*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Ιανουαρίου

See Through Η σημασία των επισκέψεων Παυλόπουλου στη Θράκη, τα παραπολιτικά της ημέρας και οι ειδήσεις με άλλο στυλ

08 Ιανουαρίου
Για 12 φορά έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στο Λιμάνι των Αβδήρων ο Πυροσβέστης Απόστολος Κοτζιαμάνης από το Εράσμιο που ζει στη Διομήδεια!!!
………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Την Μανούλα του Μαρία –μια ΜΑΝΑ με κεφαλαία τα γράμματα- κήδεψε χθες στις 11 το πρωί ο εκδότης της «Α» Σταύρος Μωραϊτης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλης.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια και πάλι στον Σταύρο, στη Χρυσανθη, στον Παύλο, στη Ντίνα και στην και γενικά σε όλη την οικογένεια.
……
*Επίσης η βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου AKRITAS ανακοίνωσε την Δευτέρα των Φώτω με οδύνη ότι απεβίωσε ο Γεώργιος Σαράντης του Αθανασίου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκ των βασικών μετόχων της εταιρίας.
Ο Γεώργιος Σαράντης υπήρξε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της AKRITAS και ενεργό μέλος της διοίκησης, συμβάλλοντας στην κυρίαρχη θέση της εταιρίας στην Ελληνική αγορά.
……
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες Τρίτη 7 Ιανουαρίου στις 11:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
……
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που χτύπησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας την Ξάνθη.
Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση δέντρου στην περιοχή της Καλλιθέας, η οποία είχε ως συνέπεια να προκληθεί διακοπή ρεύματος στην περιοχή. Μάλιστα στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση του δέντρου ενώ σταδιακά το ρεύμα επανήλθε.
……
*Προβλήματα προκλήθηκαν τόσο εντός όσο και εκτός πόλεως από τους ισχυρούς ανέμους. Πεσμένες πινακίδες, πτώσεις δέντρων και κλαδιών ακόμη και πτώση κλιματιστικού ήταν μόνο μερικές από τις ζημιές που προκάλεσαν τα πολλά μποφόρ που έπνεαν στην Ξάνθη.
Γενικά δεν νομίζω ότι υπήρχε μπαλκόνι που να μην προκάλεσαν κάποιες ζημιές οι ισχυροί άνεμοι αν κάποιοι είχαν αφήσει «αφύλακτα» πράγματα…
…..
*Μάλιστα όσοι πήγαν στο Πόρτο Λάγος τη Δευτέρα το πρωί για τον Αγιασμό των υδάτων, σίγουρα είδαν και το τεράστιο δέντρο που «γκρέμισε» στη κυριολεξία ο ισχυρός άνεμος στην είσοδο του οικισμού, απέναντι από το Hotel Porto Vistonis.
……
*Κάποιοι «ανταγωνιστές» δεν ξέχασαν τόσα χρόνια δυστυχώς το ρόλο της…»ρουφ…», θεωρώντας προφανώς ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν κάνουμε αυτά που έμαθαν να κάνουν οι ίδιοι χρόνια τώρα…! Ερπετοειδή και σκουλήκια ήταν και δυστυχώς έτσι παραμένουν…
(σ.σ. Κι έχουν και το θράσος  να μας παίρνουν και τηλέφωνο στο Μαχητή, παριστάνοντας τους...συνδρομητές μας!!!)
….
*Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, βραδινές ώρες της Κυριακής 5 Ιανουαρίου 2020, από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα ”ΚΕΡΑΜΩΤΗ” Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΝΑΞ” Ν.Π. 12457, 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Κατερίνα Καλεντερίδου: Η σημασία των επισκέψεων του Προέδρου 
της Δημοκρατίας στην Θράκη
Τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα, ανήμερα των Θεοφανίων.
Θα ήταν η 5η κατά σειρά επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Θράκη σε ένα διάστημα μόλις 7 μηνών. Είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις του στην Αλεξανδρούπολη στις 14 Μαϊου για τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης, και 6 Δεκεμβρίου στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης.
Στις 4 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άγημα της Προεδρικής Φρουράς βρέθηκαν στην Ξάνθη για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης, ενώ στις 24 Νοεμβρίου ο Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε και πάλι στην Ξάνθη στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Οι επισκέψεις αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και αυτή που αναβλήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, έχουν άμεση σχέση με τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και την πίεση που πρόκειται να ασκήσει το επόμενο διάστημα στην Θράκη η Άγκυρα μέσω των «αντιπροσώπων» της.
Οι μουσουλμάνοι στην Θράκη το επόμενο διάστημα θα πιεστούν από την Παράλληλη Δομή των Παραμουφτήδων , οι οποίοι μέσα από το κήρυγμα τους στα τζαμιά δεν θα επιδιώξουν να φανατίσουν τους μουσουλμάνους εναντίον της Ελλάδας, αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον, αλλά να τους τρομοκρατήσουν.
Εδώ είναι που η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα τους, και οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας εντάσσονται σε ένα σχέδιο που ήδη υλοποιείται.
Κατερίνα Καλεντερίδου
Συγγραφέας-Δημοσιογράφος

Σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού στη Ξάνθη για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσταθμών
Συνελήφθη το Σάββατο (4-1-2020) το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσταθμών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του και στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν: 
-1 πιστόλι
-3 φυσίγγια
-1 γεμιστήρα
-1 μεταλλική ράβδο
-1  ασύρματο
-1 σπρέι πιπεριού
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Μετέ: Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους νόμους της Ελλάδος
«Είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε σ’ αυτόν τον αγώνα. Ακόμη αν υπάρξουν ποινές και εάν υπάρξει φυλάκιση. Ο διορισμός ιμάμηδων σε τζαμιά, ο διορισμός μουφτήδων αποτελούν προσπάθειες του ελληνικού κράτους να μην υπάρχει ηγέτης στη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης».
Αυτά δήλωσε ο ψευτομουφτής σε Τουρκικό κανάλι.
Με τον “αέρα” του “χρήσιμου” στην Άγκυρα και την αναγνωρισιμότητα των Θρακιωτών αυτοδιοικητικών τύπου Τσέπελη, ο ψευτομουφτής έχει αναθαρρέψει και στην ουσία γράφει τους νόμους της Ελλάδος στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
Δεν αρκεί μάλιστα που δημόσια προκαλεί την Ελληνική νομοθεσία αλλά στην ουσία καλεί τους οπαδούς του να πράξουν το ίδιο.
Έπρεπε χθες η Ελληνική Πολιτεία να τον εγκαλέσει διότι ξεκάθαρα είναι στις προθέσεις του να προκαλέσει την ειρηνική συμβίωση Ελλήνων Πολιτών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Όσο για τους διορισμένους μουφτήδες ας δει τι γίνεται στην “μητέρα πατρίδα” την Τουρκία, όπου ο διορισμός “ηγέτη” είναι αναγκαστικός.
Και όσο για το “ηγέτης” είναι ξεκάθαρο και αυτό το γράφουμε εδώ και καιρό. Ο τύπος θέλει τον πολιτικό έλεγχο των μουσουλμάνων της Ξάνθης και όχι θρησκευτικό ρόλο.
Αλέξανδρος Παυλικιάνος.

Και επίσημα από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ο Βαγγέλης Ρούφος
Ορκίστηκε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 στα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο νέος διοικητής του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος, παρουσία του Διοικητή της Δημήτρη Τσαλικάκη και από σήμερα Δευτέρα θα βρίσκεται πλέον στο γραφείο της διοίκησης ξεκινώντας την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Η απόφαση για την τοποθέτηση του δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έχει ως εξής:
“Διορίζουμε τον κ. ΡΟΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ.: ΑΕ 201739, πτυχιούχο του Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχο Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Βιοηθική της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ως Διοικητή στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, αρμοδιότητας 4 ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας & Θράκης του Υπουργείου Υγείας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του Ν. 3528/07, με βαθμό 1Ο , με τριετή θητεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4052/2012.”…

Ο Μακάριος Λαζαρίδης των Φώτων από την Καβάλα:  Η χώρα μας έχει αλλάξει σελίδα, μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά!
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα, παρέστη σήμερα, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου των Φώτων, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.
Συγκεκριμένα, παρευρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου και στη συνέχεια στον Αγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι της Καβάλας.
Μετά το πέρας της τελετής ο Μακάριος Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Ορθοδοξία.
Ο εορτασμός των Θεοφανείων συμβολίζει την πνευματική ανάταση, την ψυχική κάθαρση και το φωτισμό των καρδιών μας.
Ο ελληνικός λαός, μετά από πολλές θυσίες, ατενίζει πλέον το μέλλον του με αισιοδοξία και ελπίδα.
Η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα.
Όλοι μαζί, με σύνεση, τόλμη, αποφασιστικότητα και κυρίως ενότητα, μπορούμε να πάμε μπροστά.
Χρόνια πολλά».



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »