*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιουλίου

Χαμός στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης με τους συγγενείς Εχινιώτη. Προς τι η τόση "ζήλεια" για τον Ν. Ευφραιμίδη-Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

03 Ιουλίου
Ο Δήμος Αβδήρων τελικά καθάρισε τα σκουπίδια από την κοίτη του ποταμού 
στα όρια με τον Δήμο Ξάνθης! Μπράβο του...
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Χαμός έγινε στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν δυο Εχινιώτες, απαιτώντας να πάρουν από την κλινική Covid-19 όπου νοσηλεύονταν ο πατέρας του ενός, ισχυριζόμενοι ότι «δεν είχε προσβληθεί από τον ιό και ήρθαν να τον πάρουν για να τον μεταφέρουν στο σπίτι του ενώ ήδη οι γιατροί είχαν αποφασίσει την διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που είναι και το Νοσοκομείο αναφοράς.
Φυσικά επικράτησε ένας πανικός με αποτέλεσμα η διοίκηση να ειδοποιήσει την Αστυνομία και οι δυο Εχινιώτες να μπουν επίσης υποχρεωτικά σε καραντίνα.
……
*Το παραπάνω γεγονός αποτελεί φυσικά  μια ακόμη ένδειξη της άγνοιας που επικρατεί στην Ορεινή περιοχή όπου δυστυχώς η αύξηση των κρουσμάτων παραμένει ανησυχητική. Και δυστυχώς και μη ελεγχόμενη παρά τις προσπάθειες και ανακοινώσεις των αρμοδίων…Τυχαίο οτι στον Εχίνο συνεχίζεται η "καραντίνα"  για την 3εβδομά ενώ αυξάνονται παράλληλα τα κίνητρα;
……
*Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί «ενοχλήθηκε» τόσο πολύ η «παρέα» του Δήμου Ξάνθης για τις πρωτοβουλίες της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης και την έντονη κινητικότητα του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη που σημειωτέων, δεν επιδιώκει ούτε να κάνει αυτοδιαφήμιση, ούτε λεζάντα..
Ο οποίος Νίκος Ευφραμίδης πήρε τα εύσημα όλων στη σύσκεψη του ΕΒΕ Ξάνθης. Ακόμη και απο τον βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη!
……
*Τουλάχιστον ο Ευφραιμίδης κάνει συσκέψεις, ακόμη εισηγήσεις και απόψεις και το βασικότερο, καλεί και τον Ιατρικό σύλλογο Ξάνθης…
Σε αντίθεση με τον Τσέπελη και την «παρέα» του που έκανε ότι ήθελε και την ενδιέφεραν κυρίως τα… «σαλτανάτια» και ψηψοθηρία. Λέω. Αλλά είπαμε....βρήκε και τα κάνει...

……
*Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε χθες στη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής των συλλόγων για τις Γιορτές Π. Πόλης 2020. Ήξεις-αφίξεις, γιατί τα λεφτά βέβαια είναι πολλά και ο Ηλίας Ασκαρίδης το σκέφτεται κι αυτό -απευθείας αναθέσεις γαρ...- αλλά ποιός το ρισκάρει; Και ποιός αναλαμβάνει την ΕΥΘΥΝΗ; Ο Δήμαρχος Τσέπελης ή ο υπογράφων Πρόεδρος με τη Φέναι;
......
*Την πολυαγαπημένη του γιαγιά έχασε ο διευθυντής του "Μ" Νίκος Κιοσσές αργά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα. Τα θερμά συλλυπητήριά μας. 
.......
*Και μια ενημέρωση. Από την Π.Ε. Ξάνθης ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός νέων δειγματοληπτικών ελέγχων ως εξής:
Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020
Στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας drive through συνεργείο από 12.00μ.μ. έως 16.00μ.μ.
Ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού παραμένει υψηλός, αν δεν εφαρμόσουμε πιστά τα συνιστώμενα, από τον Εθνικό Ορανισμό Υγείας και την Πολιτική Προστασία, μέτρα προστασίας.
Η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή όλων των πολιτών κρίνεται απαραίτητη.

Στην Αν. Μακεδονία και Θράκη τα μέρη που επισκέπτονται 
περισσότερο οι Τούρκοι τουρίστες
Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας διαταράσσονται συχνά, όμως υπάρχουν και δεσμοί που δεν επηρεάζονται από το πολιτικό «θερμόμετρο».
Οι Τούρκοι, όπως δείχνουν οι έρευνες, εκτιμούν την Ελλάδα και την έχουν ψηλά στις λίστες των top προορισμών. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι τουρίστες αναφέρουν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για τα «προϊόντα» Ηλιος, Θάλασσα και City Break. Ποια είναι τα μέρη που επισκέπτονται περισσότερο οι Τούρκοι τουρίστες; Πρόκειται για την Αν. Μακεδονία και Θράκη, τα νησιά του Β. Αιγαίου και η Αττική. Παρά ταύτα, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, οι Τούρκοι επισκέπτες θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα για να επισκεφθούν την Ελλάδα.
Γιατί είναι απαραίτητοι για την Ελλάδα οι Τούρκοι τουρίστες;
Οι Τούρκοι μπορεί να μην έχουν το μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα, όμως έχουν ένα χαρακτηριστικό που τους καθιστά «πρωταθλητές».

Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που κλώτσησε αδέσποτο 
έξω από καφέ – μπαρ στην Κομοτηνή
Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας, ο οποίος αργά το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουνίου κλώτσησε ένα αδέσποτο σκυλί το οποίο ξάπλωνε αμέριμνο έξω από γνωστό καφέ – μπαρ στο κέντρο της Κομοτηνής.
Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσίευση του βίντεο από κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και την καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής Παναγιώτης Γκουδουσίδης, εντοπίζοντας τον δράστη και επιβάλλοντας του διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο δράστης θα οδηγηθεί και ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη ενώ σε περίπτωση αθώωσης του από τα ποινικά δικαστήρια, το πρόστιμο ακυρώνεται.

ΚΑΒΑΛΑ: Άγνωστος αγόρασε κινητό τηλέφωνο από διαδικτυακή αγγελία με πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς ποσού 850 ευρώ
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής για απάτη, που διαπράχθηκε την 30-3-2020 σε βάρος ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο παθόν, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Μετά την τηλεφωνική τους συμφωνία για την αγοραπωλησία του τηλεφώνου,  ο άγνωστος δράστης απέστειλε στον παθόντα πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς ποσού 850 ευρώ και ο δεύτερος με τη σειρά του απέστειλε το κινητό τηλέφωνο, με μεταφορική εταιρεία, στην ημεδαπή δράστιδα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για την ταυτοποίηση του συνεργού της ημεδαπής δράστιδας.

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών: Δεν ανησυχούμε για τα νησιά, 
αλλά για τον συνωστισμό και τα πάρτι
Επιτυχημένο ήταν το «πρώτο τεστ» αφίξεων τουριστών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.
Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα και ειδικότερα την πορεία της πανδημίας στη χώρα θα έχουμε σε 15 μέρες από σήμερα και συμπλήρωσε ότι τους ειδικούς δεν ανησυχούν τόσο τα νησιά.
«Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό, ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα πώς αυτό θα αντιμετωπιστεί», εξήγησε, διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.
«Έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο», είπε η κυρία Παγώνη και παραδέχτηκε πως ανησυχία υπάρχει για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

Προσλήψεις Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών στην ΑΜΘ
Η ΕΕΤΑΑ στα πλαίσια του έργου «Ενίσχυση/Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης στα Κέντρα Κοινότητας και Ένταξης Μεταναστών», θα πραγματοποιήσει με τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού του ΑΣΕΠ, την πρόσληψη 58 Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών για τις ανάγκες 47 Δήμων. Οι προσληφθέντες θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, διαρκείας έως 36 μηνών.
Αντικείμενο της εργασίας τους θα είναι ενδεικτικά: η παροχή πληροφοριών προς τους μετανάστες, αιτούντες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας, η διευκόλυνση επικοινωνίας τους με τα Κέντρα Κοινότητας και φορείς του κράτους, η υποβοήθηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών μεταναστευτικών κοινοτήτων και των τοπικών κοινωνιών  κι εν γένει  συμβολή τους στην εξάλειψη αρνητικών στερεοτύπων και κοινωνικού αποκλεισμού.
Για την επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ, θα δημοσιευθούν ανακοινώσεις για τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κρήτης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »