*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Νοεμβρίου

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης για την επέτειο των εκατό χρόνων Ελεύθερης Ξάνθης

19 Νοεμβρίου
Παρουσίαση του παραμυθιού του Βασίλη Κάργα, «Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ» την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, στις 11:30 π.μ. στο Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»
Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» και το βιβλιοπωλείο «Πυργελή» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραμυθιού του Βασίλη Κάργα, «Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ» που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, στις 11:30 π.μ.  στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου, στο Μαγικό.
Για το παραμύθι θα μιλήσει ο Συγγραφέας, Δημήτρης Μπουζάρας.
Η Ηθοποιός, Μαρία Παπαδοπούλου, θα διαβάσει με διαδραστικό τρόπο το παραμύθι και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με τους ήρωες.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ
Μαγικό Δήμου Αβδήρων, τηλ. 2541352597 – κιν. 6977121172 – fax. 2541352598

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης για την επέτειο 
των εκατό χρόνων Ελεύθερης Ξάνθης
Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τιμούν την επέτειο των εκατό χρόνων Ελεύθερης Ξάνθης με μια μεγάλη συναυλία με τίτλο «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!», που θα δοθεί την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Εκδηλώσεις νομικής πληροφόρησης εργαζόμενων και ανέργων στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης, το Νομαρχιακό Τμήμα της  ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και το Ινστιτούτο  Εργασίας / ΓΣΕΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης, συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις νομικής πληροφόρησης εργαζόμενων και ανέργων. Ειδικότερα:
-Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 18:00 – 20:00, ημερίδα με εισηγήσεις νομικών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τις πρόσφατες αλλαγές στην ασφαλιστική και εργασιακή νομοθεσία.
-Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 11:00 - 17:00, εξατομικευμένη πληροφόρηση ενδιαφερομένων για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα, μέσω κατ’ ιδίαν συζήτησης με εργατολόγους.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης, Μ. Ρέματος 18. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε το Ινστιτούτο Εργασίας /Γ.Σ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας Θράκης: 2541022681, 2541084385.

Το 4ο Συνέδριο των Νεοελληνιστών των Βαλκανικών χωρών οργανώνεται 
από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.
Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών, οργανώνει το 4ο Συνέδριο των Νεοελληνιστών των Βαλκανικών Χωρών με τίτλο: «Ελληνισμός και Βαλκάνια - αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019», το οποίο θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή στις 22-24 Νοεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας.
Είναι το 4ο στη σειρά των Συνεδρίων των Νεοελληνιστών των Βαλκανικών Χωρών, τα οποία ξεκίνησαν το 2001 και πραγματοποιήθηκαν στη Σόφια και στο Βουκουρέστι, και για πρώτη φορά οργανώνεται στην Ελλάδα. Στο 4ο Συνέδριο της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν 43 συνεδρίες και 175 ανακοινώσεις από 202 συνέδρους που προέρχονται από 18 χώρες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Πολωνία, Γεωργία, Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, Ελβετία, Αυστρία, Κύπρο, Ελλάδα.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη Δράμα, με το μήνυμα 
«Ίσες ευκαιρίες για όλους».
Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, ο ψυχίατρος και ευρωβουλευτής κ.Στέλιος Κυμπουρόπουλος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, δια της Δνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας / Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην «Αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, της Π.Ε. Δράμας.
Η θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωση «Σχέδιο Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα Κοινωνικής Μέριμνας στην Π.Ε. Δράμας», φέτος εμπνέεται από το λόγο του κ.Στέλιου Κυμπουρόπουλου και φέρει ως θεματικό τίτλο το «Ίσες ευκαιρίες για όλους».
Ευγενική συμμετοχή της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας, σ’ένα ταξίδι στην παγκόσμια μουσική σκηνή, υπό τη διεύθυνση-ενορχήστρωση του κ.Νικόλαου Γιαμαλή.

Αλεξανδρούπολη: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο 
για Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη τον 2ο κύκλο Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στην εξειδικευμένη διαχείριση - υποστήριξη ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους σε όλα τα στάδια από τη διάγνωση έως και μετά την αντιμετώπιση.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Παπακωνσταντίνου Μαρία - Κοινωνική Λειτουργός, Διευθύντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας Γ.Α.Ο.Ν.Α. "Ο Άγιος Σάββας", Πρόεδρος στην «Πνοή Αγάπης».
Πισσάκας Γεώργιος - Ιατρός Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής, Διευθυντής του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Αντιπρόεδρος της «Πνοής Αγάπης».
Χλωροπούλου Πελαγία -Επίκουρη Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας ΔΠΘ, Ιατρείο Πόνου ΠΓΝΑ.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »