕΛΛΑΣ ΚΡΕΑΣ Α.Ε. κ B.E).

και τη συμμετοχή στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού του υποψηφίου:

SALAS INTER GROUP ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΣΗΔΗΣ 171531).

Γ) Την αποδοχή της προσφοράς και την ανάδειξη της συμμετέχουσας εταιρείας SALAS INTER GROUP ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ως προσωρινού αναδόχου.

Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος, διότι όπως δήλωσαν, έχουν ήδη καταψηφίσει και τις προγενέστερες σχετικές αποφάσεις.

Συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφτηκε όπως ακολουθεί.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρόεδρος

Εμμανουήλ Τσέπελης

Τα μέλη

(Ακολουθούν υπογραφές)

Ακριβές απόσπασμα

Ξάνθη, 29-7-2020

Με εντολή Δημάρχου

Η Γραμματέας της Οικονομικής Επιτροπής

Μαρία Άννα Ανδρέου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »