*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

Τα τσουρέκια του Ζαχαροπλαστείου ΤΖΟΥΚΑΣ "σκίζουν"! Όλες οι εκδηλώσεις του 3ημέρου

31 Ιανουαρίου
Η ακαδημία ποδοσφαίρου «Ευστάθιος Τοροσίδης» 
του Άρη Πετεινού κόβει τη βασιλόπιτά της
Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο Κέντρο διασκέδασης «ΑΠΟΛΛΩΝ», η ακαδημία ποδοσφαίρου «Ευστάθιος Τοροσίδης» του Άρη Πετεινού κόβει τη βασιλόπιτά της. Στην εκδήλωση θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις και δώρα σε όλους τους αθλητές της, μικρούς και μεγάλους, ενώ θα υπάρχουν διασκεδαστές και κλόουν για τα παιδιά.
Τιμή εισόδου με φαγητό και ποτό: 15 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά

Ολόφρεσκα, αφράτα και άκρως γευστικά τσουρέκια, 
καθημερινά στο ζαχαροπλαστείο ΤΖΟΥΚΑΣ
Μπορεί το Πάσχα να αργεί, αλλά το ιστορικό ζαχαροπλαστείο ΤΖΟΥΚΑΣ επί της οδού Ανδρέου Δημητρίου 25, ετοιμάζει καθημερινά ολόφρεσκα, αφράτα και άκρως γευστικά τσουρέκια.
Τα αγνά υλικά, η επιμονή στην παραδοσιακή συνταγή και η εκτέλεσή της, ο διαρκής εκσυγχρονισμός μεθόδων και πρακτικών -που στο ζαχαροπλαστείο ΤΖΟΥΚΑΣ ανάγεται σε τέχνη- κάνουν τα τσουρέκια να ξεχωρίζουν.
Τσουρέκια με γέμιση κάστανο και λευκή σοκολάτα, τσουρέκια με γέμιση bueno και  ferrero και τσουρέκια με πραλίνα φουντουκιού ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Μην αντισταθείτε σε τόσο λαχταριστούς γλυκούς πειρασμούς.
Για τους λάτρεις του καλού και ποιοτικού φαγητού, η πρόταση είναι το κατάστημα «Δια Χειρός Σωτήρη»
Το κατάστημα «Δια Χειρός Σωτήρη» ιδρύθηκε το 1949 και βρίσκεται  στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης, στην 28ης Οκτωβρίου. Ιδρυτής του ο Νίκος Τσιακίρογλου, πρόσφυγας από την Ανδριανούπολη, από όπου μετέφερε στη νέα του πατρίδα, γεύσεις και αρώματα της Ανατολής, με κορυφαία αυτών, τα σουτζουκάκια που όμοια τους γευστικά δεν υπάρχουν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι και σήμερα, 70 χρόνια μετά, το κατάστημα «Δια Χειρός Σωτήρη», συνεχίζει ανοδικά την πορεία του στον χρόνο, με συνεχιστές τον Σωτήρη Τσιακίρογλου και την πολυαγαπημένη κόρη του, Μαίρη, προσφέροντας   την ίδια ποιότητα από την πρώτη μέρα ίδρυσης του. Υπάρχει σεβασμός προς τον πελάτη, για αυτό και έχει κερδίσει την προτίμηση τόσο των Ξανθιωτών όσο και των επισκεπτών.
Για όλους εσάς, τους λάτρεις του καλού και ποιοτικού φαγητού, η πρόταση είναι το κατάστημα "Δια Χειρός Σωτήρη" με τηλέφωνο παραγγελιών 541 073374. Ανοιχτά Δευτέρα ως Παρασκευή  10.00 π.μ. έως 23.00 μ.μ., Σάββατο 10.00 π.μ.  έως 17.00 μ.μ. και Κυριακή κλειστά.

Μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 
από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Δ.Π.Θ., διοργανώνει Μοριοδοτούμενο Δια Ζώσης Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Στατιστική και Ασαφής Συμπερασματολογία στις Κοινωνικές, Οικονομικές και Θετικές Επιστήμες», το οποίο απευθύνεται σε: Πτυχιούχους Κοινωνικών, Οικονομικών και Θετικών Επιστημών
Εκπαιδευτικούς Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης και Στελέχη Επιχειρήσεων (δεκτοί και απόφοιτοι Λυκείου με συναφή εμπειρία).
Διάρκεια: 300 ώρες (17 ECTS) σε 9 μήνες (ΕΤΗΣΙΟ)
Κόστος συμμετοχής: 600€ σε δύο (2) δόσεις των 300€
Μοριοδότηση: Δύο (2) μόρια για διορισμό εκπαιδευτικών
Μισό (0,5) μόριο για στελέχη εκπαίδευσης
Αιτήσεις: Μόνο ηλεκτρονικά, από 27.01.20 έως 29.02.20
Μέγιστος αριθμός εκπαιδευόμενων: 40 άτομα
Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: https://kedivim.duth.gr /postgrad/kedivim_fuzzy.shtml, ή στο email: athenamano@gmail.com

Καστροπολίτες: Κοπή βασιλόπιτας και εκδήλωση 
με ομιλητή τον Δημήτρη Βραχιόλογλου

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ - Γνώση και Δράση» σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο ΠΛΩΤΙΝΗ στο Διδυμότειχο στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, όπου θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση με ομιλητή τον χοροδιδάσκαλο και λαογράφο κ. Δημήτρη Βραχιόλογλου, με θέμα: «Το Κουρμπάνι του Αγίου Αθανασίου στο Διδυμότειχο (Θυσία - Μορφολογία - Τυπολογία)». Η αισιόδοξη άποψη της συνέχισης του Εθίμου ως έκφραση της έντονης θρησκευτικότητας των κατοίκων του.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »