*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Μαρτίου

Αλάτι & Πιπέρι Η Λένα Διβάνη στην Ξάνθη-Τα καλύτερα καλλιτεχνικά!

06 Μαρτίου
Μαθήτριες στην Ξάνθη έκοψαν και δώρισαν μαλλιά
Το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης και ο οργανισμός «Άλμα Ζωής» ένωσαν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους για πολύ καλό σκοπό.
15 μαθήτριες του σχολείου με την παρότρυνση και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μ. Λαδιά και Σ. Μακρή έκοψαν και πρόσφεραν τα μαλλιά τους προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή περουκών για γυναίκες που έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω πολύ σοβαρών ασθενειών.
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε η ομάδα «Κομμωτές της καρδιάς» που με τα μέλη της εθελοντικά περιποιήθηκαν και έκοψαν με προσοχή τα μαλλιά των μαθητριών.

Η Λένα Διβάνη στην Ξάνθη
Το Βιβλιοπωλείο Δύο και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 στις 20:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Βενιζέλου 29 -Ξάνθη) σε μία συνάντηση με τη Λένα Διβάνη με αφορμή το βιβλίο της «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας».

Οι Marva Von  Theo την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο Nostos Live!
Οι Marva Von Theo, το electronic pop duo που άνοιξε τους Hooverphonic τον περασμένο Δεκέμβρη στην Αθήνα, με μέρος της διαδρομής του να έχει ξεκινήσει από την πόλη μας, θα βρίσκεται την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο Nostos Live!
Οι Marva Von Theo είναι παθιασμένοι, ανήσυχοι, θαρραλέοι, θορυβώδεις, επικίνδυνοι, εκλεπτυσμένοι,  εύθραυστοι, μελαγχολικοί, σκοτεινά ρομαντικοί, συναισθηματικοί.
Έχουν εμφανιστεί σε αρκετές σκηνές και φεστβάλ, με σημαντικότερα το Linecheck Festival στο Μιλάνο το 2018, ενώ έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Hoοverphonic (BE) στο Fuzz Club και των Motorama (RU) & Molly Nillson (DE) στη Death Disco στην Αθήνα.
Είσοδος 3 ευρώ
Ώρα έναρξης: 9.30μμ

Επετειακή εκδήλωση στο Διδυμότειχο με θέμα «Πρόσωπα γυναικών στην ιστορική διαχρονία του Διδυμοτείχου»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεοδώρα Καντακουζηνή» και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Καστροπολιτες - Γνώση και Δράση» σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θέμα: «Πρόσωπα γυναικών στην ιστορική διαχρονία του Διδυμοτείχου».
Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας (αίθουσα "Χρόνης Αηδονίδης").
Είσοδος ελεύθερη.

Ο τρίτος αγώνας Beer Run στην Ελλάδα
Ο τρίτος αγώνας Beer Run στην Ελλάδα! Διοργανώνεται την Κυριακή 26 Απριλίου από την ομάδα των BEERunners Komotinis σε συνεργασία με την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης και τον Σύλλογο ατόμων με αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ».
Πρόκειται για αγώνα 6χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την ζυθοποιία στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Η ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι ότι στο 3ο χλμ. της διαδρομής θα υπάρχει υποχρεωτική στάση και κατανάλωση ενός ποτηριού Μπύρας Βεργινα τύπου lager. Μετά τον τερματισμό και τις απονομές  θα ακολουθήσει πάρτυ με μπυρες και ζωντανή μουσική στον χώρο εκδηλώσεων/παρουσιάσεων της Ζυθοποιίας καθώς και ξενάγηση κατα ομάδες στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου. Ο αγώνας εχει χαρακτήρα δρομικής γιορτής και σκοπεύει να αναδείξει την, αποδεδειγμένη βάση ερευνών, θετική επίδραση της μέτριας κατανάλωσης μπύρας στον οργανισμό μετά το τρεξιμο.
Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί και αγώνας για τους μικρούς μας φίλους περιμετρικά του εργοστασίου (αποστάσεως περίπου ενός χιλιομέτρου).

20η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι 2020
Η 20η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι διοργανώνεται στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.
Διανομή παραδοσιακών σπόρων από τις 10:30 π.μ -14:00 μμ.
Αυτή είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις παραδοσιακές ποικιλίες,  την αχρήματη οικονομία και φέτος για τα 25 χρόνια Πελίτι (1995-2020).Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι γίνεται παράλληλα με την 4η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων 22 με 25 Απριλίου 2020. Η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων είναι πρόταση του Πελίτι. Στην Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και στη Γιορτή Σπόρων του Πελίτι ως τώρα έχουν συμμετάσχει αγρότες, ακτιβιστές της τροφής, επιστήμονες κ.λ.π από πολλές χώρες του πλανήτη όπως: Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Μπουρκίνα Φάσο, Τυνησία, Μαρόκο, Η.Π.Α, Καναδά, Βενεζουέλα, Περού, Αυστραλία, Ινδία, κ.α.Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Μπουρκίνα Φάσο, Τυνησία, Μαρόκο, Η.Π.Α, Καναδά, Βενεζουέλα, Περού, Αυστραλία, Ινδία, κ.α.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »