*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιανουαρίου

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Χατζηστόϊκο-Οι ειδήσεις της ημέρας με άλλο στυλ....

14 Ιανουαρίου
Ο Σάκης Ζαϊτίδης κέρδισε το φλουρί στην Βασιλόπιττας του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Το 2020 εύχομαι να του πάει καλά...ή μάλλον, καλύτερα πολύ καλύτερα απο το 2019!
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Έφυγε ξημερώματα της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020 ο πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία Γιάννης Χατζηστόϊκος, πολυαγαπημένος πατέρας της γνωστής ζωγράφου και πρώην αρχηγού των μαζορετών της Θρακικής Θεατρικής Σκηνής που εργάζεται στο Γηροκομείο  Ξάνθης, Φιφής Χατζηστόϊκου.
……
*Ο Γιάννης Χατζηστόϊκος ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, άριστος τεχνίτης και δημιουργός, ενώ τα τελευταία χρόνια συνέδραμε με όλες του τις δυνάμεις στο να δημιουργεί ωραία πράγματα και να βοηθάει το Γηροκομείο Ξάνθης.
Και γι’ αυτό τον αγαπούσε ιδιαίτερα και το προσωπικό.
……
*Η κηδεία του Γιάννη Χατζηστόικου έγινε χθες Δευτέρα  στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου «της καρδιάς του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και στο μήνυμά του στο fb και ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας Γιάννης Παπαχρόνης.
Στο τελευταίο αντίο μάλιστα βρέθηκαν και πολλοί φίλοι της Φιφής προκειμένου να της συμπαρασταθούν και να της πουν κουράγιο.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη Φιφή και στην μητέρα της Ελένη Τζούκα.
……
*Τελικά και αφού τους έκραξαν δεκάδες πολίτες στο fb, εδέησαν οι άνθρωποι του Δήμου Τσέπελη χθες να μαζέψουν την Φάτνη της πλατείας!
……
*Βέβαια τη Φάτνη την «μάζεψαν», το ψηλό μας το ρολόι ωστόσο και χθες παρέμεινε σταματημένο, δείχνοντας… 12.50!!!
Και με πιο απλά λόγια, εδώ και μια βδομάδα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη βλάβη του ρολογιού μας!
Όλα δουλεύουν δηλαδή στην… εντέλεια!
(σ.σ. Κατά τα λοιπά τους έφταιγε ο Θωμάς Ηλιάδη που 24 ώρες το 24ωρο βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στα προβλήματα της καθημερινότητας…Ενώ τώρα δεν κινείται τίποτα γιατί οι αντιδήμαρχοι είναι μόνο χειραψίες και πόζες…Και ακριβοπληρωμένα νέα γραφεία! Όπως και ο Δήμαρχός τους! Από ουσία και έργο… το απόλυτο τίποτα, όπως πολύ σωστά επεσήμανε στην ανακοίνωσή της και δημοτική παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους!).
……
*Προς τον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης κ.Σταμπουλή. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημά μας…
Όταν δηλαδή ο Δήμαρχος Τσέπελης πάει σε μια ταβέρνα ή σε ένα καφενείο, μπορούμε να καπνίζουνε όλοι… ελεύθερα και ωραίοι;
(σ.σ. Το ερώτημα απευθύνεται και στους Εισαγγελείς… αλλά και στον Υπουργό Υγείας κ.Κικίλια).

Δυο συλλήψεις αλλοδαπών οδηγών χωρίς δίπλωμα
Συνελήφθη την 12-1-2020 το πρωί, στην Εγνατία Οδό  Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 38χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Επίσης συνελήφθη την 12-1-2020 το πρωί, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 20χρονος αλλοδαπός διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως προέκυψε οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος είχαν αφαιρεθεί από αστυνομική υπηρεσία για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στα χνάρια του Τσέπελη και ο Αμβροσιάδης
ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο Α΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ… ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
Δυστυχώς δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά στην διοίκηση του δήμου Ξάνθης αφού το προβάδισμα στις φιέστες έχει ο δήμαρχος.
Μοιραία οι «κολλητοί» του που ασκούν διοίκηση να βαδίζουν και αυτοί στα ίδια βήματα με τον αρχηγό.
Και ποιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ανάρτηση φιλικού μέσου ενημέρωσης προς τον κ. Αμβροσιάδη, αναφέρετε ότι ο πρόεδρος κάλεσε τους 100 εργαζόμενους για να τους πει πώς θα … τους διοικήσει την στιγμή που δεν γίνεται λόγος για τον Α΄ παιδικό σταθμό απέναντι από το Αμοιρίδιο κλειστό γυμναστήριο που είναι κλειστός άνευ λόγου και αιτίας, «δένοντας» έτσι τα χέρια σε δεκάδες οικογένειες που τρέχουν σαν τους τρελούς να προλάβουν να πάνε τα παιδιά τους σε άλλους παιδικούς και με την ψυχή στο στόμα να πάνε στην δουλειά τους.
Όπως δείχνει το πράγμα, ο νέος πρόεδρος πήρε μαθήματα αυτοπροβολής από το «αφεντικό» του τον κ. Τασέπελη που μοιράζει αφειδώς σε απευθείας αναθέσεις το χρήμα των Ξανθιωτών για αυτοπροβολή και φιέστες.
Ελπίζουμε ο νέος πρόεδρος της κοινωνικής στήριξης στην Ξάνθη να μην αρχίσει και αυτός τις απευθείας αναθέσεις για αγορά νέου παιδικού ενώ κρατά κλειστούς τους παλιούς.
Δοξάστε μας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ (XanthiTimes)

Συνελήφθησαν μάνα και κόρη στην Καβάλα για κλοπή
Συνελήφθησαν την 12-1-2020 το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) αλλοδαπές, ηλικίας 42 και 17 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων κατά περίπτωση. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 17χρονη διότι, όπως προέκυψε, το ίδιο απόγευμα, προσποιούμενη την πελάτισσα, εισήλθε σε κατάστημα της πόλης και αφαίρεσε από το ταμείο, το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια παρέδωσε στην 42χρονη μητέρα της. Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν και την 42χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.

Στο νοσοκομείο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη
«Θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια» είπε για τους κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη λίγο μετά την κατάθεση της για τη δολοφονία της κόρης του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Η  γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε δυσφορία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της και οι δικοί της άνθρωποι κάλεσαν ασθενοφόρο.
Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση η γυναίκα μίλησε στην κατάθεσή της για την αδικοχαμένη κόρη της. «Ήταν ότι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου» είπε η κ. Αρμουτίδου και ολοκληρώνοντας την κατάθεση της εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σε βάρος των συγγενών των κατηγορουμένων βάζοντας τους στο κάδρο των ευθυνών. «Είναι οι ηθικοί αυτουργοί του δικού μου πόνου», είπε ενώ κινήθηκε σε βάρος των δυο νεαρών που κάθονταν αμίλητοι στο εδώλιο. «Θέλω να δω τις φάτσες τους, το δικαιούμαι» ξέσπασε την ώρα που οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συγκρατήσουν .
«Δις ισόβια δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ... θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια. Εγώ θα την κάνω τη δουλειά» ούρλιαξε και θρηνώντας μονολογούσε: «Ήταν ότι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου. Ήμουν η πιο ευτυχισμένη μάνα του κόσμου».
...ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΘΕΙ! ΠΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ  ΠΩΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ


Διάβασα την παρακάτω ανάρτηση του  Jim Abogado‎ και την δημοσιεύω αυτούσια, για να δείτε αυτό που κάνει τη… διαφορά, σε σχέση με τις συμπεριφορές των επιχειρηματιών σε άλλες πόλεις και στη  Ξάνθη.
Αυτούσια όλη η ανάρτηση:
«Jim Abogado Σήμερα βρέθηκα στην Αθήνα. Έφαγα σε μια ψησταριά στην Καισαριανή. Εξαιρετικό το φαγητό, αλλα δεν θα σταθώ εκεί. Θα σταθω στο γεγονός ότι οι άνθρωποι της ψησταριάς και ενώ δεν με γνώριζαν και με έβλεπαν για πρώτη φορά, με κέρασαν με δική τους πρωτοβουλία 1 λίτρο κόκκινο κρασί (δικό τους..χύμα), χωρίς να έχω κάνει τρελό λογαριασμό. Το ίδιο μου είχε συμβεί στην Θεσσαλονίκη και στη Ναύπακτο σε πρόσφατο ταξίδι μου (κέρασμα μια μπύρα). Να σημειώσω ότι στην Ξάνθη σχεδόν κάθε μέρα τρώω έξω... είτε σε εστιατόρια / ταβέρνες / γυράδικα και πιτσαρίες είτε παραγγέλνοντας τηλεφωνικά στο σπίτι. ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΟΥ: Μια φορά - μα μία μόνο φορά ένα από τα μαγαζιά (της Ξάνθης) να με κερνούσε έστω ένα αναψυκτικό… μια κόκα κόλα ρε αδερφέ.... Ορισμένα μαγαζιά με έχουν μάθει απο τη φωνή μου... αφού τρώω εκεί απο φοιτητής (και να σημειωθεί πως έχω περάσει τα 50) ... Κέρασμα? ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ.. το ίδιο ισχύει σχεδόν με τις περισσότερες καφετέριες.. Και φυσικά δεν με ενδιαφέρει η αξία του κεράσματος, αλλα η χειρονομία. Η εκτίμηση δλδ που θα δείξει ο επαγγελματίας στο πρόσωπό σου που τον προτιμάς τόσα χρόνια. Θεωρώ και διορθώστε με αν κάνω λάθος πως σε γενικές γραμμές τα φαγάδικά μας στον θέμα αυτό είναι πολύ πίσω και πως έχουν να μάθουν πολλά ακόμη. θα ήθελα τη γνώμη σας.. όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να δω μήπως τελικώς κάνω λάθος και η ως άνω κατάσταση συμβαίνει μόνο σ’ εμένα... Καλό βραδυ».
-Τα σχόλια για σας.
Συνελήφθη 26χρονος Έλληνας στην Κομοτηνή με ναρκωτικά
Συνελήφθη το Σάββατο (11-1-2020) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο να κατέχει δέμα, που μόλις είχε παραλάβει, το οποίο περιείχε ποσότητες ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του δέματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 11,3 γραμμαρίων και ένα (1) πλαστικό φιαλίδιο με υγρή μεθαδόνη, βάρους 104,5 γραμμαρίων.   
Επιπλέον στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »