*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Δεκεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Πυροσβεστική-Ρεσιτάλ πιάνου

14 Δεκεμβρίου
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης γιορτάζει τους Προστάτες της
Σας ενημερώνουμε ότι το πρωί της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019 και Ω/08:00΄, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στο εκκλησάκι των Τριών Αγίων Παίδων εν Καμίνω της Π.Υ. Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνος, προκειμένου να τιμήσουμε τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο Αν. Διοικητής
Χρήστος Ι. Γκίγκης
Επιπυραγός
Ρερ
Συνέλευση και εκλογές για τον «Πήγασο» Ξάνθης
Απολογιστική συνέλευση (18.00-19.00) και εκλογές (19.00-20.00) διοργανώνει στα γραφεία του την Κυριακή 12 Ιανουαρίου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης "Πήγασος".
Υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στα γραφεία του συλλόγου, στο τηλέφωνο 25413 03452, καθώς και στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@pegasus-xanthi.gr.

Ρεσιτάλ πιάνου του Σταύρου Λαπαρίδη στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Οικία Μ. Χατζιδάκι την Πέμπτη 19/12/2019
Ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης επιθυμώντας να συνεισφέρει για άλλη μια φορά στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, προσφέρει μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην μουσική του Franz Liszt.
Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύουμε ένα Ρεσιτάλ Πιάνου με τον κ. Σταύρο Λαπαρίδη με έργα για σόλο πιάνο του Franz Liszt, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ώρα 20:00: στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Οικία Μ. Χατζιδάκι στην Ξάνθη
Ελεύθερη Είσοδος

Συμμετοχή της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης, 
στην Ζωντανή Βιβλιοθήκη
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία παρουσιάστηκε στην Αθήνα η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη (Dutch Human Library), η κινητή βιβλιοθήκη που έχει στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ανάδειξη της κοινωνικής και πολιτισμικής πολυμορφίας. 
Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη, είναι μία βιωματική δράση που ενθαρρύνει την επικοινωνία και τον διάλογο και φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή με σκοπό τη διερεύνηση και καταπολέμηση των προκαταλήψεων.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και η πρόεδρος του Συλλόγου μας, κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν ως ένα "ζωντανό βιβλίο", που μοιράστηκε προσωπικές εμπειρίες και ιστορίες με τους "αναγνώστες" που επισκέφθηκαν την βιβλιοθήκη.
Ο Σύλλογος μας θέλει να συγχαρεί την Ολλανδική Πρεσβεία και το Ίδρυμα Γουλανδρή, για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία. Ευχόμαστε κάθε εκδήλωση σας να στέφθεται με επιτυχία.
Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού
Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης
«Η ΕΛΠΙΔΑ»
Σουλεϊμάν Σαμπιχά

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης 
την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, συνεχίζοντας μια παράδοση ετών, παρουσιάζουν στη χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο «Shake up Christmas” μια μελωδική πανδαισία, ξεκινώντας από παραδοσιακά κάλαντα της Ελλάδας και άλλων χωρών και καταλήγοντας σε γνωστά έργα της ευρωπαϊκής και τζαζ μουσικής. Η συναυλία θα δοθεί την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ακόμη ένα βραβείο κέρδισε η ταινία «Σύγχρονες Αφροδίτες» -Η Δήμητρα Σταυροπούλου που τη σκηνοθέτησε κατάγεται από την Κομοτηνή
Ακόμη μία διάκριση κατέκτησε η ταινία «Σύγχρονες Αφροδίτες» που έχει σκηνοθετήσει η Κομοτηναία Δήμητρα Σταυροπούλου.
Πρόκειται για μία ταινία που πραγματεύεται την γυναικεία εικόνα με την σκηνοθέτιδα να την εξετάζει μέσα από διάφορα και διαφορετικά πρίσματα.
Οι «Σύγχρονες Αφροδίτες» αυτή τη φορά βραβεύτηκαν στο 14ο Φεστιβάλ της Κύπρου (Cyprus International Film Festival) με το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους.

Μία από τις ηθοποιούς της ταινίας είναι η Λυδία Κατσανικάκη που έγινε γνωστή ευρύτερα από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι μοντέλων Greece’ Next Top Model 2.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »