*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Φεβρουαρίου

Μόνο...4.700 ευρώ θα στοιχίσει η Τσολάκη! Και μόνο 3.500 ευρώ η Νόβα! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

05 Φεβρουαρίου
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Δημήτρης Γαλανόπουλος με συνδικαλιστές. Παρά τις μπηχτές του ωστόσο για τον Δήμαρχο Τσέπελη, κράτησε χαμηλούς τόνους στην τοποθέτησή του!
…………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Όταν ένα παιδί όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, το μόνο που ξέρει είναι να... «απειλεί» τους πάντες και να σε… υβρίζει για να πάρει μια δουλειά των 2.000 ή 3.000 ευρώ (!)... μόνο θλίψη και οδύνη. Η ώρα της σιωπής.
(σ.σ. Κι άσε τον Λύρατζη να κάνει like και να ζει στην δική του διγλωσσία και υποκρισία... Όμοιος ομοίω…)!
…….
*Έγραφα ότι η Ελένη Τσολάκη θα στοιχίσει στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι του Ηλία Ασκαρίδη 4-5.000 ευρώ και πριν αλέκτωρ λαλήσει η επιβεβαίωση...
Τελικά η αμοιβή της είναι μόνο… 4.700 ευρώ!!!!
Δηλαδή παρά 300 ευρώ, δεν είναι 5.000 ευρώ!
(σ.σ. Πού ‘σαι Λιάγκα να μας δεις... Να εκπροσωπεί το Καρναβάλι της Ξάνθης η Ελένη Τσολάκη! Πως δεν έκανε ντουέτο με την φοιτήτρια ή και τον φοιτητή...).
……
*Με ποιόν θα παρουσιάσει την παρέλαση η Ελένη Τσολάκη; Με με αυτόν που....παρακαλούσε τον Πασχάλη Λύρατζη (γιατί αυτό ήταν το όνειρό του...) να παρουσιάσει την παρέλαση εδώ και τρία χρόνια!
Και τελικά ο Ηλίας Ασκαρίδης ικανοποίησε το αίτημά του!!!
......
*Κάνουμε και μεταγραφές τελικά! Έτσι διαβάζω στα ΜΜΕ του Έβρου, «Μεγάλη επιτυχία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., στα πλαίσια συνεργασίας του κέντρου πολιτισμού δήμου Ξάνθης και των Θρακικών λαογραφικών εορτών, ο “Τσικνομπουρμπούλης” θα φιλοξενήσει στην Ορεστιάδα στις 19 και 20 Φεβρουαρίου των Βασιλιά του Ξανθιωτικου καρναβαλιού όπου κατά την διάρκεια της γιορτής της πόλης θα επισκεφτεί τα σχολεία και τους συλλόγους που συμμετέχουν στην παρέλαση και φυσικά θα είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των ομάδων…καλή επιτυχία σ’ όλους !!!»
......
*Είδες ο Πασχάλης Λύρατζης; Καθιέρωσε το θεσμό της εκλογής της «Βασίλισσας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού», εκεί ο «Πειρατής» του Θερμαϊκού Παναγιώτης Γεωργίου ανακάλυψε τη Ξάνθη και τον θεσμό…και τώρα «καθιερώθηκε» και… «πρεσβευτής» μας σε άλλες πόλεις.
Με το αζημίωτο βέβαια όλα αυτά....!
......
*Το κόστος της αμοιβής του «Βασιλιά» από το Κέντρο Πολιτισμού; Μόνο 2.300 ευρώ. Χαλάλι του... όταν για παράδειγμα η κυρία Τσολάκη θα στοιχίσει 4.700 ευρώ και η Τζούλια Νόβα 3.500 ευρώ!!! Τζάμπα εντελώς… μας «βγαίνει» ο «Πειρατής» με τόσα που προσφέρει...
Μέχρι βέβαια να γίνει... «σούπα»!
…….
*Κι ένα τελευταίο. Με μεγάλη καθυστέρηση τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Στέλιο Γουναρίδη που έχασε τη πολυαγαπημένη του Μητέρα. Κουράγιο και πάντα να την θυμάται με αγάπη και υπερηφάνεια. Γιατί Μάνα είναι μόνο μία.
……
*Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του πληθυσμού στην Τουρκία, ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 83.154.997 άτομα. Συγκριτικά με την αντίστοιχη καταμέτρηση το 2018, ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε σε έναν χρόνο κατά 1.151.000 άτομα. Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 15.519.000 κατοίκους και αντιστοιχεί στο 18,6% του συνολικού πληθυσμού.
Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης αυξάνεται με ρυθμό 451.000 ατόμων τον χρόνο. Το 50,2%  του πληθυσμού είναι άνδρες και το 49,8% γυναίκες.
«Κίνητρο» 25 εκατ. στους δήμους για να φιλοξενήσουν μετανάστες
Χρήματα στους δήμους προκειμένου να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες δίνει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις ΜΚΟ, που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο του ΥΠΡΟΠΟ «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις»:
-Προβλέπεται κονδύλι 25 εκατ. ευρώ κατ’ έτος για επιχορήγηση προς τους δήμους, στα όρια των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών
-Το ποσό που προβλέπεται ανά φιλοξενούμενο άτομο είναι 12,5 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο μπορεί να αυξάνεται αν το ποσοστό των προσφύγων -μεταναστών είναι μεγαλύτερο του 1% του πληθυσμού.

