*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Δεκεμβρίου

Το 'ταξιδάκι" Προέδρου-Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΞ στη Λάρισα! Αθώοι 4 ιδιοκτήτες Ρ/Σ-Οι ειδήσεις με άλλο στυλ....

14 Δεκεμβρίου
Στη παράταξη… Σταυρακάρα - Μελισσόπουλου προσχώρησε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος;
(σ.σ. Μήπως θα ήταν καλύτερο να παραιτηθεί; Αφού αποδείχτηκε ο αδύναμος κρίκος του Μπάμπη;...)
…………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Είναι απίστευτα πράγματι αυτά που αποκαλύψαμε για το «παρασκήνιο» που οδήγησε κάποιους υπαλλήλους να «κόψουν» από την Υπουργική απόφαση για τις  Περιφερειακές εφημερίδες τον «Μαχητή» και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν, μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε…
Και τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με την εφημερίδα «Αδέσμευτη» την οποία κόψανε λόγω ποινής του ιδιοκτήτη της στην… «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ στην… πρώην Εγνατία τηλεόραση! ( Αυτό  κι αν είναι ευτράπελο...)
……
*Απίστευτα κι όμως αληθινά με κάποιους να «παραμιλάνε» μάλιστα! Και να επικαλούνται… προσωπικά δεδομένα χωρίς να μπορούν να δώσουν εξηγήσεις στα ανεξήγητα! Και να μας παρακαλάνε μάλιστα να κάνουμε… αίτηση θεραπείας!
……
*Σημειώνουμε ότι ο Μαχητής έχει τις περισσότερες εκδόσεις στα φύλλα που έστειλε και κατά τα λοιπά έναν από τους πλέον ολοκληρωμένους φακέλους! Συν ότι έχει και ασφαλισμένο τυπογράφο μεταξύ των εργαζομένων του!!
……
Για να μας συμβουλεύσουν κάποιοι να γραφούμε στην Ένωση Περιφερειακού τύπου που συνειδητά δεν γραφόμαστε εδώ και χρόνια!
Και με πιο απλά λόγια να μπούμε κι εμείς  στο… «τρυπάκι» ορισμένων!
(σ.σ. Ενοχλούμε! Πολύ ενοχλούμε… Να δούμε όμως όταν η Κυβέρνηση καταργήσει τις διακηρύξεις, προκηρύξεις κλπ τι γίνει Πανελλήνια με τα περισσότερα Περιφερειακά Μέσα…).
……
*«Ταξιδάκι» Προέδρου Ιπποκράτη Καμαρίδη  και  Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΞ  Χρήστου Μούρκα  στη Λάρισα στη Γεν. συνέλευση των ΔΕΥΑ Ελλάδος; Δεν θα έπρεπε να πάρουν μαζί τους και κάποιον ή κάποιους  από τους διευθυντές της  εταιρείας; Όπως έκανε ο Μαρίνος Σδρέβανος...
Αλλά και γιατί έπρεπε να πάνε και οι δυο με έξοδα της δημοτικής εταιρείας (612 ευρώ); Δεν αρκούσε μόνο ο Πρόεδρος; Ή μόνος  και ο αντιπρόεδρος;
(σ.σ. Τελικά πως «ταίριαξε» αυτό το «δίδυμο» αλλά και ποιος το περίμενε. Εκεί που θα έστελνε τον Μούρκα στον Εισαγγελέα  για… πλαστογραφία ο Πρόεδρος Ιπποκράτης Καμαρίδης  να τον κάνει τώρα και κολλητό του και να εισηγηθεί μάλιστα να εισπράττει αντιμισθία 1.710 ευρώ όπως και ο ίδιος!
…….
*Κατά τα λοιπά στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ υπάρχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων που υποτίθεται ότι έχει άποψη σε όλα αυτά και έπρεπε λογικά να πάρει και θέση…
……
*Παραπονιούνται οι γνωστοί Τσεπελοφύλακες γιατί ενώ ο Δήμος Ξάνθης κάνει τόσο πολλά για την διακόσμηση της πόλης, οι επαγγελματίες δεν στόλισαν τις βιτρίνες τους ανάλογα..!
Μα οι επαγγελματίες τα ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ κύριοι από την τσέπη τους, ενώ εσείς τα πληρώνετε όλα  με λεφτά του Δήμου Ξάνθης. Και να ‘ναι καλά βέβαια ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος!

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΔΡΕΒΑΝΟΣ: Έργο της δικής μου διοίκησης στη ΔΕΥΑΞ, το έργο του πόσιμου νερού με Π/Υ 242149 ΕΥΡΩ!!!
Με αφορμή την επίσκεψη του Μέτιου  στην ΔΕΥΑΞ και τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος σχολίασε στο Facebook τα παρακάτω:
Marinos Sdrevanos: Αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της TV Ροδόπη Αν. Μακεδονίας- Θράκης, η ένταξη έργων, ύψους 2,7 εκατομμυρίων, που αφορούν τη διαχείριση και ασφάλεια του πόσιμου νερού. Μεταξύ των έργων συμπεριλαμβάνεται και το έργο με Π/Υ 242.149,00 Ευρώ, που είχε προταθεί από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ τον Νοέμβριο του 2018.
Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία του προέδρου της ΔΕΥΑΞ, εντός του γραφείου του, στην οποία ποζάρουν, μαζί με τον πρόεδρο της επιχείρησης, ο περιφερειάρχης Αν.Μακεδο-νίας και Θράκης, ο δήμαρχος Ξάνθης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Κων/νος Κουρτίδης.
Φαντάζομαι ότι, όταν θα ενταχθεί έργο της παρούσας διοίκησης, η φωτογραφία που θα αναρτηθεί στα ΜΜΕ θα περιλαμβάνει και τον κύριο Πρωθυπουργό και ίσως και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η Διοίκηση Σδρέβανου, είχε υποβάλλει για ένταξη επτά συνολικά έργα, από τα οποία, τρία έργα ήδη εκτελούνται, δύο άλλα εντάχθηκαν πρόσφατα, για τα οποία βέβαια η παρούσα διοίκηση δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους συνδημότες μας, ενώ το έβδομο βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης. Όλα αυτά χωρίς παράτες, φωτογραφίες κ.λ.π, τα οποία, όταν παράγεις έργο, είναι περιττά.
Άδειασαν το περίπτερο στην Καλλιθέα - Έκλεψαν και ένα ΙΧ
Το περίπτερο που βρίσκεται στην Καλλιθέα της Ξάνθης έβαλαν στο μάτι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με το XanthiNea.
Οι δράστες διέρρηξαν το περίπτερο και πήραν σχεδόν τα πάντα, αφήνοντας πίσω τους μόλις ελάχιστα από τα εμπορεύματα του, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Την ίδια νύχτα, άγνωστοι δράστες (ίσως και οι ίδιοι) έκλεψαν και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο ακριβώς δίπλα στο περίπτερο. Οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί, ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία το πρωί, η οποία και διενεργεί τη σχετική προανάκριση.

Νίκη της ΔΑΚΕ και στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ξάνθης!
Μετά τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης (εδώ), πρωτιά της Δ.Α.Κ.Ε. ανέδειξαν οι εκλογές και στην Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ψήφισαν 666 (λευκά 45, άκυρα 24) και έλαβαν:
Δ.Α.Κ.Ε. 197 ψήφους (33%), δύο έδρες
Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών 180 ψήφους (30%), δύο έδρες
Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών 175 ψήφους (29%), δύο έδρες
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜε) 45 ψήφους (8%), μία έδρα.
Για το διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται οι Σοφία Ζήση και Χρήστος Ιωαννίδης (Δ.Α.Κ.Ε.), Μαρία Λουκοπούλου και Αστέριος Ιωαννίδης (Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών), Κωνσταντίνος Κασάπης και Γεώργιος Μέλλιος (Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών) και Βασιλική Γεωργιάδου (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών).


Αθωώθηκαν 4 ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών στην Ξάνθη
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης έκρινε την Παρασκευή 13/12/2019 το πρωί αθώους 4 ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών της Ξάνθης.
Κατηγορούνταν ότι προέβησαν σε χρήση σταθμού εκπομπής ραδιοσήματος και μετάδοσης ραδιοφωνικού σήματος και προγράμματος, χωρίς άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού.
Η ΕΕΤΤ τον περασμένο Οκτώβριο 2019 είχε προχωρήσει στην κατάσχεση των μηχανημάτων τους.
Από τη διαδικασία και με την προσκόμιση των σχετικών εγγραφων, αποδείχτηκε ότι πρόκειται για ιστορικούς σταθμούς της Ξάνθης, με βεβαιώσεις από το Υπουργείο τύπου και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που εκπέμπουν αδιαλειιπτα για μια 25ετία.
Συνήγορος υπεράσπισης ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου
Συνελήφθη 37χρονος Έλληνας στον Έβρο 
με 355 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη την Πέμπτη (12-12-2019) το απόγευμα, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 355 γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη 67χρονος Έλληνας σε χωριό της Καβάλας με 270 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 700 γραμμάρια λαθραίου καπνού
Συνελήφθη την Πέμπτη (12-12-2019) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει 270 πακέτα τσιγάρων και 14 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και η ποσότητα λαθραίου καπνού.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »