*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαΐου

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Που τους "βρήκες" Κικίλια; Ένας οδοντίατρος στο Νοσοκομείο Ξάνθης...δυο στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης!

17 Μαΐου


*Μόνο στη Ξάνθη μπορούν να γίνουν δυστυχώς αυτά! Μόνο στο δικό μας Νομό...Με τη σιωπή και της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Ν. Ξάνθης αλλά και των τριών βουλευτών του Νομού Ξάνθης! Δυο γιατρών κι ενός φαρμακοποιού!
*ΓΙΑ 111.631 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, ΓΙΑ 2050  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΔΥΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ 

Ειλικρινά μόνο στη Ξάνθη μπορούν να γίνουν αυτά! Με έναν γιατρό βουλευτή "εξαφανισμένο" απο παντού -ακόμη περιμένουμε να πάει..."εθελοντής" στο Νοσοκομείο όπως δήλωνε εν καιρώ πανδημίας-μια διοικήτρια που ακόμη δεν απάντησε σε  πόσα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν πέντε μολυσμένες κλινικές  κι έναν ΥΠΕ που εν μέσω πανδημίας ενώ το Νοσοκομείο Ξάνθης έχει μία οδοντίατρο που δεν προλαβαίνει, αυτός στέλνει...δεύτερο οδοντίατρο στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης!!! Προφανώς γιατί τέτοια εισήγηση θα του έκανε η κυρία Έλενα Ροφαέλα...;! Ή υπάρχει άλλος λόγος;
Καθαρά και σταράτα λοιπόν. Ενώ το Νοσοκομείο Ξάνθης εξυπηρετεί όλο τον Νόμο Ξανθης με πληθυσμό 111.631 (Απογραφή 2019) έχει μόλις μια οδοντίατρο, η Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης με πραγματικό πληθυσμό που ανέρχεται σε 2.050 κατοίκους, κατά την Απογραφή του 2011. (Τοπική Κοινότητα Σταυρουπόλεως: 574 - Τοπική Κοινότητα Πασχαλιάς: 130 - Τοπική Κοινότητα Κομνηνών: 261 - Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου: 319 - Τοπική Κοινότητα Δαφνώνος: 290 - Τοπική Κοινότητα Καρυοφύτου: 179 -Τοπική Κοινότητα Γέρακα: 297)
Το τραγελαφικό  λοιπ΄ν της ιστορίας. Έτσι η οδοντίατρος του νοσοκομείο Ξάνθης με ανακοίνωση στην σελίδα του νοσοκομείου επικαλείται μεγάλο φόρτο εργασίας η Διοίκηση στέλνει στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης δεύτερο Οδοντίατρο για τις επιτακτικές ανάγκες του Κέντρου Υγείας!!!
Με απόφαση ναι μεν του  Διοικητή 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και  Θράκης, αλλά σίγουρα εν γνώσει της διοικήτριας Έλενας Ροφαέλα!
Ερώτημα προς τον Υπουργό Υγείας κύριο Κικίλια, Διοικητή 4ης ΥΠΕ, Διοικήτρια Νοσοκομείου Ξάνθης 'Ελενα Ροφαέλα, αντιπρόεδρο Νοσοκομείου Ξάνθης Κώστα Τριανταφυλίδη, Δημήτρη Φελεκίδη-μελος, Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών, Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, ΠΟΕΔΗΝ και τον λαλίστατο συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Μπάμπη Ευστρατίου, αυτό εννοούσε η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α' 42/25.02.2020) με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα "Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού και το Άρθρο δεύτερο Ζητήματα προσωπικού. Όταν έλεγε ότι μπορεί να....μετακινηθεί προσωπικό για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης κορωνοϊού;!!!
Ένας οδοντίατρος για 109.000 χιλιάδες κατοίκους και δυο για 2.000 χιλιάδες κατοίκους;
Άραγε πόσα ραντεβού την ημέρα έχουν στο Νοσοκομείου Ξάνθης και πόσα στο κέντρο υγείας Σταυρούπολης γιατί με δυο οδοντίατρους πρέπει το δημοτικό διαμέρισμα Σταυρούπολης να έχει όλο τον πληθυσμό με καινούργια δόντια;
Και τελευταίο φυσικά ερωτώ τον βουλευτή-γιατρό  της Ν.Δ. Σπύρο Τσιλιγγίρη που όταν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ.Καραδέδο καθυβρίζοντάς τον λέγοντάς του, "εγώ είμαι πλέον το..."αφεντικό" στο Νομό Ξάνθης, αυτό... εννοούσε;
Μια οδοντίατρος στο Νοσοκομείο Ξάνθης και ...δυο στο κέντρο Υγείας Σταυρούπολης;!!!!! Κύριε διοικητά της 4η ΥΠΕ κυρία Ροφαέλα, τουλάχιστον αν θέλετε να κρατήσετε τόσο πολύ τον δεύτερο οδοντίατρο που στείλατε στη Σταυρούπολη, φέρτε εδώ και τώρα άλλους δυο οδοντιάτρους στο Νοσοκομείο Ξάνθης να εξυπηρετούνται οι 111.000 ασθενείς!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »