*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Αυγούστου

Η συνάντηση του Πανόπουλου με την "παρέα" Τσέπελη, ο...διπλός "κατάσκοπος" του...Μαρινάκη και ο Παπαχρόνης!

11 Αυγούστου

 *Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ή ακόμη καλύτερα, αν έχετε δει  την ταινία, «Ο Κατάσκοπος που Γύρισε απ' το Κρύο»
       
Ένας βρετανός κατάσκοπος που θέλει να αποσυρθεί από την υπηρεσία, αναλαμβάνει μια τελευταία αποστολή: να παρεισφρήσει στο Ανατολικό Βερολίνο και να ξεσκεπάσει έναν διπλό κατάσκοπο. Εξαιρετική προσέγγιση του μυθιστορήματος του Τζον Λε Καρέ, όπου θίγεται η αντι-ηρωϊκή πλευρά του επαγγέλματος του κατασκόπου. Ένας από τους καλύτερους ρόλους του Ρίτσαρντ Μπάρτον. ….
….
*Αυτό πάντως μου θύμισε η συνάντηση του μεγαλομετόχου της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου με τον Δήμαρχο Τσέπελη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης  και την …«παρέα» τους στα γραφεία της Βιαμάρ στην Αθήνα όπου πήγαν πήγαν με ένα μάτσο αποκόμματα! (σ.σ. Αυτό βέβαια λέγεται και κάπως αλλιώς, αλλά αφού ο οικοδεσπότης ανέχτηκε εκ νέου  τις "μαλ..." τους, ...είναι και δικό  του το πρόβλημα)
….
Τους καλεί λοιπόν στο γραφείο του ο μεγαλομέτοχος κι αυτοί τι ….κάνουν; Παλιά τους τέχνη κόσκινο…Πάνε εκεί με επιλεγμένα δημοσιεύματα του «Μαχητή», κατηγορώντας τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο ούτε λίγο πολύ, ως…(διπλό) »κατάσκοπο του…Μαρινάκη»! 
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...για άλλο τους κάλεσε κι οι άνθρωποι πήγαν να του πουν τον "πόνο"  τους! 
…..
*Όσο απίστευτο και παράξενο αν είναι αυτό κι όμως είναι αληθινό. Και κάποια στιγμή θα σας πω και την συνέχεια που έχει και χαριτωμένη συνέχεια…καθώς το «πρόβλημα» τελικά του «δίδυμου» που κουμαντάρει το Δήμο Ξάνθης με τον γνωστό μέντορα, κύριο αντίπαλο στην προσπάθεια να «αλώσει» τα πάντα, θεωρεί αντίπαλο μόνο….εμάς!
…..
*Φυσικά και ξέρω την αντίδραση του Χρήστου Πανόπουλου και η οποία δεν με αφορά, διότι τα γραπτά πάντα μένουν αλλά και δεν θα απολογηθώ στα ευτράπελα, αφού αυτοί που με κατηγόρησαν, είναι οι ίδιοι που χαρακτήριζαν τον Μαρινάκη τον Γενάρη 2020….«υπόδικο» και τον άνθρωπο που κατάστρεψε το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Απρίλιο τον παρακαλούσαν να τους….ενισχύσει οικονομικά λόγω  της πανδημίας που έπληξε την περιοχή μας…!
……
*Το μοναδικό σχόλιό μου. Κανείς δεν είπε στον Πανόπουλο να χρησιμοποιήσει κατά την πρόσφατη και τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε αποχωρώντας από το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τη Ξάνθης να πει τη φράση, «δεν θα δώσω την ομάδα σε λαμόγια…»
-Και καταλάβαμε αυτά που…καταλάβαμε όλοι μας!
……
*Και κοντά σε όλα αυτά βέβαια, μας προέκυψε και πάλι η ΑΓΑΠΗ για τον…Τσέπελη. Ο Παπαχρόνης και η «παρέα» του –ο ίδιος Παπαχρόνης που μου έστελνε μηνύματα και μου έλεγε τελικά κατά του Τσέπελη μείναμε μόνο δυο, εγώ κι εσύ…-ξαφνικά «ανησύχησε» λέει, για τις…»ατασθαλίες» στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας, διαβάζοντας τα δημοσιεύματα του «Μ» της 8 Αυγούστου..!
Ένα μήνα αυτή η ιστορία δηλαδή, τώρα ανησύχησαν! Βάζοντας μάλιστα «μπροστά» τον γιατρό Βασίλη Παπαδόπουλο ως συντάκτη της περιβόητης τελευταίας ανακοίνωσης…ενώ είναι εμφανές βεβαίως ποιος έβαλε τις «πινελιές»! Και κοντά σε όλους αυτούς και ο Μιχάλης Σπανίδης…Ο καθείς με τον καϋμό  του!
-Κι από τους αφορισμούς για τον Φανουράκη και την «Φωλιά βιβλίου» που «πετάχτηκε» στη καθαριότητα….αρκούσαν δυο ενισχύσεις στον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης για να «υμνηθούν» οι νέοι…φιλόκαλοι!
…..
*Ευτυχώς ωστόσο έχουμε και τον Λύαρατζη που ποζάρει με τον Χασάν Ογλού Φερτούν σε…αμφάς φωτογραφίες στο fb και τον Ζαγναφέρη που κάθε μας λέει τον "πόνο" του και ο φετινός μας Αύγουστος με τα τελευταία που περνάμε, γίνεται κάπως ευχάριστος....
…..
*Κατά τα λοιπά την Τετάρτη 12 Αυγούστου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με…τηλεδιάσκεψη και αναμένεται να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΑΓΑΠΗΣ «να μην πληρώνει ο σύλλογος Αιμοδοτών Παπαχρόνη» ενοίκιο, ενώ ο μεγάλος χαμός αναμένεται να γίνει στη πολυετή διαμάχη του Γιώργου Γουναρίδη με το Δήμο για το γνωστό οικόπεδο…
Που δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει ο Δημήτρης Μπένης, δεν τα κατάφερε ο Δημαρχόπουλος και ήρθε η ώρα του…Τσέπελη για να το επιλύσει και να τον πάρει μαζί του.
…..
Βάλτε μάσκες...είτε κυκλοφορείτε, είτε δεν κυκλοφορείτε…είναι μια καλή πρόφαση για να «κρύψετε» πολλές αδυναμίες και πάθη…Ιδίως όταν το «παρελθόν» σε κυνηγάει...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »