Αλάτι & Πιπέρι To TEDxDUTH το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Στις 18 Οκτωβρίου στη Σταυρούπολη η απονομή των βραβείων 
στους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από τον Δημοσιογράφο 
Τάσο Κοντογιαννίδη
Την 18η Οκτωβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η μεσημβρινή, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, στην οποία θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, της σχολικής περιόδου 2019-2020, στους πρώτους μαθητές και μαθήτριες και στους αριστούχους όλων των τάξεων, του Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας.
Τα βραβεία είναι χρηματικά, χορηγία του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Τάσου Κοντογιαννίδη, ο οποίος ως μαθητής είχε φοιτήσει στα σχολεία αυτά.
Η παρουσία σας στην εκδήλωση, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Ο αντιδήμαρχος
Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης
Ελευθεριάδης Απόστολος

To TEDxDUTH το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στο Χατζιδάκειο Ίδρυμα
Μετά την επίσκεψη μας στην πόλη της Ορεστιάδας, το TEDxDUTH συνεχίζει το ταξίδι του. Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11 το πρωί, στο Χατζιδάκειο Ίδρυμα Ξάνθης θα είμαστε εκεί να μεταδώσουμε το πνεύμα του TEDxDUTH : μια ιδέα που γίνεται πράξη. Αγαπημένη φράση μας "μια ιδέα μπορεί να αλλάξει ακόμα και τον κόσμο" αλλά αυτό δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε ποτέ μόνοι μας. Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας του πρώτου TEDxDUTH και βοήθησε τις ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 η 5η Επιστημονική Συνάντηση - Οθωμανοκρατία στην Ξάνθη
Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ) σε συνεργασία συνεχίζουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέσα στο 2019 με τον γενικό τίτλο: «Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα».
Αφορμή της διοργάνωσης αυτής αποτελεί η συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης και είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα του εορτασμού που προγραμματίζεται από διάφορους τοπικούς φορείς.
Ημερομηνία: Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. Ώρα: 19:30. Τόπος: Αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» καπναποθήκη «Π».
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

Προβολή ταινίας αύριο στη «Γέφυρα»
Νέα Χρόνια, Νέο αφίερωμα ! Η Κινηματογραφική Ομάδα "Γέφυρα" ετοιμάζει ένα αφιέρωμα για την ζωή στη πόλη. Μεγάλοι δρόμοι, σκοτεινά σοκάκια ,μικρά μπαρ και μεγάλες πλατείες, μεγάλες παρέες και στενές σχέσεις  σε γκρίζες πόλεις γεμάτες όνειρα.
Τρίτη Προβολή, αύριο Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ώρα 20:30: Ένας βασιλιάς του υποκόσμου των ναρκωτικών απελευθερώνεται από τη φυλακή και επιδιώκει να πάρει τον  έλεγχο του απόλυτο εγκληματικού υποκόσμου για να δώσει κάτι πίσω στην κοινότητα.
Υ.Γ. θα υπάρχουν μπύρες, κρασί και φυσικά, ποπ-κορν!

UniDay 6 την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στο κτίριο της σχολής 
των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Ξάνθη
Είσαι φοιτητής στο ΔΠΘ και θέλεις να μοιραστείς τις εμπειρίες σου σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών σου με τελειόφοιτους μαθητές λυκείου;
Θεωρείς ότι μπορείς να τους εμπνεύσεις και να τους ενημερώσεις, βοηθώντας τους να επιλέξουν την σχολή στην οποία θα σπουδάσουν;
Τώρα είναι η ευκαιρία σου! Η EESTEC, ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός οργανισμός φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κυρίως, πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Uniday, μία ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στο κτίριο της σχολής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Ξάνθη.
Για την διευκόλυνση σας, η τοπική επιτροπή της EESTEC θα αναλάβει την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς από την πόλη που σπουδάζετε προς την Ξάνθη, καθώς επίσης και την φιλοξενία σας στο σπίτι ενός EESTECer.

Προβολή της όπερας «Tουραντότ» του Πουτσίνι 
στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Το φιλόμουσο κοινό της Αλεξανδρούπολης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, σε ζωντανή μετάδοση από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, την όπερα «Tουραντότ» του Giacomo Puccini, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 19:55.
Πρωταγωνιστεί η Christine Goerke στον ομώνυμο ρόλο της παγερής Κινέζας πριγκίπισσας Τουραντότ, που έχει απορρίψει όλους τους άνδρες. Ο Roberto Aronica ερμηνεύει τον Καλάφ, τον ερωτευμένο νέο που διακινδυνεύει την ζωή του για να κερδίσει το χέρι της πριγκίπισσας και τραγουδά την περίφημη άρια “Nessun dorma”. Η Eleonora Buratto είναι η μικρή σκλάβα Λιού και ο James Morris ο χαμένος πατέρας του Καλάφ, ο Τιμούρ.
Η παράσταση διαρκεί 3 ώρες και μεταδίδεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.