*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Φεβρουαρίου

Η 14η Φεβρουαρίου 1986 ήταν ημέρα...Παρασκευή! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ....

18 Φεβρουαρίου
Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπης συνόδευε τον νυν Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μιχάλη Πατεράκη στην εκδήλωση της ΟΕΒΕ Ξάνθης ή ο Πατεράκης συνόδευε τον... Κιατίπη;
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Την Παρασκευή του Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή 14 Φεβρουαρίου 2020, το ζεύγος Τσέπελη, είχε λέει… επέτειο γάμου και γιόρταζε 34 χρόνια!
Δεν αντιλέγω και να τα εκατοστήσει το ευτυχές ζευγάρι, αν και οι επέτειοι αυτοί του είδους συνήθως γίνονται σε «τρυφερές» και «ρομαντικές» εκδηλώσεις με κάποιους καλούς φίλους…! Κι όχι σε… βασιλόπιτες και εκδηλώσεις του Καπή που ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο Δήμος!
Πλην όμως υπάρχουν και πολλά ερωτηματικά…!...
*Ας πούμε λοιπόν ότι πράγματι υπήρχε επέτειος 34 χρόνων έγγαμου βίου για τον κύριο Τσέπελη και την Έλλη στις 14 Φεβρουαρίου 2020, που σημαίνει ότι το ευτυχισμένο ζευγάρι παντρεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1986!
……
*Οι οργανωτές λοιπόν των… γενεθλίων Πάνος Αμβροσιάδης και Σταύρος Καρυπίδης, αφού όλα – κατά τον Δήμαρχο Τσέπελη έγιναν εν… αγνοία του και αυθόρμητα,- μπορούν να «θυμηθούν» τι ΜΕΡΑ έπεφτε στις… 14 Φεβρουαρίου 1986; Αφού κοτζάμ… φωτογραφία από το γάμο τους είχαν επί της Τούρτας;
……
*Και το λέω αυτό γιατί Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 η επέτειος των 34 χρόνων, άρα Μανώλης και Έλλη παντρεύτηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 1986!
Μόνο που η Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 1986 έπεφτε ημέρα… Παρασκευή, ο γάμος ήταν ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ και το αποκλείω ειδικά γι’ αυτούς να λειτούργησε εκκλησία τέτοια μέρα.
……
*Επίσης έψαξα να δω τι μέρα έπεφτε και η 14 Φεβρουαρίου 1985 μπας και μέτρησα λάθος και είδα ότι και πάλι… ατύχησα, αφού έπεφτε ημέρα Πέμπτη!
Ρωτάω λοιπόν τόσο το ζεύγος όσο και  τους κυρίους Πάνο Αμβροσιάδη και Σταύρο Καρυπίδη.
Μπορούν να μας πουν την ακριβή ημερομηνία του γάμου; Γιατί κάπου δεν κολλάει να παντρεύτηκαν 14 Φεβρουαρίου!
Και περιμένω με αγωνία την απάντησή τους.
……
Εκτός αν η επέτειος του γάμου ήταν γενικά μήνα Φλεβάρη γενικά και σκέφτηκαν ότι ο χορός του ΚΑΠΗ Ξάνθης ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουν μια ακόμη «επίδειξη» και «σκαρφίστηκαν» την… επέτειο του γάμου τους!
Ακόμη κι αν αυτός δεν έγινε τελικά στις 14 Φεβρουαρίου. Λέω…
Περιμένω λοιπόν με αγωνία!

ΚΤΕΛ Σερρών: Αλλαγή στο δρομολόγιο 
Σέρρες – Ξάνθη – Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Σερρών γνωστοποιείται ότι δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια της γραμμής Σέρρες – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα την Κυριακή 01 Μαρτίου 2020, αλλά την Καθαρά Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020.

«ΑΥΞΗΣΗ ΑΞΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»
Εσπερίδα της ΔΟΒ για την προώθηση της Ποιότητας 
του Βαμβακιού σήμερα στο Elisso
Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά την προσπάθειά της για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας με κύριο σκοπό την προστιθέμενη αξία του προϊόντος. 
Στα πλαίσια αυτά διοργανώνει τρεις εσπερίδες ανά την Ελλάδα και η τελευταία για φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη (Elisso Xenia Hotel), σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30.
Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν:
- την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι
- τις προκλήσεις για την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια
- τις στρατηγικές ανάπτυξης και τους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας
- την πιστοποίηση της βαμβακοκαλλιέργειας κατά AGRO αλλά και
- τη θέση του ελληνικού προϊόντος στη διεθνή αγορά.
Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα ραντεβού 
για το μήνα Μάρτιο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 θα ανοίγουν ανά ημέρα (την ίδια ώρα) τα ραντεβού για το μήνα Μάρτιο:
19/2/2020: Αλλαγές, Παθολογικά, Χειρουργικά, Δερματολογικά, Πνευμονολογικά, Αναισθησιολογικά, Οδοντιατρικά, Ψυχιατρικά, Γαστρεντερολογικό
20/2/2020: Γυναικολογικά, Αιματολογικά, ΩΡΛ
21/2/2020: Νευρολογικά, Παιδιατρικά
22/2/2020: Ουρολογικά, Καρδιολογικά
23/2/2020: Οφθαλμολογικά, Νεφρολογικά
Τα ορθοπεδικά εξωτερικά ιατρεία δε θα λειτουργήσουν το μήνα Μάρτιο.

Με το τσεκούρι έκοψε ο Βορίδης τις αποζημιώσεις 
στην Θράκη για το βαμβάκι...
Με τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχε εμπεριστατωμένος φάκελος, ο ΥΠΑΑΤ κ. Μάκης Βορίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει την μη αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών στην Θράκη για την καταστροφή από το πράσινο σκουλήκι πέρυσι.
Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κ. Βάκης Τσιομπανίδης σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, πληροφορήθηκε από τον πρώην υπουργό ότι ο ΕΛΓΑ είχε ετοιμάσει φάκελο αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ και μάλιστα είχαν εντολή να αποζημιώσουν με μεγαλύτερη τιμή από την προβλεπόμενη και πιο σύντομα.
Η ΔΑΟΚ Ορεστιάδας είχε επιδώσει τεκμηριωμένο φάκελο, από τους καλύτερους που έχουν σχηματιστεί. Ήταν μια πολύ σοβαρή και αξιόλογη δουλειά και μάλιστα θα πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν συγχαρητήρια στον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Κωνσταντίνο Δαδούση.
Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, Δεν είναι θέμα φακέλου ή άλλων γραφειοκρατικών παραγόντων και ξεκάθαρα στο υπουργείο και στην κυβέρνηση Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αποζημιώσουν σωστά τους πληγέντες. Εύλογα τίθεται το ερώτημα αν εξυπηρετούν άλλα σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και για πλήγματα στους καλλιεργητές.

Έρχεται στις 16 Μαρτίου στη Κομοτηνή η Ολυμπιακή Φλόγα 
-Στη Ξάνθη ποια μέρα;
Στις 16 Μαρτίου 2020 η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Κομοτηνή. Μετά την τελετή αφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία, θα ξεκινήσει το ελληνικό σκέλος της σκυταλοδρομίας, το οποίο θα διαρκέσει οκτώ ημέρες. Στο ταξίδι αυτό εντάσσεται και η Κομοτηνή, ως ένας από τους σταθμούς. Έτσι, στις 16 Μαρτίου 2020 τέσσερις Κομοτηναίοι πρωταθλητές θα παραλάβουν την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα κάνει ολιγόλεπτη στάση στο κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων θα υποδεχτούν στην κεντρική πλατεία οι:
Μπάρμπα Νικολέτα.
Μπανιώτης Κώστας.
Χαρούν Μολλά.
Μίγκα Κωνσταντίνα-Ιωάννα.
(σ.σ. Στη Ξάνθη ποια μέρα κύριοι του Δήμου Ξάνθης;)

Ερώτηση Ζεϊμπέκ για την προκήρυξη 
των 8 θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο Ξάνθης.
Ερώτηση προς τον  Υπουργό Υγείας μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν την προκήρυξη 8 θέσεων, εκ των οποίων 2 θέσεις Αναισθησιολογίας, 1 θέση Ουρολογίας, 1 θέση Εσωτερικής Παθολογίας, 1 θέση Καρδιολογίας, 1 θέση Οφθαλμολογίας, 1 θέση Μαιευτικής-Γυναικολογίας και 1 θέση Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης Χουσέιν Ζεϊμπέκ.
Στην ερώτησή του μεταξύ άλλων ο κύριος Ζεϊμπέκ αναφέρει τα παρακάτω:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να συμπεριλάβει την ειδικότητα της Νευρολογίας στην προκήρυξη των θέσεων για το Γ. Ν. Ξάνθης, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της Νευρολογικής Κλινικής του;
Για ποιο λόγο επιλέχθηκε να καλυφθούν δύο θέσεις αναισθησιολόγου και καμία νευρολόγου, εφόσον η μια από αυτές θα μπορούσε να καλυφθεί από την προκήρυξη θέσεων για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ δεν υπάρχει η ίδια δυνατότητα για την Νευρολογία;
Υπήρξε εξωθεσμική παρέμβαση, η οποία να δικαιολογεί την προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων παρά την διαφορετική εισήγηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου;
Ο ερωτών Βουλευτής

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »