*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Νοεμβρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Η καθαίρεση του Απόστολου Αγκόρτσα απο το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης, οι αντικαταστάτες και η Νομοθεσία,

29 Νοεμβρίου
*«Συνοδευόμενος» από δυο δημοσιογράφους εμφανίστηκε ο Απόστολος Αγκόρτσας στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, επιχειρώντας να «πείσει» τα 16 παρόντα μέλη του Δ.Σ. να μην ψηφίσουν υπέρ της καθαίρεσής τους από το διοικητικό συμβούλιο.
Μάλιστα συμπτωματικά και οι δυο (μαζί και ο Τένης φυσικά…), έσπευσαν να… αναγγείλουν την παρουσία του στη συνεδρίαση, μόνο που ο υποτιθέμενος «τσαμπουκάς» του Απόστολου, αποδείχτηκε … «φρούδες για μεταξωτές κορδέλες!»
-Όπως και στα δικαστήριά μας άλλωστε… Μάλιστα εις εξ’ αυτών, ήταν και ο πρώτος που ασχολήθηκε με τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ του Απόστολου Αγκόρτσα στην Αγριανή και μάλιστα με πρωτοσέλιδο, μετά από τις τότε καταγγελίες του πρώην συνεταίρου του Σταύρου Νησσόπουλου…
Γεγονός που ωστόσο δεν τον «πτόησε» να εμφανιστεί προχθές ως… «υπερασπιστής» του!!! Κάτι ανάλογο βέβαια και με τον φίλο μου τον Τένη..
……
*Και επί της ουσίας. Η Νομοθεσία λοιπόν είναι ξεκάθαρη στο συγκεκριμένο θέμα. Απουσιάζεις από πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις από το Επιμελητήριο (ή από το δημοτικό συμβούλιο) και δεν πατάς το πόδι σου; Αυτοδικαίως… καθαιρείσαι, εκτός αν ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ από μόνος σου.
Η κυρία Βάσω Ξανθοπούλου που επίσης απουσίαζε, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ διότι λόγω των ασχολιών της, δεν είχε την δυνατότητα να είναι παρούσα! Με καθαρότητα και εντιμότητα…
Σε αντίθεση με τον Απόστολο, που αφού πρώτα η «οικογένεια» άρχισε να εκλιπαρεί τα άλλα μέλη να μην τον καθαιρέσουν, προσήλθε στην προχθεσινή συνεδρίαση συνοδευόμενος και από… δυο δημοσιογράφους (!) αλλά ως συνήθως, ατύχησε!
Καθότι ο Νόμος ενώ μιλάει για απουσία 5 συνεχώς συνεδριάσεων, ο ίδιος απουσίαζε από…13 συνεχόμενες συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης! Τουτέστιν επί δύο χρόνια περίπου πλην της ημέρας που εκλέχτηκε η Διοικούσα του ΕΒΕ Ξάνθης, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ μια φορά!
……
*Δηλαδή αν ήταν Πρόεδροι του ΕΒΕ Ξάνθης οι κύριοι Αλέξανδρος Παυλικιάνος ή Τένης Καμαρίδης ή Σταύρος Καρυπίδης, θα ΑΝΕΧΟΝΤΑΝ την συγκεκριμένη κατάσταση; Και θα έκλειναν τα μάτια να μην εφαρμοστεί η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ;
Ας βγουν ευθαρσώς και ας το δηλώσουν!
Καθότι πιο όργανο μπορεί να λειτουργήσει με αυτές  τις προϋποθέσεις;
……
*Και στο ρεζουμέ. Στη συνεδρίαση λοιπόν του Επιμελητηρίου Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης, τίθεται υπό ψηφοφορία το ερώτημα -μετά την αποδοχή της παραίτησης της Βάσως Ξανθοπούλου- για την καθαίρεση ή όχι του Απόστολου Αγκόρτσα από τη διοίκηση του ΕΒΕ Ξάνθης, αν οφείλει η διοίκηση να εφαρμόσει τον Νόμο ή όχι!
Παρόντα 16 μέλη, ψηφίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ και τα 16 μέλη να εφαρμοστεί η Νομοθεσία και ο Απόστολος Αγκόρτσας αποχωρεί, «απειλώντας» ότι θα… καταφύγει στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας και Θράκης!
……
*Λεφτά υπάρχουν βέβαια στην οικογένεια Αγκόρτσα, μπορεί να καταφύγει και στον Άρειο Πάγο ακόμη πλην της Αποκεντρωμένης, δείτε όμως και τι… σύμπτωση!
Με το που γίνεται η καθαίρεσή του ΟΜΟΦΩΝΑ από τα άλλα μέλη, ο Απόστολος αποχωρεί…!
Και από πίσω του αποχωρούν και οι  Αλέξανδρος Παυλικιάνος και Σταύρος Καρυπίδης! Χωρίς έστω τυπικά να παρακολουθήσουν τη συνέχεια της συνεδρίασης του ΕΒΕ Ξάνθης! Τυχαίο; Δεν νομίζω…
……
*Σημειώνω για την ιστορία ότι τη θέση της παραιτηθείσης Βάσως Ξανθοπούλου (στο Τμήμα Μεταποίησης) στο 21μελές του ΕΒΕ Ξάνθης, ήδη έχει αναλάβει καθήκοντα κι ήταν μάλιστα και παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο εξαιρετικός Γιώργος Μαμούγκας, ενώ την θέση του Απόστολου Αγκόρτσα αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Ρόϊδος από το Δέκαρχο Ξάνθης.
……

*Και το ερώτημα κρίσεως. Εφόσον ο Απόστολος Αγκόρτσας καταφύγει στην Αποκεντρωμένη κατά της αποφάσεως του ΕΒΕ Ξάνθης, δεν θα πρέπει να την ενημερώσει και για την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ του στο Εφετείο Κομοτηνής για ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ; Λέω…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »