Αλάτι & Πιπέρι «Sushi Nights» κάθε Πέμπτη στην ταβέρνα «ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ» στην Ξάνθη!

«Sushi Nights» κάθε Πέμπτη στην ταβέρνα «ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ» στην Ξάνθη!
Από αυτή την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη  από τις 21:00 το βράδυ, ξαναέρχονται οι βραδιές «Sushi Nights» στην ταβέρνα «ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ» στον πεζόδρομο Γ. Σταύρου 18 στην Ξάνθη, για να μας συναρπάσουν γευστικά με συνταγές από την Άπω Ανατολή!
-Τηλέφωνο για κρατήσεις 25410 73606.

Αφιέρωμα στο ιταλικό πολιτικό σινεμά από τη Φ.Ε.Ξ.
Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στο ιταλικό πολιτικό σινεμά, μέσα από τέσσερις χαρακτηριστικές δημιουργίες που συνιστούν σπουδαίο κεφάλαιο του ιταλικού κινηματογράφου, παρουσιάζει η Φ.Ε.Ξ. κάθε Τρίτη του Οκτωβρίου (21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στο πλαίσιο του κύκλου "Ο κινηματογράφος των δημιουργών".
Οι πολιτικές ταινίες που θα παρουσιαστούν στο αφιέρωμα, γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’60 και στις αρχές του ’70 και διατυπώνουν ορισμένα εξαιρετικά επίκαιρα και διαχρονικά σχόλια για την πολιτική, την κοινωνία και τους ανθρώπους. Δικαιοσύνη και αδικία, χρήμα και εξουσία, ηθικοί κανόνες και νόμιμη τάξη, ιδανικά και ουτοπίες της επανάστασης, διερευνώνται μέσα από ταινίες που φέρουν την υπογραφή των Μάριο Μονιτσέλι, Βιτόριο ντε Σέτα, Λίνα Βερτμίλερ και Φραντσέσκο Ρόζι. Διακεκριμένοι δημιουργοί του ιταλικού σινεμά με βραβευμένες ταινίες-σταθμούς, που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή σελίδα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Η Μητρόπολη Μαρωνείας - Κομοτηνής προσκαλεί 
στο κατηχητικό με πρωτότυπο τρόπο!
Όπως πέρσι έτσι και φέτος, έναν πρωτότυπο τρόπο να «διαφημίσει» τις συναντήσεις του κατηχητικού, βρήκε η μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Με δύο αφίσες απευθύνεται σε παιδιά και νέους, καλώντας τους στις συναντήσεις του κατηχητικού.
Θυμίζοντας Instagram η αφίσα που απευθύνεται σε νέους, φέρει το μότο «δες την αλλιώς» και σημειώνει «συνάξεις νέων κάθε Σάββατο 6 – 7 μ.μ. Αρχίζουμε 19 Οκτωβρίου 2019. Έλα όπως είσαι».
Στο φόντο διακρίνεται ένα παιδί το οποίο δεν έχει διαδικτυακά αιτήματα ακολούθησης/φιλίας και εμμέσως πλην σαφώς η μητρόπολη τον καλεί να βγει από τον ηλεκτρονικό κόσμο και να γνωρίσει φίλους από κοντά. Κάθε Σάββατο 4 – 5 μ.μ. θα γίνονται οι συναντήσεις παιδιών, αρχής γενομένης επίσης το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Οι συνάξεις πραγματοποιούνται στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Αύριο τα εγκαίνια για της νέας στέγης του «Ορφέα» στην Κομοτηνή
Με μήνυμά της η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης «Ορφέας» Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού προσκαλεί τον κόσμο στα εγκαίνια της νέας στέγης του κέντρου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην διεύθυνση Μ.Μ. Βασιλείου 3Α.

Η όπερα κουκλοθέατρου El retablo de maese Pedro 
στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής φέρνουν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής μια μαγική παράσταση.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται η αριστουργηματική όπερα κουκλοθεάτρου El Retablo de Maese Pedro (1922) του Μανουέλ ντε Φάγια (1876-1946), με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η όπερα που παντρεύει τον μαγικό κόσμο της όπερας με την πανάρχαια τέχνη του κουκλοθεάτρου συνεχίζει το ταξίδι της με προορισμό τα δημοτικά και περιφερειακά θέατρα της Βόρειας Ελλάδας σε μια μεγάλη περιοδεία από την 1 έως και τις 12 Οκτωβρίου 2019 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οι μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναρπαστική ιστορία της μονόπρακτης όπερας El retablo de maese Pedro σε μια μοναδική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής τη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 20.00.

Αγιασμός και ευχές στην έναρξη του κοινωνικού φροντιστηρίου και των εικαστικών τμημάτων στα γραφεία της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.
Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ένωσης Κυριών Δράμας- Σ.Α.Φ. πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και των Εικαστικών Τμημάτων.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά. Τα μαθήματα ξεκίνησαν επίσημα από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και τα παρακολουθούν συνολικά 38 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Όλη η δράση στελεχώνεται από 11 εθελοντές δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι, με πολλή θέληση και μεράκι, ανέλαβαν τα τμήματα τους.
Στα Εικαστικά Τμήματα λειτουργούν τμήματα Παραδοσιακής και Βυζαντινής Χορωδίας, Κοσμήματος, Κοπτικής Ραπτικής, Παιδικής Ζωγραφικής και Ζωγραφικής Ενηλίκων. Επίσης, για δεύτερη συνεχή υλοποιούνται μαθήματα Παιδικής Χορωδίας για τους μικρούς μας φίλους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ- Σ.Α.Φ.