Ελληνική Λύση: «Χαμένη η Ελλάδα εάν πάει στη Χάγη με την Τουρκία»
Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, περί προσφυγής στη Χάγη για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει ότι με μία τέτοια πράξη η χώρα μας θα είναι χαμένη.
Συγκεκριμένα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αναφέρει ότι: «Οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των λοιπών κομμάτων έχουν "στήσει" ένα παιχνίδι στην πλάτη των Ελλήνων! Θα μας πάνε Χάγη για ένα θέμα που διεκδικεί η Τουρκία, ενώ εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα! Ποιος θα βγει χαμένος; Η Ελλάδα! Πρέπει να θέσουμε ζητήματα και εμείς. Αλλά ποιος θα τα θέσει; Ανοίγουν Κερκόπορτα και θα μας οδηγήσουν στην εθνική καταστροφή».

ΕΛΤΑ: Ετοιμάζεται εθελουσία 2.000 ατόμων
Την έξοδο 2.000 εργαζομένων και στελεχών των Ελληνικών Ταχυδρομείων δείχνει η διοίκηση της εταιρείας, επιδιώκοντας την ανανέωση του προσωπικού με νεότερο σε ηλικία και επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Με απόφαση που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανατέθηκε στην εταιρεία PLAS A.E., έναντι τιμήματος 19.500 ευρώ, η συµβουλευτική υποστήριξη για την εξέταση εναλλακτικών σεναρίων διαμόρφωσης προγράμματος εθελουσίας εξόδου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής της εταιρείας.
Βασικός πυλώνας του σχεδίου εξυγίανσης, που έχει καταρτίσει από πέρυσι η PriceWaterhouseCoopers, είναι η εθελουσία έξοδος περίπου 2.000 ατόμων, όπως και το κλείσιμο 215 καταστημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλάνο εξυγίανσης είναι δυνατόν, σε 8 έως 12 μήνες από την εφαρμογή του, να φέρει αποτελέσματα, δηλαδή το μηνιαίο έλλειμμα των 8 εκατ. ευρώ να μηδενιστεί.
Πηγή: naftemporiki.gr

Ημερίδα στο ΠΓΝΑ: «Αναγνώριση & Διαχείριση 
Περιστατικών Βίας Κατά Των Γυναίκων»
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/1/2020 η ημερίδα με θέμα: «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης που συνδιοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών –θυμάτων βίας- Δήμου Αλεξ/πολης και το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ΠΓΝΑ.
Την ημερίδα παρακολούθησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τ.Ε.Π., της Μαιευτικής-Γυναικολογικής, της Ψυχιατρικής και της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Θαυμάσιες εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από την κα Βαγενά Μαρία Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΓΝΑ: «Διαχείριση περιστατικών κακοποίησης γυναικών από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΠΓΝΑ. Ο ρόλος του Κοινωνικού Λειτουργού», την κα Παπαδοπούλου Ραχήλ Παθολόγο-Εντατικολόγο-Επιμελήτρια Β΄ΤΕΠ: «Αντιμετώπιση γυναικών -θυμάτων βίας από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ΠΓΝΑ», τις κες Κύρογλου Αρχοντία-Ψυχολόγο & Γκασίδου Χριστίνα Κοινωνική Λειτουργό του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-θυμάτων βίας- Δήμου Αλεξ/πολης: «Ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-θυμάτων βίας-Δήμου Αλεξ/πολης και η διασύνδεσή του με τις υπηρεσίες υγείας», την κα Κοκκινίδου Βασιλική Ψυχολόγο-Θυματολόγο-Αναπληρώτρια Διοικήτρια Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσ/νικης « Κακοποίηση & Γυναίκα –Ενδείξεις και Αποδείξεις», την κα Μπαϊρα Δήμητρα-Δικηγόρο: «Βία κατά των γυναικών & Νομοθετικές Ρυθμίσεις» και την κα Κασίδα Αργυρώ-Αστυνόμο Α΄-Υπεύθυνη Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Δ/νσης Αστυνομίας Αλεξ/πολης : «Περιστατικά Βίας κατά των γυναικών και η αντιμετώπισή τους από την Ελληνική Αστυνομία».
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!!

Συνελήφθη 55χρονος Έλληνας στην Ελευθερούπολη για παράνομη πώληση ημερολογίων συλλόγου. Στην κατοχή του βρέθηκαν και ναρκωτικά!
Συνελήφθη την Δευτέρα (3-2-2020) το πρωί, στην Ελευθερούπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί εράνων και περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 55χρονο να διενεργεί έρανο για λογαριασμό συλλόγου, διαθέτοντας προς πώληση ημερολόγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 29 ημερολόγια και 3 ναρκωτικά δισκία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »